Evreni yok edebilir miyiz?

Zaman her şeyin ilacıdır.

Şuan evren sürekli bir genişleme aşamasında. Ve bu zamanı ileriye doğru akmasını sağlıyor. Evrenin entropisi 0'a yaklaştığında zaman çok yavaşlayacak ancak bunu bizler algılayamayacağız. En sonunda zaman duracak. Ve yine fark etmeyeceğiz çünkü her şey uzun bir anlığına durmuş olacak. Ta ki evren daralmaya başlayana kadar. Daralmaya başlama evresi ise evrenin genişleme evresi kadar uzun sürecek. Bu evre de mutlak big bang yoğunluğuna ulaşana kadar sürecek.

Dostum eğer evrenimiz mutlak big bang yoğunluğuna ulaştığında evrenin maddesinin toplam kütlesi kadar antimadde ile bombalarsan işte o zaman gerçekten evreni yok edebilirsin. Ancak o anti maddeyi aldığın yerden aynı kütleye sahip yeni bir evren ortaya çıkacaktır.
Çünkü hiçlikten antimadde ile maddeyi ayırır ve antimaddeyi evrenimize yollarsan evren yok olur ama hiçlikte kalan madde var olur.

Evreni yok etmek için başka bir evren oluşturman gerek. Ne kadar tuhaf değil mi?
Yok etmeyi nasıl tanımladığınızı sorgulamalısınız bence.

Ayrıca söylüyorum dünyayı atomlarına ayırırsanız yok etmiş sayılmazsınız. Çünkü dünyanın atomları hala varlığını sürdürecektir. Dünyayı yok etmek için antimadde ile bombalamanız gerekmekte ve maddenin antimaddeyi yutmasıyla ortaya yalnızca bir hiçlik bırakmak zorundasınız.

999,999 milyar ışık yılı sonra belki yok edebiliriz. :)
Işık yılı bir zaman ölçütü değil, mesafe ölçütüdür. :D

Yok edebileceğimizi düşünenler 2. mesaja bakıp sadece "gözlemlediğimiz" evrenin boyutu hakkında fikir sahibi olsunlar. Bunun da ötesinde daha ne kadarı olduğunu bilemiyoruz bile...

Şu alet, alien X ile yeniden yaratılana kadar evreni yok etmişti. İşinize yarar belki.

Eki Görüntüle 649935

Konu bilim bölümüne açılmış yeni fark ediyorum, yok edilebileceğini düşünüyorum ben.

Benim de valla başlığı görünce aklıma ilk bu geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evreni keşfettik, yok etmesi kaldı...

Şu anki teknoloji ile bırak evreni tam anlamıyla keşfetmeyi, samanyolunda kolonize işlemleri yapmak bile imkansız. Dünya dışı yaptığımız en büyük şey uluslararası uzay istasyonundan ibaret.

Orion Bulutsusu'na ulaşmak için bile ışık hızından 10 kat hızlı hareket ettiğimizde yaklaşık 150 yılımızı alıyor. Geri dönmek de 150 yıl dersek 300 yıl. :) Işık hızının 10 katına çıkabilecek bir teknolojisi..?

Biz nehri geç, çocuk havuzunda bile değiliz. Siz okyanusa açılmaktan bahsediyorsunuz. :D

Merak ediyorum da evreni yok edebilir miyiz? Veya yok edebileceğimiz bir alet icat edebilir miyiz? Ettik diyelim sonucu ne olur?

Kara deliği kontrol edebilir misin? Mümkün değil tabii ki. Böyle bir alet icat etmek de mümkün değil. Biz evreni değil de, asıl evren bizi yok edebilir mi? Koşullar oluşunca çok kolay yok eder.

Evren bizi asla yok edemez yalnızca değişime uğratır.

Yok olmaktan kasıt ölümse yok eder. Dediğiniz şey fiziksel açıdan yok edemez demek oluyor. Bu henüz kanıtlanmış bir şey değil. Kara deliklerin tam olarak ne yaptığını ve nasıl işlediğini bilmek gerek. Bu yetmez, anti-madde var mıdır? Temas halinde yok edebiliyor mu? Henüz biz evreni anlayamadık ki, sadece dünya üzerindeki fizik kurallarını biliyorken evrenin işleyişini aynı tutamazsın. Bu açıdan bakarsan cevabım kimse bilmiyor olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı