Evrende Yalnız mıyız?

Dünya Dışı Akıllı Yaşam Formu Var Mıdır?

  • Evet

    Oy: 49 49,5%
  • Hayır

    Oy: 33 33,3%
  • Kararsızım

    Oy: 17 17,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    99

Hocam eğer bizim galakside ki yıldızlardan bahsediyorsanız o yıldızlar yaşlıdır yani antik yıldızlardır ve buna istinaden;
Karbon, oksijen vs yaşamak için gerekli elementler bakımından yoğunluk çok azdır ve ayrıca bu yıldızlarda ise hidrojen helyum vs gazların yoğunluğu çok fazladır bu yüzden bilimsel olarak bu takım ve diğer yıldızlarda yaşam yoktur daha yazınızı tam okumadım ve bahsettiklerim bizim galaksi için geçerli.
 
Yalnız olmamıza imkan yok. Sadece bizim galaksimizde yüz milyarlarca yıldız var ve azımsanmayacak bir kısmında da gezegenler var. Gözlemleyebildiğimiz evrende ise gene yüz milyarlarca galaksi mevcut, yüz milyarlarca galaksi çarpı yüz milyarlarca yıldız sistemi sonucuna bakarak sadece burada yaşam olduğunu iddia etmek tamamen saçmalık geliyor bana.

Gözlemleyebildiğimiz evrenin çapı 93 milyar ışık yılı, bu da gözlemleyebildiğimiz en uzak doğrultularda evren içine yan yana 885,000 civarında Samanyolu Galaksisi sığabiliyor demek. Bu sadece gözlemleyebildiğimiz kısım, boyutlarını siz hayal edin. Toplam yıldız sistemi sayısını hesap makineleri bile gösteremiyor ve sadece tek 1 tane sistemde yaşam var öyle mi?

Bu arada yapılan mesafe ölçümlerinin tutarlı ve evrensel bir metodu vardır, ışığın kırmızı tonuna kayma oranına bakılır. Sağlam bir aynalı teleskop ile çıplak gözle gökyüzünde simsiyah ve boş gördüğünüz yerlere baksanız anlayacaksınız... En yakın yıldız sistemleri arasında bile mesafeler o kadar uzak ki uygarlıkların birbirleriyle iletişim kuramamaları çok normal.
 
Son düzenleme:
Sağlam bir aynalı teleskoptan kastınız nedir?
 
Sağlam bir aynalı teleskoptan kastınız nedir?


Bir zamanlar bende bunun gibi bir teleskop uzunca bir süre vardı, yarı profesyonel gözlemcilik de yaptım. Özellikle kış aylarında şehir ışıklarına doğru bakmayan taraflarda gece kampları kuruyordum. Daha çok gezegen gözlemciliği yaptım, gezegenlerin hareketlerini merceğe montelediğim SLR makine ile çekip slayt haline getiriyordum. Böyle bir teleskop ile gece gökyüzüne baksanız ağzınız açık kalır, gerçi sonrasında gece kamplarının yoruculuğu, birkaç saatlik gözlem için toplamda 15-18 saat harcamaktan bunalıp bir süre sonra bırakırsınız muhtemelen.

480 kat yakınlaştırma ve insan gözünden 843 kat fazla ışık toplama özelliğine sahip bir teleskop herkesin ufkunu açar. Hayat olmayacağını iddia edenlerin de...

Not: Aslında linkteki ürün gayet ortalama bir teleskop ama kur farkı ve az ürün getirtilmesi yüzünden kâr marjının yüksekliği nedeniyle bizde bu kadar pahalılar.
 
Son düzenleme:
Aslında evrenin doğuşuna eşlik ediyoruz. Belki tek akıllı uygarlık, sadece insanoğludur. Ya da birileri, konser için Güneşlerine araç fırlatıyordur.
 
Evrende yaşayan diğer uygarlıklar bizim farklı yansımalarımız olabilir. Örneğin, ben farklı bir gezegende zengin bir iş adamı olabilirim.
 
Yaklaşık yarım saat önce İnstagramda bir bilim sayfasında birisiyle biraz sözlü diyaloğumuz oldu.

Ona göre bilim diye bir şey yokmuş, bilime inandığım için bana "bilim yobazı" dedi. Evrende ki tek doğru bilim düz dünya bilimiymiş.

Kendi düşüncesinin doğru olduğuna inanıp başkalarının düşüncesine deli zırvası gözüyle bakan insanlar olduğu müddetçe bizler Türkiye olarak asla gelişemeyiz.
 
Bilim ve milyonlarca araştırma, test, veri, kaynak:



Neden takarsınız ki böyle sayfaları, kişileri.

Sayfa normal bir bilim sayfası, sevdiğim takip ettiğim bir sayfa. Bu şahıs olmaması gereken yere geldi. Sonrasında hakaretler filan başladı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…