Evren gücüne inanıyor musunuz?

cokmerakli

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
250
Çözümler
1
Yani sürekli aklında kötü olacak düşünceleri olursa evrene kötü enerji gönderirsin. Bunun sonucunda o kötü şey başına gelir. Bu yüzden iyi şeyler düşünüp bunu evrene göndermek gerekir diye birisinden duydum. Hep her şeyin kötü tarafını düşünen biriyim. Hep de kötü sonuçları olur. Siz bu evren gücüne inanıyor musunuz?
 
Evrenden çok bu olayın şöyle olduğunu düşünüyorum. Yapamayacağın bir şey olsa bile o işe ben yaparım, benden iyisi yok, en iyisi benim diye başlamak gerekiyor. Böyle başlanırsa büyük ihtimalle başarılı oluyorsunuz.

Ama siz daha yapacağınız işe başlamadan ''ya ben bunu nasıl yapacağım, ya olmazsa, ya kötü olursa, ya bozulursa, ya beğenilmezse, uff yapamayacağım, bırakıyorum'' derseniz zaten o iş için çabalamazsınız, azim göstermezsiniz. Dolayısıyla bir kere baslamadan fail olursunuz.

Meslegim ucaklarla ilgili ve okulda askeri bir Cessna marka ucaktan egitim alıyorduk. Bir tane hocam elini omzuma attı ve soyle dedi. Su anda tek basınasın ve bu ucagın hizmete girmesi gerekiyor. Bu aleti senden daha iyi yapabilecek kimse yok, is sende.

Burada anlatmak istedigini ben yıllar sonra anladım tabii ki. Meğerse adam özgüven kazandırıyormuş. Unutmayın, heyecan her zaman hata yaptırır. Ne is yapıyorsanız yapın, olumlu sozlerle baslayın. Yapacagınız ise once kendiniz inanın ki, baskaları da arkanızda durup basarabileceginize guvensin.

Sonra hayat felsefem olustu. Bilmedigim islere bile atladıgım oldu, fırca yedik ama ogrendik de :)
 
Son düzenleme:
Evrenin gücüne değil de bu bahsettiğimiz "gücün" kendi içimizde olduğunu düşünüyorum. Hatta biraz daha ileri gidersek, her şey birbirine bir şekilde bağlı olabilir ve bu yüzden biz farkında olmadan ya da farkında olarak bu gücü kullandığımızda, kolektif bir şekilde etki oluşturuyor olabiliriz. Henüz bu kolektif etkiyi test edemedim, pek fırsat çıkmadı karşıma.

Ancak kendi içimizdeki gücü bizzat test ettim. Bu bana hayatımdaki bazı şeyleri düzeltmem için yardımcı oldu çünkü bir zamanlar çok kötümser düşünüyordum. Dışımdan "Yaparım herhalde." diye düşünsem de içimden bir ses her zaman "Yaparsın he yaparsın. :)" şeklinde dürtüyordu. Neyse, bu gücü kullanmanın yolu pozitif düşünmekten ve bu pozitif düşüncelerimizin gerçekleşeceğine inanmaktan geçiyor. Bunun için düşünme şeklinizi buna göre evrimleştirmeli, bu tür şeylere uzun süreler maruz kalıp beyninizi buna göre şekillendirmeli, sadece basit ve genel şeylere odaklanmalısınız. Çok spesifik şeylerden uzak durmalısınız.

Merak etmeyin Kuantum'un gücü ile hayatını değiştiren kişisel gelişimcilerden değilim. :) Sadece hayatımdaki bir şeyleri düzeltmeye çalışan bir insanım ve Ateist'in hasıyım ama evrenimizde birçok garip şey var ve böyle bir "güce" sahiplik etmemesi için hiçbir sebep yok.
 
Evren ile bu tarz mental enerji kelimelerini yan yana getirmek çok astrolojik bir hareket ki astrolojiden gerçekten çok nefret ederim.

Bu olay tamamen telkin ile alakalı. Biraz da olaylar arası bağlantı kurmaya çalışma ve ders çıkarma yatkınlığı da var işin içinde. Ancak zihnini pozitif olmaya yönlendirmek, hayatını değiştirecek bazı seçimleri yapmada olumlu sonuçlar doğurma ihtimalini yükseltecektir. Dolayısıyla kötü düşünürsen kötü seçimler yaparsın ve işler doğal olarak kötü sonuçlanır. Her zaman değil ama ihtimal yüksek.

 

Geri
Yukarı