Ben evrimin inanılacak bir şey değil bir doğa yasası olduğu için karşı taraf anlasa da anlamasa da düşüncesinin yanlış olduğunun belirtilerek anlatılması taraftarıyım. Bunu bir din inancı ile kıyaslamak aşırı yanlış. Mesela bu mantıkla yerçekimine inanmayan birine de saygı duymamız gerekir. Duyarız duymasına da, yanlış sonuçta.Arkadaşlar neden böyle davranıyorsunuz. Birisi evrime inanır, birisi inanmaz. Birisi dinlere inanır, birisi inanmaz. İkisi de doğru veya yanlış olabilir. Ama başkalarına senin düşüncen yanlış demektense tercihlerine saygı duyuyorum deyip konuyu kapamak en güzeli.
Mesela bu mantıkla yerçekimine inanmayan birine de saygı duymamız gerekir. Duyarız duymasına da, yanlış sonuçta.
Burada da evrime inançtan kastım evrim teorisi evet vardır yada hayır evrim teorisi yoktur gibi. Sonuçta bir kişi x bir konuya körü körüne inanmak istiyorsa istediğiniz kadar materyal toplayıp kanıt sunun onu inandırmazsınız.Ben evrimin inanılacak bir şey değil bir doğa yasası olduğu için karşı taraf anlasa da anlamasa da düşüncesinin yanlış olduğunun belirtilerek anlatılması taraftarıyım.
Hocam birkaç kere düşündüm bunun sonu yok mudur peki ha bire gelişip duracak mıyız sizce?Bugün de bildiğimizi sandığımız şeyler ileri de yanlışlanacak üzerine yeni eklemeler yapılacak. Bu her zaman böyle olacaktır her yeni bulgu eski bulguyu çöpe atacaktır.
Hocam birkaç kere düşündüm bunun sonu yok mudur peki ha bire gelişip duracak mıyız sizce?
Elbet bizler göremeyeceğiz belki burada canlılık sona erecek bilemeyiz şunları düşündükçe cidden bir yere varamıyorum öldükten sonra ne olacak vs. sonra da korkular başlıyor.![]()
Gelişip derken evrimi kasteder gibi olmuşum ve yanlış anlaşılmaya sebep olmuş.Evrimi bizi sürekli geliştiren bir tür bilinç olarak düşünmek yanlış. Doğada en uyumlu olan kazanır. Mesela insanlarda şu an hayatta kalmak için en önemli şey nedir? Kas gücü mü? Pek değil. Bu durum zekâya kaymış durumda. Ama mesela diyelim ki, ütopik bir senaryoda, bir felaket oldu ve mesela en iyi görebilenler avantajlı duruma geçti. Bu durumda insanın görüşü de gelişecektir değil mi? Çünkü görüşü nispeten kötü olanlar ya da kör olanlar elenecektir. Öldükten sonra ne olacağı ise... Hocam ben oraya girmeyeyim çünkü bu dini bir tartışma olmamalı bence![]()
Doğada bulunan canlılar arasında evrimin işleyişini bozan, kendi evrim hızına etki eden tek bir canlı var o da insan. Kendi evrimsel gelişimini durdurur mu insan pek sanmıyorum. Evrimin hızı yavaşlasa da Sapiens türünde evrimin durduğu manasına gelmiyor. Ne kadar kendi evrimini yavaşlatsa da insan evrim mekanizmalarını durduracak bir gücü yok, hiçbir zamanda olmayacaktır büyük ihtimal. Cinsel seçilim, mutasyon, gen çaprazlanması vb. evrim mekaniklerine insan müdahale edemez. Doğal Seçilim mekanizmasına karşı belki biraz hakimiyet sağlamış durumdayız ama bu tek başına yeterli değil.Hocam birkaç kere düşündüm bunun sonu yok mudur peki ha bire gelişip duracak mıyız sizce?
Evrime göre gittikçe gelişmiş olmamız gerekiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.