Çözüldü ETS 2 i7-6700HQ sistemde kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Melihyy1902

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
Intel HD 530
İşlemci
i7-6700HQ
Merhaba. Normalde bu konuyu açmak yerine grafik düşürürdüm ama oyun FPS düşüşü sebebiyle değil farklı bir sebepten dolayı kasıyor. Birkaç metre yürüdükten sonra FPS açısından hiçbir sıkıntı yokken tır duruyor sonra tekrar aynı hızda yürümeye devam ediyor ve bu sorun hız algısını tamamen yok ediyor. Bunu nasıl çözebilirim veya bu sorunu nasıl tanımlayabilirim bana söyleyebilir misiniz?

Çözüm
Oyun takılıp kalıyor dediğine göre, o zaman drop yiyorsun. O işi azaltmanın yolu Ssd'ye kurmaktan geçer. Gpu yetersizliğini bilemeyeceğim ama r7 240 ayarında bir gpu var orta ayarda idare eder. Varsa full hd ekran, fps dezavantajı yaratır.
Hocam bu ekran kartları sanırım laptop anakartlarına entegre olarak geliyormuş. Tamamen anakart değiştirmek uzun süreceği için güzel bir sistem toplayana kadar entegre ile devam edeceğim. Zaten sonra laptopu genel olarak iş amaçlı kullanacağım için ekran kartı boşa tamir edilmiş olur.

Siz bilirsiniz hocam iyi günler.

Yok altına soğutucu da aldım AIDA64 de test yaparken 80°C geçmeden kapanıyordu. Bir bilgisayarcıya gönderdim şarj kablosu sıkıntılı değiştik deyip gönderdiler ama AC ile hiç alakası yok. O yüzden entegre grafiğe mecbur kaldım.

Şu an anladığım kadarıyla dahili GPU ile mi oyun oynuyorsunuz? Aslında bir ayar var rahat oynatabilir diye düşünüyorum.

Siz bilirsiniz hocam iyi günler.

Teşekkür ederim iyi günler size de.

Şu an anladığım kadarıyla dahili GPU ile mi oyun oynuyorsunuz? Aslında bir ayar var rahat oynatabilir diye düşünüyorum.

Evet işlemci GPU'su ile oyun oynuyorum. Şu anda acaba 950M ne kadar iyi oynatır merak ettiğim için onu yine etkinleştirdim ama büyük ihtimalle yine dahiliye döneceğim.

Teşekkür ederim iyi günler size de.

Evet işlemci GPU'su ile oyun oynuyorum. Şu anda acaba 950M ne kadar iyi oynatır merak ettiğim için onu yine etkinleştirdim ama büyük ihtimalle yine dahiliye döneceğim.

Dahili GPU'nun boyutunu artırılabiliyor 5. ve 6.nesilde bu mümkün. Windows 8.1 sürücüsü ve Kayıt defteri sayesinde ben öyle kullanıyordum eski masaüstünde.

Termal macun sürün 950M'ye ısınıyorsa.

Sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var o da ısınma olmadığı.

Dahili GPU'nun boyutunu artırılabiliyor 5. ve 6.nesilde bu mümkün. Windows 8.1 sürücüsü ve Kayıt defteri sayesinde ben öyle kullanıyordum eski masaüstünde.

Bunu HQ işlemcide yapmanın bir yolu var mı?

6.nesil olduğu sürece bütün modellerine yapabiliyoruz. Harici ekran kartının devre dışı olduğuna emin olun.

Burada VRAM'den büyütülüyorsa onu biliyorum. Fakat eğer 300 MHz yerine daha büyük bir şey yapmak mümkünse o çok daha iyi olur.

Acaba farklı bir adaptör ile denense 950M kullanılabilir mi? Kablodan bahsetmişsin hocam ama adaptör denendi mi? Adaptör orijinal olmalı PC gayet güçlü.

Açıkçası laptop olduğu için hiç kurcalayasım yok. Yapabilsem HDD, Pil ve GPU değiştireceğim ama bir tık zor gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı