Kardeşim konu altında herkes "eşyalı" demiş. Yaşımız senden oldukça büyük, bir hayat tecrübemiz var ki konuşuyoruz. Madem kafan basmayacak veya yine kendi bildiğini okuyacaksın ne diye bize soruyorsun? Zaten bir evde 15 yıl kiracı olarak kalabileceğini sanman bile hayat tecrübenin sıfır olduğunu gösteriyor. Bir de birikimim var yazmışsın. Ankara'da 1+1 ev en ucuzu yenikent (haşa, Allah'ın unuttuğu yer) 1 yıllık kira + depozito + emlak komisyonu + aidat + abonelikler + faturalar, 400k olur sana. Bu sadece 1 yıllık. Ek olarak kira artış oranı olarak hesaplanan tefe üfeye de bakarsan 2025'te 400k mal olurken 2026'da 550k civarına mal olur yıllık. Yaşın yetmez bunlara, sen sınavına hazırlan. Zaten klasik, ailen he deyip geçer. Yıl sonu ya mezuna kalırsın ya KYK'ya merhaba. Çok inanma ailene eğer milyoner değilse.
Ayrıca bana ne soruyorsun ben tutmayı düşündüğün evin sahibi miyim? Bu kadar çok biliyorsan sorma. Zaten daha da yanıtlamam.
Yani depozitoyu sadece eşyalı evden alındığını sanman bile aşırı komik... Eşyasız tuttuğum evime 2013'te 600 dolar depozito ödedim. Yahu abicim yaşın küçük anladık da hiç mi hayatı anlamlandıramıyorsun. Hiç mi ev ilanlarına bakmadın. Depozito "tüm evlerde var" ve eşyalı olup olmaması hiç önemli değil. Ev sahibinin keyfine göredir. Arkadaşım yeni bir lüks sitede yeni oturdu, 1+1 eşyasız ev, 1 kira depozito ödedi. Kira 25k, aidat 2.700 TL, faturalar da aylık doğal gazla beraber 3K. Eşyasız ev 30k sabit gider yani. 25k da depozito ödedi.