Evrimin var olduğuna dair kanıtlar var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilim insanı yanıltabilir örneğin Einstein bazı insanların fikirlerini çürütmüştü. O yüzden ben insanın maymun tarzı bir yaratıktan geldiğine inanmıyorum ama mesela dinazorların zamanla tavuğa dönüştüğüne inanıyorum çünkü mağaradaki balıkların gözleri gelişmemiştir.
Bilim insanı yaniltmaz. Bilimin doğası budur, yeni ve doğrusu eklenince eski ve yanlış olanin bir gerçekligi kalmaz. Ama evrim için bir çok kanıt var. Mesela en basitinden dünyadaki cogu canliyla genetik olarak bir benzerlik göstermemiz bile başlangıçta ortak bir atadan farklı türler haline evrildigimizin bir kanıtıdır.
 
Bilim insanı yaniltmaz. Bilimin doğası budur, yeni ve doğrusu eklenince eski ve yanlış olanin bir gerçekligi kalmaz. Ama evrim için birçok kanıt var. Mesela en basitinden dünyadaki tüm canlıların genetik olarak bir benzerlik göstermesi bile başlangıçta ortak bir atadan farklı türler haline evrildigimizin bir kanıtıdır.

Birçok atadan demek istediniz herhalde bir bitkinin atası memeli olamaz.
 
O tarz değil mesela kedi yemek bulmak için neden duyularını daha gelişmiş hale getirmiyor?
Bu gibi değişimleri sen fark edemezsin, minnacık bir bağışıklık sisteminin geliştiğini düşün. Uzun süreli bir süreç bu. Şu an radyasyondan etkilenen insan vücudu belki seneler sonra Tardigrad gibi bir canlı ile aynı sisteme sahip olacak. Örneğini verdiğim canlıyı da bir araştır. Hızlı evrim geçiren bir canlı neredeyse ölümsüz olarak adlandırılıyor.
 
Ben daha hiç ateş yakan basit el aletlerini yapan bir maymun görmedim, duymadım kanıtı yoktur maymun olmamız imkansız çünkü maymunların kas gücü insanlara göre yaklaşık 2.5 kat güçlüdür ve insan evrimleşseydi bu kaslı yapı devam ederdi ama şimdi genellikle kas gücü az. Onun dışında benim inandığım din olan İslam dininde evrim olmadığı gayet net bir şekilde anlatılıyor en basit örneği Hz. Havva'nın Hz. Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı yazıyor.

1.maymunlar 2 dakikada insanların geçirdiği binlerce yıllık gelişimi geçiremezler evrimsel süreç böyle işlemez. Makro olarak işler bu süreç zamanla göreceksin her şeyi tabii basit ömürlerimiz evrimi görmeye yeterse ki bu ölümsüzlüğü bulmassak pek mümkün değil.
2.biraz araştırma ile ateş yakan ve basit aletler yapan maymunları görebilirsin bu olay neandertal atalarımız da bile vardı

Kaynak: Şempanzeler ve Maymunlar Taş Çağı’na Girdi | Arkeofili

Kaynak: Goriller de alet kullanabiliyor
 
Evrim Ağacı linki atıp duruyorlar. Ctrl+c, ctrl+v yapmaktan ileri gidemiyorlar. Farklı farklı hayvan türlerini karşılaştırıp şunun burası şöyle oldu bunun şurası köreldi demekten öteye gidemiyorlar.

Çok takmamak lazım herkes kendi hayatıyla ilgilensin.
 
  • Beğen
İfadeler: AHT
Öncelikle evrimi reddetmek çok saçmadır, dinle de çelişmez. Yumurta ve spermden normal boyutlarda bir insana dönüşmek de evrimdir. Evrimdeki tek sıkıntılı nokta insanların neyden geldiği. Teori yapan da o. Bence insanların ve diğer canlıların farklı ataları vardı. Sonra da evrimleştik ve güzümüzdeki hale geldik. Maymunların insana dönüşmesi de mümkün değil çünkü ortada evrim yoluyla elde edilemeyecek özellikler var. Ayriyeten yaşadığı çevreye zaten uyum sağlamış bir canlı neden değişsin ki?
 
Neyse biraz daha bu konu hakkında düşünmeye karar verdim. Önemli olan bilmemek değil öğrenmemek.

Osmanlı Devleti`nde bile sanırım arşivlerinde evrimle ilgili bir eser bile varmış. İsmi Tekamül olması lazım bir ara yorumlarda görmüştüm. Sorun çok sizde de değil eğitim yok. En çok üzüldüğüm şeydir evrimi ders olarak görememek. Neden müfredattan kaldırdılar hiçbir fikrim yok. Çocukları dindar yapmaya çalışıyorlar işte ama hata yapıyorlar. Ben arkadaşıma evrim diyorum o bana biz maymundan mı geldik asjkdjksadkjasdkj diyor. Üzücü.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı