Evren nasıl yok olacak?

Mükemmel bir komplo teorisi hazırladım,

Evren genişledikçe diğer evrenlere yakınlaşacak, en sonunda da iki evren birbiriyle çarpışacak ve iki evren bir olacak ya da yok olacaklar.

Tabii bu diğer evrenlerin olduğu ile ilgili bir kanıt bulunmadığı sürece sadece bir komplo teorisi olarak kalacak.

Tahminler var ama kesin bir şey yok.

En büyük ihtimal entropinin sona ermesi. Her şeyin düzensizliğe gitme gibi bir durumu bulunur, yaktığınız yakıtı harekete çevirirsiniz ancak hep sürtünme gibi sebeplerle kaybolur. Bu bütün nesneler için geçerli, enerji birbirine dönüştükçe dönüşebilecek hiçbir enerji kalmayacak. Her şey mutlak sıfıra yaklaşacak. Daha fazla düzensiz olamayacağından evrenin en son hali bu şekilde kalacak.

Onun haricinde kabul gören bir ihtimal ise uzayın yırtılması olayı. Uzayın genişlediğini ve her geçen zamanda bu genişleme hızının arttığını biliyoruz. Bir noktadan sonra evrenin dokusu bu genişlemeyi kaldıramayacak ve yırtılacak. Ancak bundan sonra ne olacağı ise meçhul.

Üçüncü olarak ise uzayın genişlemesiyle uzay ve içindeki nesneler soğuyacak ve ilk tahmindeki gibi mutlak sıfıra erişecek, daha fazla düzensizlik oluşamayacak. O son nokta da evrenin sonu olacak.

Sonsuz döngü, simülasyon ve paralel evrenler gibi birçok fikir mevcut ancak hiçbiri "bu" diyecek kadar güçlü kanıtlara sahip değil.

Mükemmel bir komplo teorisi hazırladım,

Evren genişledikçe diğer evrenlere yakınlaşacak, en sonunda da iki evren birbiriyle çarpışacak ve iki evren bir olacak ya da yok olacaklar.

Tabii bu diğer evrenlerin olduğu ile ilgili bir kanıt bulunmadığı sürece sadece bir komplo teorisi olarak kalacak.

Komplo teorisi değil, zaten böyle bir teori var. Hatta buna dair bir kanıt da bulundu diyorlar ancak bilemiyorum, çünkü mikrodalga arka plan ışımasında bir noktada oluşan sıcaklık diğer noktalardan daha fazla ve bunun da çarpışmaya kanıt olabileceği söyleniyor. Diğer evrenler var mıdır bilemiyorum, ama bence her şey Big Bang ile başlamış olamaz. Çünkü her şey Big Bang ile başladıysa Tanrı kesin olarak vardır, sonuçta bir anda olan bir şey ve öncesi büyük ihtimal yok.

Merhaba, sizce evren nasıl yok olacak? Dünya'nın nasıl yok olacağını az çok bilsek de (1 milyar yıl sonra güneşin parlaklığı artacağı için artık insanlık dünyada tamamen bitecek) evren hakkında ilginç teoriler var. Büyük yırtılma veya evrenin bir anda kendi içine çökmesi gibi uzar gider, burada fikrimi sunmak istemiyorum çünkü dediğim şeyin bir kaynağı yok. Birkaç bilim insanı dışında da inanan yok, bu da düşüncemi komplo teorisi yapar.

Ben öldüğümde.

Evrenin nasıl yok olacağını bilmem ama dünyanın sonunu insanlar getirecek, başka doğal olaylar değil. En basit örnek Rusya'nın nükleer sevdası mesela. İnsanlık güneşin parlaklığının artmasını vs. göremeden yok olur gider zaten bu kafayla :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı