Evde Çalışarak Üniversite Kazanmak Mümkün mü?

ipucu

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, seneye YGS ve LYS sınavlarına gireceğim. Daha önce düzenli ders çalışan bir insan değilim fakat bu saatten sonra çalışmak zorundayım. Evde çalışılarak üniversite kazanmak mümkün mü?
  • Birinci Hedefim: 334 puan ile Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
  • En düşük hedefim: 313 puan ile Muğla Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Puan türü MF-4.

Haberlerde denk gelmişizdir hep. Genelde doğu illerimizde olmak üzere " falanca çoban üniversiteyi kazandı" diye. Bu adamlar ne dersane görmüşlerdir ne kurs. Sadece kitaptan çalışmışlardır. Onlar yapabiliyorsa sende yapabilirsin. Asıl mesele nasıl bir çalışma yöntemi uygulayacağını bilmek.

Kesinlikle olur. Bu sene bunu daha iyi anladım. Dershaneye gitme şansınız varsa ve ciddiye alacaksanız gidin. Özellikle arkadaş ortamından uzak durun derim. Yoksa da denemelerine girin. Çoğu ücretsiz ya da makul bir ücretle alıyor denemelere.

Dersaneye gitme imkanım var lakin kendim istemiyorum çünkü gözüm yükseklerde değil yani +400 puan almak istemiyorum.

Haberlerde denk gelmişizdir hep. Genelde doğu illerimizde olmak üzere " falanca çoban üniversiteyi kazandı" diye. Bu adamlar ne dersane görmüşlerdir ne kurs. Sadece kitaptan çalışmışlardır. Onlar yapabiliyorsa sende yapabilirsin. Asıl mesele nasıl bir çalışma yöntemi uygulayacağını bilmek.

Benim de sıkıntım o yönde, daha önce düzenli ders çalışan biri değildim. Ne yapıcağımı bilmiyorum.

Kesinlikle kazanabilirsin. Ben de öyle çalışmayı düşünüyorum.

Umarım istediğin yerlere ulaşabilirsin.

Açıktan okuyup üniversiteye hazırlanmak kolay iş değildir. Neden dersen okulda ve dershanede bir düzen bir program vardır ve ona mecbur uyarsın. Eğer sen kendine güvenmiyorsan, güzel bir program çıkarıp aksatmadan uyabilir miyim bilmiyorum diyorsan dershaneden veya okuldan vazgeçme. Ha yok yaparım dersen okula gitmenden çok daha yararlıdır.

Açıktan okuyup üniversiteye hazırlanmak kolay iş değildir. Neden dersen okulda ve dershanede bir düzen bir program vardır ve ona mecbur uyarsın. Eğer sen kendine güvenmiyorsan, güzel bir program çıkarıp aksatmadan uyabilir miyim bilmiyorum diyorsan dershaneden veya okuldan vazgeçme. Ha yok yaparım dersen okula gitmenden çok daha yararlıdır.

Okuldan vazgeçmiyorum.

Sıralama hedeflemek daha doğru ama madem puan yazdın puan diyeyim ben de. Hedeflediğin puanlar standart bir öğrenci için düzenli çalışmayla yapılamayacak puanlar değil. Ama bilgi birikimini, temelini bilmediğimden kesin bir şey söyleyemem. Kazanman gereken en büyük alışkanlık düzenli çalışma alışkanlığı.

Hocalara geldikten çalışırsan olabilir ama baya vakit ayırman gerekiyor. Birde çok fazla soru tipi var matematikte, hocalara geldikte konular kısa ve soru tiplerini gösteriyor ekstra olarak soru çözüm videoları var. Onlarda zaten çoğu soru tipini, nasıl çözüldüğünü öğreniyorsun. Son yıllarda sorular basitleşti ve sözele yaklaştı. Konuları ve soru tiplerini öğrenip birer soru bankası, sınavlar başlamadan önceki aylarda deneme + konu tekrarı ile bitirirsin. Ama sınavlar artık soru tipine dönmüş. Önceki yıllarda olan sınav sorularını çöz ve çözümlerini izle. Online ders alabileceğin İnekle ve başka sitelerde var, anlamadığın konular veya desteğe ihtiyacın olursa oradan gidersin. Kişiden kişiye değişir tabi, dershaneye gidip başkaları yüzünden yavaş olanlarda var, düzen oluşturamadığı için dershaneye gidip hocanın kendisini odaya kapatmasını isteyende.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı