Evlenmek toplum baskısı mı?

166770

Kilopat
Makaleler
5
Bu evlilik olayı sizce bir toplum ve aile baskısı mı? Çünkü bizde şöyle bir algı var. Üniversiteni bitir, askerliğini yap, evlen. Bunu illaki duymuşunuzdur. Yani bence adam her şeyini bitirip, işini eline aldıktan sonra istediğini yapar. İster 1+1 evde tek yaşar. İster evlenir. Bu olay bence çok saçma yani. Sen ortalama 25 yaşına gelmiş birine, bir şeyi dayatamazsın. İstediğini yapar o. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu evlilik olayı sizce bir toplum ve aile baskısı mı? Çünkü bizde şöyle bir algı var. Üniversiteni bitir, askerliğini yap, evlen. Bunu illaki duymuşunuzdur. Yani bence adam her şeyini bitirip, işini eline aldıktan sonra istediğini yapar. İster 1+1 evde tek yaşar. İster evlenir. Bu olay bence çok saçma yani. Sen ortalama 25 yaşına gelmiş birine, bir şeyi dayatamazsın. İstediğini yapar o. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hayır bence isteyen bu kısa hayatında istediğini yapar elalem neder diyecekler mi hayır çünkü senin şahsi hayatın ve senin yolun (eğlen-öğren ve yaşa)

Kendi arzusu ile evlenenlerin hele hele şu dönemde çok az olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca kimse evlilik gibi bir önemli konuda bir kişiye baskı yapamaz. Reşit bir birey istediği gibi yaşamakta özgürdür. İnsanların da ne diyeceği kimsenin umurunda olmamalıdır bence.

Evet, var boyle bir baski. Muhafazakar kesimin cogunlukta oldugu bir toplumuz, "nasıl isterlerse yapsinlar" diyecek zihniyet yok. Universite bittiyse, askerlik yapildiysa, is de varsa evlilik beklenir. Kizlar da zaten paniklemeye basliyor 25'ten sonra. Bana gore çocuk dusunmuyorsan evlenmeye hiç gerek yok. Evlenemedigim için yapamadigim hiçbir şey yok su hayatta.

Reşit birine elbet ki diretilmemedir böyle konular ama evlenmek hayatın parçasıdır sevdiğin insanla evlenirsin, bir hayat kurarsın, çocuk sahibi olursun ve yalnız olacağın durumdan çok daha mutlu olursun.

Çok beğendiğim bir konu bu bence de herkes reşit ve istediğini yapmakta özgür şahsen benim ailem artık benden beklentisini kesmiş durumda çünkü her dediklerini yapmıyorum bu da benim hayatım sen de bazı şeylerine karşı çıkarsın iş bulmak zorundasın orası ayrı çünkü parasız hayat maalesef olamaz orada haklılar ama evlilik konusunda hiçbir zaman haklı değiller çünkü bu dönemde de evlenmek bence çok kötü çünkü deli gibi paran olması lazım mobilya yeni ev falan zor yani size tavsiyem mandıra filozofu filmini izleyin hayata bakış açınız tamamen değişecek özellikle ailenize izletin.

Elbette bu kişinin hür iradesine bırakılması gereken bir durumdur. Ama genelde Türk toplumundaki kafa yapısında, çocuğunun bir yuvası olması, artık onun hakkında endişelenmemesi gerektiğini gösterir. Yani aslında çocuğum evlensin, kurtulsun yükü benim üstümden kalksın, görevimi yapmış olayım gibi bir durum söz konusu. Tabii bizi düşündüklerinden yapıyorlar ama yanlış bir tutum bence bu. Herkes evlenmek zorunda değil sonuçta.

Kesinlikle kişinin kendi görüşü. İster evlenir ister evlenmez. Hele bu zamanlarda kendi hür iradesi ile düşünüp evlenen insanların çok az olduğunu düşünüyorum.
Ama şu var. İnsan tek başına yaşamak yerine evlenip çocuk sahibi olup sevdiği kişilerle yaşlanıp göçmesi çok daha iyi ve hayırlı olur bence.
Kişisel görüşüm (kardeşim de bana katılıyor bu konuda) evlenmemek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı