Kafanızın uyuştuğu, saygının ve sevginin bolca olduğu bir ilişkide evlenmek mantıklı. Ama sırf evleneyim de hayatımı düzene sokayım mantığı ile evlenmek son derece riskli ve saçma. İnsanlar evlendikten sonra hayatının daha düzenli olacağını düşünür ama yanılırlar. Evlenmek demek ekstra olarak sorumluluk almak demektir bununda üstüne bu evlilikten birde çocuk yapmak daha büyük bir sorumluluk almak demektir.
Çoğu insan rahat aile evinden sonra evlenip tüm işlerin üstüne yıkılmasından dolayı biranda psikolojik olarak çöküntü yaşayabiliyor. Kimisi de zaten bu sorumluluklarını kendi aile evinde de üstlendiği için ona evlilik zor gelmiyor aksine beklentisini karşılıyor.
Ben 30 yaşıma kadar evlenmedim. Bu süreçte çok fazla kız arkadaşım oldu fakat evlenecek kadar kafamızın uyuştuğu birine denk gelmedim. En son ilişkimde ise saygı, sevgi, kafalarımızın uyuşması gibi faktörler devreye girince çokta uzatmadan evlendim. 20'li yaşlardan beridir bekar hayatı yaşadığım için ise sorumluluk almak bana zor gelmedi. Sadece böyle bir dünyaya çocuk dünyaya getirmeli miyiz onun tabularını yıkamadık. Eğer bu tabuları da yıkarsak çocuk yapmayı da düşünüyoruz.
Eğer sorumluluk sahibi isen ve karşında ki kişide sorumluluk sahibi ise, kafalarınız uyuşuyorsa, sevgi ve saygınızda varsa evlenin. Gebelik yada çocuk yapma olayına gelince de bunu evlenmeden asla anlayamazsınız.