Spor yapamamanın bahanesi spor salonuna gidemiyorum olmamalı. Bu yüzden evde yapılabilecek çok çok fazla sayıda hareket mevcut. Bu sizi fit ve bir miktar kas kütleli yapacaktır.
Ben kilo verme dönemimde bağımlısı olduğum Focus T25 eğitim setini yapmıştım. Günde 25 dk haftanın 5 günü. Yaparken o kadar hoşunuza gidiyor ki ben birkaç kez full bitirmiştim bu seti.
Alpha Beta Gamma diye 3 ayrı aşama var. Alpha'da herhangi bir ekipmana gerek yok. Ama Beta ve Gamma da direnç lastiği veya dambıl gerekiyor. Yani sadece klasik kardiyo gibi değil. Aynı zamanda belli kasları çalıştırıyor.
Sadece Alphayı yaptığınız zaman bile vücudunuzdaki etkisini görünce devam ediyorsunuz. Birinci haftadan sonra hamlığı attığınızda müthiş hissediyorsunuz. Ancak tavsiyem ilk hafta çok çok düşük seviyede yapmanız. Hatta sağda bir ablamız hareketlerin basit haliyle yapıyor ona uyarak ilk haftayı olabildiğince az ağrıyla geçirmek daha faydalı olacaktır. Unutmayın ki limiti belirleyen sizsiniz.
Tamamen ekipmansız bazı programlarda var. Mesela aynı hocanın kurduğu Insanity Max 30 var.
Bu tarz birçok program var. P90 serisi var, 22 Minute Hard Corps, 21 Day Fix, Piyo, Sadece ağırlık için Body Beast ,Freeletics, hatta hem dans öğrenip nem ter atmanız için bile var meseya Cize adında program, UFC Fit. Bir ara hepsini indirmiştim

)
Bazıları daha çok hiit cardiyo şeklinde yapılıyor. Yani yapmadan önce bir sağlık kontrolünden geçmenizi öneririm. Çünkü nabzınız sizin de zorlamanıza göre biraz fazla yükselecektir.
Ben Focus T25, P90 dan biraz yaptım, Cize'ye baktım eğlenceli, Insanity Max 30'u yaptım. Bu setlerle ilgili daha fazla bilgi almak istersen yazabilirsin.
Kız arkadaşım da epey yaptı faydasını gördü o daha sonra salona falan yazıldı.
Aynı zamanda müthiş terletiyor. Bazı spor salonlarında bile bu eğitimin benzerlerini yaptırıyorlar. Hiit kardiyo için de spordan sonra bile yağ yakımına devam ettiği söyleniyor. Ama dediğim gibi sağlık kontrollerini yaptırıp ilk hafta olabildiğince vücudun adaptasyonunu yavaş yaparak geçirmek gerekiyor.
Bu arada bu youtubeda da bu tarz eğitimleri ücretsiz veren kanallar mevcut.
Misal Fitness Blender
FitnessBlender
Hazır bir program başlangıçta gerçekten çok motive edici oluyor. Çünkü tv karşısında sanki spor salonundaymışsınız gibi hocanız sizin yanınızdaymış gibi hissediyorsunuz. Süresi belli programı belli ve başarılı olmuş bir program olduğunu bilmeniz size hem güven veriyor hemde motive ediyor.
Programların birçoğu şurada satılıyor.
www.Beachbody.com Buradan da inceleyebilirsiniz. Birçoğunun ücretsiz versiyonunu bulmak mümkün.
Hatta artık nabız ölçer saatler var. Ama daha da iyisi uygun fiyatlarda göğüsten ölçen cihazlar var. Ben aliexpress'ten almıştım. Telefona uygulama yükleyerek oradan anlık nabzınızı takip edebiliyorsunuz. Tabi sadece bu değil yaptığınız spora göre farklı ölçümler de mevcut. Yakılan kalori vs vs.