Evren: Sonsuz mu? Sonlu mu?

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 5.791
2 türlüsü de bana çok ürkütücü geliyor. Her gece aklıma geliyor. Diyorum ki dışarı da bizim evrenimizin yanında komşu evrenler var ise ve bu evrenler de çok ciddi teknolojiye sahip canlılar var ise neler yapıyordur acaba diye çok merak ediyorum. Evrenlerin var olduğu düşünülüyor bu arada.

Tabi evreninde bir sonu var. Dünyada veya aklınıza gelebilecek her şeyin bir sınırı var. Kuran-ı kerimde de denildiği gibi: “O dehşet günü gökleri yazılı kâğıt tomarlarını dürer gibi düreriz. Yaratmaya başlamadan önceki hâle döndürürüz. Sözümüz sözdür; biz bunu mutlaka yapacağız.” (Enbiya, 21/104)

Yüce Allah kâinatı yoktan yaratmış ve sürekli olarak genişletip bugünkü haline getirmiştir. (krş. Zâriyât, 51/47)

Kıyamet gününde yine sonsuz kudretiyle onu dürerek önceki haline getirecek; sonra da âhiret hayatına, o âlem için planladığı şartlara uygun yeni bir âlem gerçekleştirecektir. (bk. İbrâhîm, 14/48)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı