Evlenmek için kaç para lazım?

Eviniz varsa 100 bin lira. Genelde kız tarafı yeni eşya istiyor. Eviniz yoksa eyvah eyvah, 300 bin lirayı geçer. 🙂

Yok artık, konuşulan rakamları görünce kanım çekildi :)
9 sene önce evlendim.
Orta halli bir aile idik, babam memur annem ev hanımı, ben de yeni atanmış bir öğretmen...
Mütevazı bir düğün yaptık, eşim ve ailesi de takı/eşya gibi konularda minimal davrandılar, hatta bizimkilerin isteği ile biz bir şeyler alabildik, biz ısrar ettik yani.
Evimizi de arabamızı da ikimiz çalışarak aldık, maddi konuları hiçbir zaman konuşma gereği bile hissetmedik. Bir de kızımız oldu, hepimiz mutluyuz...
Hatta araba alırken o zorla aldığımız az miktarda takıların hepsini verdi eşim...
Evlilik bahsettiğiniz gibi bir şey değil.
Eğer evleneceğiniz kişi ve ailesi size liste gibi istekler sunuyorsa zaten evlenmeyin, evlilik bu değil...

Adsız.jpg

Listedekileri bu fiyata yiyemeyeceksen hiç evlenme boşver. Ama bu listeyede geçenlerde zam geldi çorba 2 TL, dana kavurmalı pilav 7 TL oldu. Nasıl geçiniyorlar yazık ya aldıkları maaş 22k+ üzülüyorum bağışmı toplasak aramızda. Nerden nereye ülkem Atatürk öğretmen maaşlarını geçmesin derken nerelere geldi. Bunlar hep fazla refah ve vatan sevgisinden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı