Çözüldü Eski BIOS'a Linux kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba eski bir bilgisayarım var ve Linux kurmak istiyorum ama ya hata veriyor ya da siyah ekranda kalıyor. MX Linux, Linux Mint ve antiX Linux denedim. Laptopa kurmaya çalıştığımda live denen yer açılıyor, kurabilirim ama oraya kurmak istemiyorum.

Amacım masaüstüne kurmak. Özellikleri: Gigabyte M61PME-S2P anakart, 4 GB DDR2 RAM, AMD Phenom 9500 2.20 GHz işlemci, 111 GB kullanılabilir SSD ve AMD Radeon HD 7500 series Sapphire'in ekran kartı var.

Sanırım BIOS'un eski olmasından kaynaklı yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar uzun zaman sonra yazmış olacağım fakat sorunu buldum. Bilgisayar eski olduğu için muhtemelen güç kaynağı kurulumda aşırı ısınıyordu ve takılıyordu. Güç kaynağının içini açıp temizledikten sonra her dağıtımı/işletim sistemini kurabildiyordum. Bunu hallettikten birkaç ay sonra tekrardan donup kalmaya başlamıştı hatta masaüstündeyken bile donuyordu. Bu sefer RAM'lerden birini çıkardım ve tek RAM ile çalıştırdım veya işletim sistemini kurdum, sorun yine çözülmüştü. Yani sorun güç kaynağındaymış. Açıklamak istedim.
Acaba GPT UEFİ mı kuruyorsunuz? MBR deneyin yazdırırken, 32 bit varsa onu da deneyebilirsiniz.

Hayır MBR olarak kuruyorum. Bilgisayar 64 bit zaten ama yine de 32 bit de deneyeyim dedim Damn Small Linux 32 bit denedim o da olmadı.
Nasıl hata veriyor? Belleği yanlış okuyor olabilir mi?

Live dene yer açılıyor derken?

Kurmak istemediğiniz yer neresi tam olarak?

Eğer boot sürecinde sıkıntı yaşıyorsanız Ventoy ile ISO yazdırmayı deneyin bir de ve compability mode desteği varsa GRUB ekranında onu seçerek boot edin.

Anlamadım live kurulum yapıp BIOS'a gelecek?

Nasıl hata veriyor? Belleği yanlış okuyor olabilir mi?
Bu konuyu açtıktan bir gün sonra Linux Mint Xcfe denedim ve nedense onu hatasız açtı live media geldi ve kurulumu yaptım. Neden hata vermedi anlamadım hiçbir şeyi değiştirmemiştim de. Şimdi yeni bir bilgisayar aldım Windows'tan devam. Yine o Linux'u da kullanırım arada bir. Konuyu sileyim mi ne yapayım hocam.

Konuyu silemezsiniz.

Arkadaşlar uzun zaman sonra yazmış olacağım fakat sorunu buldum. Bilgisayar eski olduğu için muhtemelen güç kaynağı kurulumda aşırı ısınıyordu ve takılıyordu. Güç kaynağının içini açıp temizledikten sonra her dağıtımı/işletim sistemini kurabildiyordum. Bunu hallettikten birkaç ay sonra tekrardan donup kalmaya başlamıştı hatta masaüstündeyken bile donuyordu. Bu sefer RAM'lerden birini çıkardım ve tek RAM ile çalıştırdım veya işletim sistemini kurdum, sorun yine çözülmüştü. Yani sorun güç kaynağındaymış. Açıklamak istedim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…