Eskiden kalma bilgisayar nasıl hızlandırılır?

Kral1453

Picopat
Daha fazla  
Merhaba elimde 4 GB RAM'li i3 330M işlemcili SSD'li bir laptop var. Bu laptopu bir ara 8 GB RAM yapacağım. Elimdeki bilgisayarı arkadaşıma uygun bir fiyata vereceğim.

Neden vereceğimi soran olacaksa Minecraft oynayacağız ve kendisinin bir bilgisayarı yok ve evde çok durmuyor. Windows kaç kullanmalıyız ve hızlandırma için ne yapmalıyız?

Öncelikle laptopun RAM'ini 8 GB (bütçen varsa 16 GB )e çıkarmalısın Minecraft oynamak ve Windows 10 kullanmak için. Bir tamirciye vererek laptopun içindeki tüm tozları vs. sildir ve kaliteli bir termal macun bakımı yaptır. Ve bunları yaptıktan sonra Windows 10 hızlandırma ile alakalı videolar izlemelisin.

Öncelikle laptopun RAM'ini 8 GB (bütçen varsa 16 GB )e çıkarmalısın Minecraft oynamak ve Windows 10 kullanmak için. Bir tamirciye vererek laptopun içindeki tüm tozları vs. sildir ve kaliteli bir termal macun bakımı yaptır. Ve bunları yaptıktan sonra Windows 10 hızlandırma ile alakalı videolar izlemelisin.

Laptop Max 8 GB destekliyor.

Sanırım en etkili şeylerden biri SSD takmak. SSD takıp rahat eden çok fazla kişi duydum.
Windows konusunda ise internetten minimum sistem özelliklerine bakmanız daha uygun olur.

SSD var zaten.

Konu sahibi sistem marka modeli belirtmemiş ama... Tahmin etsem belki 2010 Vaio'lardandır.
gençler, 16 GB RAM neye dayanarak öneriyorsanız dayanmayı bırakın ve önermeyin. O işlemci 4Gbx2 destekliyor.

Daha önce de benzer bir laptopa Windows 10 LTSB 2016 önerilmiş.

LTSB kurulu zaten.

8 GB RAM yapıp 512 GB SSD tak. Windows 10 LTSB 2015 kur.

Dediğinizden sadece 8 GB RAM yok.
Exm tweaks bazı Regedit'ler bazı Tweak'ler ayarlar her şeyi kurdum sonra eski sürümlerde Minecraft'ta 1.8.9 dunyaya girdim ayarları en düşüğe aldım ve koyun buldum koyuna vurduğum anda oyun çöktü D:

Konu sahibi sistem marka modeli belirtmemiş ama... Tahmin etsem belki 2010 Vaio'lardandır.
gençler, 16 GB RAM neye dayanarak öneriyorsanız dayanmayı bırakın ve önermeyin. O işlemci 4Gbx2 destekliyor.

Daha önce de benzer bir laptopa Windows 10 LTSB 2016 önerilmiş.

Win 8.1 kullanabilirim aslında zaten bir ara eski bilgisayarımdada 8.1 kurmuştum hem 7 de çoğu şey desteklenmiyor hem de 10 da kasıyor.

Termal macunu yenilesem işe yarar mı FPS artışı ortalama kaç FPS artar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop Max 8 GB destekliyor.

SSD var zaten.

LTSB kurulu zaten.

Dediğinizden sadece 8 GB RAM yok.

Exm tweaks bazı Regedit'ler bazı Tweak'ler ayarlar her şeyi kurdum sonra eski sürümlerde Minecraft'ta 1.8.9 dunyaya girdim ayarları en düşüğe aldım ve koyun buldum koyuna vurduğum anda oyun çöktü D:

Win 8.1 kullanabilirim aslında zaten bir ara eski bilgisayarımdada 8.1 kurmuştum hem 7 de çoğu şey desteklenmiyor hem de 10 da kasıyor.

Termal macunu yenilesem işe yarar mı FPS artışı ortalama kaç FPS artar.

Eski bir laptop olduğunu ve uzun zamandır bakım yapılmadığını varsayarsak sadece içindeki tozların temizliği ve termal macunun yenilenmesi bile iyi FPS artışına neden olur?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı