Evde dumbell çalışmak

Makaleler
3
Evde dumbell çalışmakta sıkıntı var mıdır? Bir arkadaş bilen birinin gözetiminde yapmamı, yoksa kötü sonuçlara sebep olabileceğini söyledi. Ne dersiniz? Biliyorum zaten ufaktan başlamak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ağırlıklara geçilmediği sürece gözetimde olmaya gerek yok. Bilinçli davranmak yeterli.

Bence direk spor salonuna yazıl. Evde uğraşmaya değmez.
Ben de düşündüm ama uzak eve, bulunduğum ilçede yok salon, okuldan oraya gideceğim falan eve gelmesi de uzun sürüyor. Evde yapmak benim için daha kolay olacaktır.
Program bul kendine. Önce var olduğunu kabul edip söylüyorum, 1 kiloluklarla başla kaslarına seni çalıştıracağım de. Set şeklinde 12x3 olarak yaparsan faydalı olur. Uzun iş burada yazarak olacak iş değil aslında salona yazıl.
12x3 derken nasıl anlatabilir misiniz?

Gözetime gerek yok kendi başıma 22KG'a çıktım tabi spor salonunda. Kendine göre ayarla ağırlığı, seti ve tekrarı fakat en az 12 tekrar yapacaksın unutma 5'den başla tabi sadece dumbbell kaldırmak ile olmuyor karın egzersizleri de yapman gerekiyor çünkü kuvveti karından da alırsın.
5'den başla derken?
12 tekrar en az tamam, peki illaha 12 katı mı olacak?
Bir sağ bir sol mu yapacağız mesela, yada 12 sağ, sonra 12 sol mu

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı