Etik hacker olmak için neler bilinmeli?

Ön şart olarak bir şey bilmek gerekmiyor. Yaratıcı, meraklı ve şakacı bir zekaya sahip olmak yeterli. Hackerlık böyle bir şey zaten. Daha önce birilerinin aklına gelmemiş yararlı bir fikri bulmak ve onu kullanmak. Daha önce kimsenin aklına gelmemiş bir şeyi kitaplardan okuyarak bulamazsın öyle değil mi?

Bilgi gerektiğinde her yerde bulunur. Önemli olan o yaratıcı zekaya sahip olmak. Kimi insanda bir nerd olacak kadar bilgi vardır ama yaratıcı düşünemediği için hiçbir yeni fikir ortaya atamaz. Kimisi de belki hiçbir şey bilmez ama yeni bir bilgiyi öğrendiği anda yeni fikirler üretmeye başlar. Diğeri zaten bilse bile yaratıcı düşünemediği için yapamaz.

İlk hackerlar 1960´lı ve 70´li yıllarda MIT üniversitesinde ve diğer üniversitelerde bu şekilde ortaya çıktılar. Hack konularına ilgiliysen aşağıdaki makaleyi okumanı şiddetle öneririm:

 
Bu insanlar bilgisayar biliminin uzmanlar. Bir yerden başlayarak bu bilimin dallarından birine tutunmalı yola koyulmalısın. Özetle bilgisayarın içini dışını bilmen gerek. Yok şu yazılım bu dil diye şartlandırma yapanlara çok aldırma. Dediğim gibi içini dışını tüm dallarını iyi bilmen lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı