Evde yapılan çiğ köfte tadı normale göre farklı

  • Konuyu başlatan otm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 3B

otm

Kilopat
Katılım
21 Mayıs 2017
Mesajlar
740
Çözümler
6
3 arkadaş evde çiğ köfte yaptık. Her malzemesi tamam. Her şeyi tamam. Ancak çiğ köftecideki gibi tat olmuyor. Çok daha farklı bir tat oluyor. Acaba bilmediğimiz bir malzeme mi koyuyorlar içine? Kaç defa yaptıysak o tada yakın bir tat bile çıkaramadık.
 
Ustadan ustaya değişir, yoğurma şeklinize göre, içine gerçekten "ÇİĞ" et koydunuz mu? Baharatlar taze mi? Bulgurlar iyi mi? Su olarak değil de buz olarak koyuluyor, bir arkadaşım yaparken yarım saat yoğurdu. Ama güzeldi.

Ayrıca dışarıdan hazır satın aldığın herşey de sanayii tipi kullanılıyor. İçine limon suyu değil de hazır limon suyu diye satılan şeyden için. Hangisi daha lezzetli? Limonun suyunu lıkır lıkır içerim ama o "LİMON SUYU"'dan bir kepçe içemem.

Yani fark normal.
 
Şey, belki sizin çiğ köfte canlı olabilir. Belki sizinle sohbet eder. Hatta oyunlara fazladan takım arkadaşı bile olabilir :D
Şaka bir yana evde yapılan yiyecekler genelde daha lezzetli ve güvenli olur.
 
Ustadan ustaya değişir, yoğurma şeklinize göre, içine gerçekten "ÇİĞ" et koydunuz mu? Baharatlar taze mi? Bulgurlar iyi mi? Su olarak değil de buz olarak koyuluyor, bir arkadaşım yaparken yarım saat yoğurdu.
Çiğ et kullanmadık. Onun yerine sadece köftelik bulgur kullandık. Diğer malzemelerin de taze olduğunu düşünüyorum.

Çiğ köftecilerin genelindeki çiğ köftenin gerçek çiğ köfteyle uzaktan yakından alakası yok. Eminim sizin yaptığınız daha güzeldir.
Şey, belki sizin çiğ köfte canlı olabilir. Belki sizinle sohbet eder. Hatta oyunlara fazladan takım arkadaşı bile olabilir :D
Şaka bir yana evde yapılan yiyecekler genelde daha lezzetli ve güvenli olur.
Tabii ki tadı kötü değil, lezzetliydi. Ama merak işte; 2 farklı çiğ köfte, 2 farklı tat... :D
 
Asıl çiğ köfte sizin yaptığınız zaten, dedikleri gibi firmalar üretimi arttırmayı ve maliyeti düşürmeyi esas alırlar o yüzden "ikame" olarak tabir edilen birbirinin yerini tutabilecek daha ucuz malları veya gıda maddelerini tercih ederler. Sizin evde yaptığınız ile dışarıdaki zincir restoranların fabrika çıkışı malzemeyle yaptığı ürünün aynı olmaması gayet normaldir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı