Evlenip çoluk çocuğa karışmak mantıklı mı?

Kısa bir cümle ile özetlemek gerekirse, 'baba olmadan ölseymişim gözüm açık gidermişim herhalde' diyebilirim. Evliliğin en güzel yanlarından biri bu. Allah isteyen herkese nasip etsin.

26 yaş iyidir diye düşünüyorum tabi maddi durumunuz iyiyse. Zaten artık birbirinizi sevseniz bile para olmadan kavuşamıyorsunuz. Çocuk birlikte alınması gereken bir karar zaten, büyük bir sorumluluk. Kendinizde o olgunluğu göremiyorsanız dünyaya bir birey de getirip hayatını mahvetmeye hiç gerek yok. 🙂

Sizce evlenip çoluk çocuğa karışmak mantıklı mı? İdeal evlenme ve gebelik yaşı sizce kaçtır?

O çocuk olunca ve çocuklar, onların ihtiyaçları ve psikolojik büyüme şeyleri vesaire göz önünde bulundurulmalı diye düşünüyorum ve maddi durum, yaşanılan yer falan. Onun dışında bunlar iyi değil ise, çocuğu iyi olmayan bir hayata getirmek pek mantıklı ve iyi gelmiyor pek. Tabii kişinin davranışları ile de alakalı, yaş konusunu karar veremedim.

Kafanızın uyuştuğu, saygının ve sevginin bolca olduğu bir ilişkide evlenmek mantıklı. Ama sırf evleneyim de hayatımı düzene sokayım mantığı ile evlenmek son derece riskli ve saçma. İnsanlar evlendikten sonra hayatının daha düzenli olacağını düşünür ama yanılırlar. Evlenmek demek ekstra olarak sorumluluk almak demektir bununda üstüne bu evlilikten birde çocuk yapmak daha büyük bir sorumluluk almak demektir.

Çoğu insan rahat aile evinden sonra evlenip tüm işlerin üstüne yıkılmasından dolayı biranda psikolojik olarak çöküntü yaşayabiliyor. Kimisi de zaten bu sorumluluklarını kendi aile evinde de üstlendiği için ona evlilik zor gelmiyor aksine beklentisini karşılıyor.

Ben 30 yaşıma kadar evlenmedim. Bu süreçte çok fazla kız arkadaşım oldu fakat evlenecek kadar kafamızın uyuştuğu birine denk gelmedim. En son ilişkimde ise saygı, sevgi, kafalarımızın uyuşması gibi faktörler devreye girince çokta uzatmadan evlendim. 20'li yaşlardan beridir bekar hayatı yaşadığım için ise sorumluluk almak bana zor gelmedi. Sadece böyle bir dünyaya çocuk dünyaya getirmeli miyiz onun tabularını yıkamadık. Eğer bu tabuları da yıkarsak çocuk yapmayı da düşünüyoruz.

Eğer sorumluluk sahibi isen ve karşında ki kişide sorumluluk sahibi ise, kafalarınız uyuşuyorsa, sevgi ve saygınızda varsa evlenin. Gebelik yada çocuk yapma olayına gelince de bunu evlenmeden asla anlayamazsınız.

Nedense bu aralar bu konuyu çok fazla düşünmeye başladım. Ama bilin bakalım ne eksik.
Daha aşık olmanın nasıl bir duygu olduğunu bile tecrübe etmedim. Üniversite bitsindin de. Hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı