Evren: Sonsuz mu? Sonlu mu?

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 5.869
Biraz alakasız ama aklıma şu video geldi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Big Bang" teorisine göre evren küçük bir noktadan meydana geldi değil mi ?Peki bu nokta nereye doğru genişledi çevresinde bir duvar mı örülmüştü de o duvarlara doğru genişledi yoksa evren hiçliğe doğru mu genişliyor evren sonsuzda hiçbir şey içermeyen boşluğa mi genişliyor?Ama evrenin her şey olduğunu varsayarsak saçma bir yorum olur.Bence sonlu çünkü sonsuz olsa genişleyemezdi sonsuz demek yılların fizikçilerinin teorilerini çöpe atmaktır.O sonda ne var acaba.

Bunun için Kelam Kozmolojik Argüman'ı okuduğumda sonlu olması mantıklı gelmişti.

Sonsuzluk ile alakalı öncüller ve sonuç;

1- Gerçek “sonsuz” var olamaz.

2- Zamansal olarak gerçekten sonsuza doğru giden olaylar, gerçekten “sonsuz” demektir.

3- Dolayısıyla zaman içinde sonsuza doğru giden bir olaylar dizisi var olamaz.

Buna karşılık olarak Zamanın B Kuramı argümanı var ama kafalar karışmasın iyice... Bununla alakalı uzun bir yazı yazmak isterdim ama üşeniyorum.

Bu olay bize dokunan bir "x" olup olmamasıyla da bağlantılı biraz.

Sonlu-Sınırlı olması çok daha gerçekçi ve mantıklı. Diğeri şu an için bana göre hayalciliğe kaçıyor.

Fakat sonsuz-sınırsız olsa dahi, çok büyük ihtimalle biz insanlar için bu durum ufacık bir fark yaratmayacaktır diye düşünüyorum.

Şimdi birisi çıkıp, ölümsüzlüğü öne sürebilir bu sözlerim üzerine. :D

Evet, her şey olabilir fakat ölçtüğümüz kadarıyla konuşuyoruz. Yani en azından ben öyle yapmayı tercih ediyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı