Evlenmek mantıklı mı?

Evet haklısınız ve ayrıca ailem düğün yapmam gerektiğini söylüyor

Sanırım haklısınız.
Seviyorsanız anne ve babanız da onaylıyorken evlenin. Çocuk yapmam diye de şartlamayın kendinizi. Hayatı akışına bırakın.

25 yaşındatım ve sevgilimle evlenmeyi düşünüyorum. 1 senedir sevgiliyiz. Ailelerimizi tanıştırdım ama içinde evlenınce her şeyim elimden gidecek gibi bir his var. Evlenmek mantıklı mı?
Öncelikle neyi kaybedeceksin. Yani otur bir kağıdı ikiye ayır ve iyi taraflarını kötü taraflarını yaz ve bunları mantık süzgecinden geçir. Mesela Bilgisayar oynayamayacağım diye düşünüyorsan inan bunlar zamanla zaten azalıyor. Ben arada takip ediyorum sadece. Eskisi gibi gelmiyor. ne bileyim ben bekarım ve hep evlenmeyi istedim olmadı. Bence gözünde büyütme bu kadar.

Aranızdaki ilişki nasıldır bilmiyorum ama 1 senelik sevgilinle hemen evlenmek ne kadar doğru? Eğer gerçekten birbirinize güveniyorsanız konuşun tartışın. Çocuk sahibi olmak, beraber yaşamak vs. kolay şeyler değil. Her şey çok güzel giderken aynı evde yaşadığınız zaman uyum sağlayamama imkanınız bile var. Bir de işin maddi kısmı var oraya hiç girmedim. Bir süre bunları düşünün ve ona göre karar verin.

Evet haklısınız ve ayrıca ailem düğün yapmam gerektiğini söylüyor

Sanırım haklısınız.
Yapmayın hocam. Ailenizi değil beni dinleyin demek istemiyorum ama gerçekten yanlış karar olur. Çok saçma masrafa girersiniz ekonomi bu haldeyken israf dışında birşey olmaz. Ve söylediğim gibi evleneceğiniz varsa evlilik sizin kuralları başkası koyamaz kimsenin buna hakkı yok ailenizin bile. Akraba doyurmaya bu kadar meraklıysanız bunun başka yolları da vardır illa çünkü düğün bundan başka birşey değil malesef.

Ben düğün yapmak istiyorum.

Akraba için değil kendim ve sevgilim için.

Ben düğün yapmak istiyorum.

Akraba için değil kendim ve sevgilim için.
Kendiniz bilirsiniz para sizin paranız. Ama 1 gün için dünya masraf etmek hiç anlamlı değil şu devirde onu söylemek zorundayım. O parayla eşinizin de mutlu olabileceği çok şey alabilirsiniz. Veya o parayı biriktirip araç gibi şeyler almak için de uğraşılabilir. Sizin bileceğiniz iş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı