Eşyalı vs Eşyasız ev

Eşyalı daire iş hayatına yeni atılmış ya da maddi olarak daha yeni yeni toparlayan biri için ideal. Öbür türlü mobilya, beyaz eşya vs derken çok yüklü bir masrafa gireceksin şu pahalılık ve kredi şartlarında değmez. 5-6k fazla ver eşyalı tut daha iyidir.

Ne yapacağım ben o zaman? Universite okurken evsiz mi kalacagim? Amfide mi uyuyacagim?
Kardeşim konu altında herkes ''eşyalı'' demiş. Yaşımız senden oldukça büyük, bir hayat tecrübemiz var ki konuşuyoruz. Madem kafan basmayacak veya yine kendi bildiğini okuyacaksın ne diye bize soruyorsun? Zaten bir evde 15 yıl kiracı olarak kalabileceğini sanman bile hayat tecrübenin sıfır olduğunu gösteriyor. Bir de birikimim var yazmışsın. Ankara'da 1+1 ev en ucuzu Yenikent (haşa, Allah'ın unuttuğu yer) 1 yıllık kira + depozito + Emlak komisyonu + aidat + abonelikler + faturalar, 400k olur sana. Bu sadece 1 yıllık. Ek olarak kira artış oranı olarak hesaplanan tefe üfeye de bakarsan 2025te 400k mal olurken 2026'da 550k civarına mal olur yıllık. Yaşın yetmez bunlara, sen sınavına hazırlan. Zaten klasik, ailen he diyip geçer. Yıl sonu ya mezuna kalırsın ya KYK'ya merhaba. Çok inanma ailene eğer milyoner değilse.

Ne yapacağım ben o zaman? Universite okurken evsiz mi kalacagim? Amfide mi uyuyacagim?
Ayrıca bana ne soruyorsun ben tutmayı düşündüğün evin sahibi miyim? Bu kadar çok biliyorsan sorma. Zaten daha da yanıtlamam.

Uzun vadeli kalacağım. Depozitoyu isin icine kattiniz mi?
Yani depozitoyu sadece eşyalı evden alındığını sanman bile aşırı komik... Eşyasız tuttuğum evime 2013'te 600 dolar Depozito ödedim. Yahu abicim yaşın küçük anladık da hiç mi hayatı anlamlandıramıyorsun. Hiç mi ev ilanlarına bakmadın. Depozito ''TÜM EVLERDE VAR'' ve Eşyalı olup olmaması hiç önemli değil. Ev sahibinin keyfine göredir. Arkadaşım yeni bir lüks sitede yeni oturdu, 1+1 eşyasız ev, 1 kira depozito ödedi. Kira 25k, aidat 2.700 tl, faturalar da aylık doğal gazla beraber 3k. Eşyasız ev 30k sabit gider yani. 25k da depozito ödedi.

Son düzenleme:
Kardeşim konu altında herkes "eşyalı" demiş. Yaşımız senden oldukça büyük, bir hayat tecrübemiz var ki konuşuyoruz. Madem kafan basmayacak veya yine kendi bildiğini okuyacaksın ne diye bize soruyorsun? Zaten bir evde 15 yıl kiracı olarak kalabileceğini sanman bile hayat tecrübenin sıfır olduğunu gösteriyor. Bir de birikimim var yazmışsın. Ankara'da 1+1 ev en ucuzu yenikent (haşa, Allah'ın unuttuğu yer) 1 yıllık kira + depozito + emlak komisyonu + aidat + abonelikler + faturalar, 400k olur sana. Bu sadece 1 yıllık. Ek olarak kira artış oranı olarak hesaplanan tefe üfeye de bakarsan 2025'te 400k mal olurken 2026'da 550k civarına mal olur yıllık. Yaşın yetmez bunlara, sen sınavına hazırlan. Zaten klasik, ailen he deyip geçer. Yıl sonu ya mezuna kalırsın ya KYK'ya merhaba. Çok inanma ailene eğer milyoner değilse.

Ayrıca bana ne soruyorsun ben tutmayı düşündüğün evin sahibi miyim? Bu kadar çok biliyorsan sorma. Zaten daha da yanıtlamam.

Yani depozitoyu sadece eşyalı evden alındığını sanman bile aşırı komik... Eşyasız tuttuğum evime 2013'te 600 dolar depozito ödedim. Yahu abicim yaşın küçük anladık da hiç mi hayatı anlamlandıramıyorsun. Hiç mi ev ilanlarına bakmadın. Depozito "tüm evlerde var" ve eşyalı olup olmaması hiç önemli değil. Ev sahibinin keyfine göredir. Arkadaşım yeni bir lüks sitede yeni oturdu, 1+1 eşyasız ev, 1 kira depozito ödedi. Kira 25k, aidat 2.700 TL, faturalar da aylık doğal gazla beraber 3K. Eşyasız ev 30k sabit gider yani. 25k da depozito ödedi.

Su saatte (3.04) bile uyanikken, ben bunlari 7/24 dusunurken, sinav bir yana ev bir yana her ihtimali dusunurken bile hala bilgiye ihtiyacım varmis gibi hissettirdiniz yani yerin dibine soktunuz olsem yeridir. Gercek hayatta rezil olsam bu kadar yüksek anksiyete hissetmezdim.

Yurt ihtimali yok mu?

Yurtta ben insanlarla kavga ederim, lise de de oyle oldu. Ben anksiyetik ve panik ataklari olan biriyim.

Kardeşim konu altında herkes "eşyalı" demiş. Yaşımız senden oldukça büyük, bir hayat tecrübemiz var ki konuşuyoruz. Madem kafan basmayacak veya yine kendi bildiğini okuyacaksın ne diye bize soruyorsun? Zaten bir evde 15 yıl kiracı olarak kalabileceğini sanman bile hayat tecrübenin sıfır olduğunu gösteriyor. Bir de birikimim var yazmışsın. Ankara'da 1+1 ev en ucuzu yenikent (haşa, Allah'ın unuttuğu yer) 1 yıllık kira + depozito + emlak komisyonu + aidat + abonelikler + faturalar, 400k olur sana. Bu sadece 1 yıllık. Ek olarak kira artış oranı olarak hesaplanan tefe üfeye de bakarsan 2025'te 400k mal olurken 2026'da 550k civarına mal olur yıllık. Yaşın yetmez bunlara, sen sınavına hazırlan. Zaten klasik, ailen he deyip geçer. Yıl sonu ya mezuna kalırsın ya KYK'ya merhaba. Çok inanma ailene eğer milyoner değilse.

Yani depozitoyu sadece eşyalı evden alındığını sanman bile aşırı komik... Eşyasız tuttuğum evime 2013'te 600 dolar depozito ödedim. Yahu abicim yaşın küçük anladık da hiç mi hayatı anlamlandıramıyorsun. Hiç mi ev ilanlarına bakmadın. Depozito "tüm evlerde var" ve eşyalı olup olmaması hiç önemli değil. Ev sahibinin keyfine göredir. Arkadaşım yeni bir lüks sitede yeni oturdu, 1+1 eşyasız ev, 1 kira depozito ödedi. Kira 25k, aidat 2.700 TL, faturalar da aylık doğal gazla beraber 3K. Eşyasız ev 30k sabit gider yani. 25k da depozito ödedi.

Sizde genc oldunuz değil mi bu yollardan gectiniz ve az bucuk aile baskisini bilirsiniz. Cok ozur dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
4-5 sene önce üniversitede eve çıktım eşyalı. Ne eşyalardan memnun kaldım ne istediğim gibi düzen kurabildim. Ondan sonraki evimde eşyasız çıktım. Eşyaları ikinci el ama kaliteli şekilde ayarladım. Yatağımı alana kadar koltukta yattım. Gittim istediğim konforda, sıfır bi yatak aldım. Nakit paraya ilk başta gerek var ama ondan sonrasında taksitle ya da biraz erteleyip halledilebiliyor. Bence eşyasız ev daha mantıklı hem konfor hem de kendi evin gibi hissetmek için.

Bu tabi uzun süreli kalacağınız durumlarda geçerli.

4-5 sene önce üniversitede eve çıktım eşyalı. Ne eşyalardan memnun kaldım ne istediğim gibi düzen kurabildim. Ondan sonraki evimde eşyasız çıktım. Eşyaları ikinci el ama kaliteli şekilde ayarladım. Yatağımı alana kadar koltukta yattım. Gittim istediğim konforda, sıfır bi yatak aldım. Nakit paraya ilk başta gerek var ama ondan sonrasında taksitle ya da biraz erteleyip halledilebiliyor. Bence eşyasız ev daha mantıklı hem konfor hem de kendi evin gibi hissetmek için.

Sen bir kralsın. Hizir gibi yetistin. Asil duymak istedigim cumleler bunlardi aslinda. Çoğu kisi gibi eski kafali degil yeniliklere acik ve hepsini denemis insandan tavsiye dinlemek çok guzel geliyor.

Bu arada ikinci el esyalarin kaliteli olup olmadigini nasil anlayabiliriz?

Sen bir kralsın. Hizir gibi yetistin. Asil duymak istedigim cumleler bunlardi aslinda. Çoğu kisi gibi eski kafali degil yeniliklere acik ve hepsini denemis insandan tavsiye dinlemek çok guzel geliyor.

Bu arada ikinci el esyalarin kaliteli olup olmadigini nasil anlayabiliriz?
Açıkçası şans faktörü çok önemli eşya konusunda. Fırsat çıktığı zaman karşına o zaman iyi bir alışveriş oluyor. Arkadaşlarım spotçudan buzdolabı ya da çamaşır makinesi gibi ürünler aldı ve hep sıkıntı yaşadı. Ben 4 sene önce falan bir aparttan mini buzdolabı aldım ve yine başka bir aparttan çamaşır makinesi aldım ve sıkıntı yaşamadan hepsini kullandım. Buzdolabını evi boşalttığım zaman aile evine getirdim ve yine öyle bir durumda kullanılabilecek vaziyette.

Genelleme yapıp insanların işine laf atmak istemiyorum fakat spotçulardan alışveriş işini en sona bırakmanı tavsiye ederim. Letgo gibi ikinci el platformlarında takipte olmak daha avantajlı. Ürünü zaten almadan önce gidip göreceksin. İçine siner veya sinmez zaten. Ben L koltuk istiyordum evime. Mesela şöyle bir durum var. Kendi çevremden de biliyorum. Yeni çocuğu olan aileler bir odayı çocuk odası yapmak için eşyaları satıyorlar. Bu eşyalar genelde temiz ve çok kullanılmamış oluyor. İşin garibi de genelde L koltuk olabiliyor :) Yani tamamen fırsat ve şans işi.

Senin ihtiyaçlarına ve düşüncelerine bağlı. Mesela eşyasız eve çıkacağım zaman ailem işte nasıl eşya bulucaz edicez diye düşündüler. Onlar hani her şeyi sıfır almak zorundayız gibi düşündü. Sıfır alınacak eşyalar da var ama ikinci el seni idare edecek eşyalar da var. Yaşadığın süreye göre bunları yenileyip konforu arttırmak senin elinde.

Benim bahsettiğim zamanlar eski fakat pandemi zamanında Çift kişilik karyola (yataksız) + çamaşır makinesi + elbise dolabı + nakliye 1500TL tuttu. Buzdolabını 400TLye aldım mesela. O zaman için de uygun fiyatlardı.

Biraz sabır ve şans işi. Şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı