Eski günlerdeki korsan CD satıcılarını özlediniz mi?

Onlarca CD'm vardı fakat ne oldu, nereye gitti, dünyanın hangi köşesine ışınlandı bilmiyorum.
 
Bilgisayarı çevreme göre geç edindiğim için (2009 sonu, 10-11 yaşındayım o zamanlar) hiç satın almadım. Milletin aldığından geçindim. Hatta milletin bilgisayarında kurulu olan dosyaları 8 GB'lık güzel bir USB 3.0 belleğim vardı, onunla bilgisayarıma taşırdım.
Ama arkadaşlarla defalarca gitmişliğim var. Değişik ortamı olurdu. Çatır çutur DVD sürücülerin anasını ağlatırcasına çalıştırırlardı satılacak ürün yapmak için.
Bir arkadaşın babası polisti. Tam hangi bölüm bilmiyorum ama korsan DVD baskını yapmışlığı vardı. Arkadaş babasının hasadını bize dağıtırdı. 6 DVD olan PES 2006 biliyorum ben. Birisi bozulsa diğeri tıpatıp aynısı, kullan gitsin.
Bir de tak-çalıştır şeklinde olanlar vardı. O zamanlar pek bir şey bilmiyoruz tabii, şu an olsa belki onun takılı olma şartını es geçecek bir şeyler yapabilirim ama o zamanlar sürekli o DVD takılı kalacaktı.
Bazılarının kapak görseli farklı oluyordu bir de. Paket kapak görsellerini nasıl yaptıklarını hala bilmiyorum. Topluca matbaadan falan çıkartıyorlardı herhalde. Değişik, hoş bir dokusu olurdu.

Anlaşılan özlemişim.
 
Muhtemelen 2. sınıfa gidiyordum. GTA SAN almıştım. Crack nedir bilmiyorum tabi. Git gel öğrendim.

Sonrası striptiz kulübünde buldum kendimi. Arkada 2 dayım söverek gülüyor ve odaya giren annem bizi haşince cezalandırıyor 😂

Bence özlenen günler. Orijinal nedir, ekran kartı nedir gibi soruların cevabının bilmediği cahil günler en mutlu olduğum dönemdir.
 
Öyle bir masumane düzen ki CD'ciye verdiğimiz 2-3 TL ile aldığımız oyunlar sanki normali buymuş gibi hissettirdi. Çocuklar bir yere gidilince nasıl oyuncak alınmasını istiyorsa ben de her gezimizde CD'ciye girip bir oyun seçerdim. Tek CD 2 TL, çift CD oyunlar ise 3 TL'ydi.

4-5 yaşlarımdan beri bilgisayarla iç içe olduğumdan karıştırarak ve format atıla atıla öğrenmiştim her şeyi. Oyunları CD çekmecesinden çıkarıp o diskin sürücüde dönerek dosyaları açmasını beklemek en büyük heyecandı.

Tabi bu yaşıma geldim ve korsandan kurtulmak için elimden geleni yapıyorum. Oyunları indirimdeyken edinip ücretli programların alternatifini bulmaya çalışıyorum. Çünkü ilerideki hedeflerimden birinin yazılım olacağını tartınca insanların bu işten cidden para kazandığını ve ortada büyük bir emek olduğunu fark ettim. Böylece korsandan kurtulmaya adım attım :).
 

Geri
Yukarı