Evde spor nasıl yapılır?

wherwismymnd

Centipat
İyi sosyaller, evim spor salonuna çok uzak olduğu için gitmekte zorlanıyorum bu yüzden evde spor yapmaya karar verdim. Bazı sorularım var. Evde spor yapılır mı? Eğer yapılırsa nasıl bir yol izlemeliyim? Bu calisthenics denilen şey önemli mi? Beslenme nasıl olmalı? Fikirlerinizi merak ediyorum.

@AskinMustafa hocam yardımcı olursanız çok sevinirim.

İyi sosyaller, evim spor salonuna çok uzak olduğu için gitmekte zorlanıyorum bu yüzden evde spor yapmaya karar verdim. Bazı sorularım var. Evde spor yapılır mı? Eğer yapılırsa nasıl bir yol izlemeliyim? Bu calisthenics denilen şey önemli mi? Beslenme nasıl olmalı? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Çalışılabilir fakat işin zor olur ve belirli bir seviyede tıkanırsın.

Amaçına göre değişir amacın güclenmek falansa bu belli bir yere kadar olur sonrası pek fazla gelmez ağır ağırlıkların altına girmen lazım eğer başlangıç seviyesindeysen evde yapman güzel bir temel atman için iyi olacaktır spor dışında beslenme ve uykunda çok önemli eğer uykun olmazsa diğer ikisi çöp olur eğer beslenmen olmazsa diğer ikisi de çöp olur hem sporunu hem uykunu hem beslenmni düzgün bir biçimde disiplinli bir biçimde ilerletmen lazım Calisthenics dediğin şey vücut ağırlıyıla yapılan bir spor dalı gibi düşünebilirsin genelde barfiks demirinde akrobasi ve güçe dayalı bir şekilde freestyle yaparlar tabii calisthenics içinde kendi dalları da var

Şahsi tavsiyem, al evine bir dumbell seti bar falan ve kendi hayatına uygun çalışma saatlerini belirle. Beslenmeni de maddi durumun ve sevdiğin şeylere göre ayarla, ha bu arada tatlı falan seviyorsan kaslı olacağım falan diye ondan da geri durma. Sevdiği güzel gıdaları terk edince de pek iyi olmuyor insanın hali. Bu işi kasmadan yap hastalık seviyesine getirme.

Amaçına göre değişir amacın güclenmek falansa bu belli bir yere kadar olur sonrası pek fazla gelmez ağır ağırlıkların altına girmen lazım eğer başlangıç seviyesindeysen evde yapman güzel bir temel atman için iyi olacaktır spor dışında beslenme ve uykunda çok önemli eğer uykun olmazsa diğer ikisi çöp olur eğer beslenmen olmazsa diğer ikisi de çöp olur hem sporunu hem uykunu hem beslenmni düzgün bir biçimde disiplinli bir biçimde ilerletmen lazım Calisthenics dediğin şey vücut ağırlıyıla yapılan bir spor dalı gibi düşünebilirsin genelde barfiks demirinde akrobasi ve güçe dayalı bir şekilde freestyle yaparlar tabii calisthenics içinde kendi dalları da var
Temelim yok diyebilirim hocam amacım öyle çok fazla kaslı olmak değil belli bir düzeye kadar gelirse yeterli vücuttaki yağları kas'a çevirmek asıl amacım.

Temelim yok diyebilirim hocam amacım öyle çok fazla kaslı olmak değil belli bir düzeye kadar gelirse yeterli vücuttaki yağları Kas'a çevirmek asıl amacım.

Yaptığın idmanın yanında koşu IP atlama tarzında kardiyo hareketleri yapmanı öneririm ama fazla abartmana gerek yok 15 dakikalık bir koşu veya ip atlama yeterli olacaktır sonuçta senin amaçın bir koşucu falan olmak değil ve Ege fitness gibi hayatını bu işe adamış kişileri izlemeni ve dinlemeni tavsiye ederim ben sadece kendi çapımda bir sporcuyum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı