Eski Power Boost PSU nasıl değerlendirilir?

Hocam bu PSU'ların neden alınmaması gerektiğine dair bir video çekebilirsiniz. 220 V verine 230 V verin bozulur zaten videoya çekin.
Elektronikten anlıyorsanız içindeki trafoyu veya kapasitörleri değerlendirebilirsiniz.
Hocam ondaki kapasitörü kullanıp ne yapacaksınız kim bilir kaç yıldır aynısını geri dönüştürerek kullanmaya çalışıyordur bunlar.
 
Hocam ondaki kapasitörü kullanıp ne yapacaksınız kim bilir kaç yıldır aynısını geri dönüştürerek kullanmaya çalışıyordur bunlar.
Olsun hocam. Transistör çıkıyor, Kapasitör çıkıyor. En kötü üzerindeki fanı kullanırdım. Ya da güç kaynağı olarak kullanabilirsiniz. 12V ayarlı yapabilirsiniz tabi riski var. Fanlı C4 olduğu için. :D
 
Eski Power Boost "marka(!)" PSU nasıl değerlendirilir? En kısa sürede değiştirmiştim o çöp PSU'yu. Doğaya zarar verebilir falan diye çöpede atamıyorum, atsan atılmaz satsan satılmaz sizce nasıl değerlendirebilirim?

Not: 500W yazmışlar üzerinde ama 12V kanalımdan 378W falan veriyor, sayısını tam hatırlayamasamda bu civarlarda.
Satmaya ve döner yemeye ne dersin?
 
Kapasitörlerini inceleyebilirsiniz. Tabii önlem aldıktan sonra.

Ek olarak fanını kullanabilirsiniz.

Sakın kapasitörlere çıplak elle ellemeyin. Hatta direkt içini açtıktan sonra pek haşır neşir olmayın. Şaka yapmıyorum, ölebilirsiniz!
Deşarj ettikten sonra ve bir süre bekledikten sonra içinde elektrik kalmayacağı için sorun olmayacaktır. Tabi belli olmaz. Power Boost bu. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı