İnceleme Excalibur G870

Teknik özellikler.
İşlemciSeries 2 Intel® Core™ 5 210H
İşletim SistemiWindows 11 Home Single Language
Ekran KartıNVIDIA® GeForce® RTX5060 8GB 128 Bit GDDR7
RAM16GB DDR5 4800MHZ
Depolama1TB M.2 SSD PCle 4.0 (Okuma: 5000MB/s - Yazma: 3600MB/s)
Ekran15.6" FHD IPS 165HZ 250NIT
Adaptör180Watt
BağlantıIntel® Wi-Fi 6 AX201 (2x2)
Batarya4cell 63.05Whr
Depolama SlotNVMe*2
Hafiflik2.5kg
İncelik24mm
Kamera720P HD 1MP
PortlarUSB 3.1 (Gen1) *3 / HDMI*1 / TYPE-C*1 /RJ45 LAN*1 / Mikrofon*1
RAM SlotÇift Slot
RenkMetalik Uzay Grisi
TasarımMetal

1765989519944.png

Model Linki: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-full-hd-gaming-laptop-fiyati,1113713261.html

İlk İzlenimlerim: Modeli alırken içimde huzursuzluk vardı çoğunluk tarafından yazılan olumsuz eleştiriler laptopu başta aldığıma pişman etmişti fakat iade etme işine girişmeyip 5 ay boyunca kullanmaya devam ettim ve bugün size karşı tüm izlenimlerini eksiksiz bir şekilde açıklayacağım.

Kutu:

1765989754427.png

Laptop bizi 180 watt adaptörü ile iyi bir kutuyla karşılıyor
.

Ekran:
15.6" FHD IPS 165HZ 250NIT 1920 x 1080 ekrana sahip. Bu fiyat bandındaki bir laptop için iyi denilebilecek bir ekrana sahip.

Kasa:

Kasayı genel olarak beğendim plastik bir hissiyat ve görünüm vermiyor.

Ses Kalitesi:

Ortalama bir ses kalitesi var. Normal Gaming Laptobuna göre tasarlanmış.

Klavye:

Kalitesini hissettiriyor. Ayarlardan rengini değiştirebiliyorsunuz ve oyun oynarken göze batacak bir şekilde parlaklığı yok şahsen ben çok beğendim.

Soğutma Performansı:

Yüksek Performans ayarındayken bile 87-88 derecenin üstüne çıktığını görmedim. Soğutma konusunda bu sene baya toparlamışlar ısınma problemi vs. yaşatmıyor.

Excalibur Control Center:

1765991036191.png

Tasarım olarak iyi. Kullanabilirlik açısından iyi bir uygulama.

Oyun Testleri:

1765991791005.png

Battlefield 2042:

Ortalama 100-120 fps aldım. GPU 84-85 Derece CPU ise en fazla 80 dereceyi gördü.

1765992020856.png

Resident Evil 4 Remake:

Ortalama 100 FPS civarında takıldı. GPU 80 derece CPU ise 72 civarındaydı.

Sonuç : 51k gibi bir fiyata sahip olan bu cihaza bu para değer. 135W crossload limiti olması tek eksi yönü. İşlemcisi biraz daha iyi olabilirdi fakat fiyatı F/P olarak uyguna getirmek için 210 H kullanmışlar. 1x16 GB RAM var ekstra 1 slot var kendiniz takviye yapabilirsiniz. Genel olarak ben beğendim özellikle eski kasalar hakkındaki olumsuz eleştirileri görünce bu sene çok iyi toparlandıklarını düşünüyorum. Bu fiyat bandında tek rakibi Lenovo LOQ onlada kıyasıya kapışırlar malum GameGaraj'ın cihazları zamlandı. Almayı düşünenler varsa alabilirler uzun zamandır bu incelemeyi yazmayı düşünüyordum Excalibur hakkında denilenlerden dolayı. Merak ettiğiniz bir soru varsa beni etiketleyip sorabilirsiniz. Saygılarımla.
1765993057665.png

Ellerine sağlık hocam. Güzel inceleme konusu olmuş.

Bu seride eski sorunları düzelttiklerini söylüyorlardı. Ben ne olur ne olmaz uzak durdum fakat sanırım dedikleri gibi. Bu fiyata gayet tercih edilebilecek bir cihaz. Güzel inceleme hocam, güle güle kullanın.

Son düzenleme:
Control Center'ın UI'yı çok basit ve kullanışlı gerçekten özellikle Paradox'un EU5 faciasına göre son kullanıcı dostu denebilir. Yani hayatında hiç pc kullanmamış adam da çözsün diye yapmış olabilirler. Ama güncelleştirilmesi gerekiyor onun artık. RGB klavye ayarı çok güzel karanlıkta kurcalarken yeni yeni kombinasyonlar çıkarabiliyorsunuz 3 adet bağımsız bölge var. Onun harici sizin elinizdeki model PTM 7950 ile geldiğinden serin çalışıyor bende i5 12450H var 4 5 ayda bir macun değiştirmediğim zaman alev alıyor. Macununu değiştirdiğimde düzeliyor sıcaklıklar. Kasa kalitesi güzel, benim daktilo gibi klavyeye bakmadan takır takır yazı yazdığımı düşünürseniz dayanıklı olmasa şu ana kadar arıza vereceğine emin olabilirsiniz. Crossload kasadan dolayı biraz düşük ama kasa kalitesiz diye değil Quanta bu modellere bu limiti koyuyor. Önemli olan fiyatı, benzer fiyata crossload'ı daha yüksek olan modeller tercih edilebilir ama kronik problemi yok. Eleştirileri asla hak etmiyor genelde Casper sevmeyen tayfa bu modeli kullanmasa da aman Casper diye gömer.

Bazı Lenovo LOQ'lar hala tek renk klavye ile geliyor. 🤠

Teknik özellikler.
İşlemciSeries 2 Intel® Core™ 5 210H
İşletim SistemiWindows 11 Home Single Language
Ekran KartıNVIDIA® GeForce® RTX5060 8GB 128 Bit GDDR7
RAM16GB DDR5 4800MHZ
Depolama1TB M.2 SSD PCle 4.0 (Okuma: 5000MB/s - Yazma: 3600MB/s)
Ekran15.6" FHD IPS 165HZ 250NIT
Adaptör180Watt
BağlantıIntel® Wi-Fi 6 AX201 (2x2)
Batarya4cell 63.05Whr
Depolama SlotNVMe*2
Hafiflik2.5kg
İncelik24mm
Kamera720P HD 1MP
PortlarUSB 3.1 (Gen1) *3 / HDMI*1 / TYPE-C*1 /RJ45 LAN*1 / Mikrofon*1
RAM SlotÇift Slot
RenkMetalik Uzay Grisi
TasarımMetal

Eki Görüntüle 2623530

model linki: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-full-hd-gaming-laptop-fiyati,1113713261.html

ilk izlenimlerim: Modeli alırken içimde huzursuzluk vardı çoğunluk tarafından yazılan olumsuz eleştiriler laptopu başta aldığıma pişman etmişti fakat iade etme işine girişmeyip 5 ay boyunca kullanmaya devam ettim ve bugün size karşı tüm izlenimlerini eksiksiz bir şekilde açıklayacağım.

Kutu:

Eki Görüntüle 2623538

Laptop bizi 180 watt adaptörü ile iyi bir kutuyla karşılıyor
.

ekran:
15.6" FHD IPS 165Hz 250nıt 1920 X 1080 ekrana sahip. Bu fiyat bandındaki bir laptop için iyi denilebilecek bir ekrana sahip.

kasa:

Kasayı genel olarak beğendim plastik bir hissiyat ve görünüm vermiyor.

ses kalitesi:

Ortalama bir ses kalitesi var. Normal Gaming laptopuna göre tasarlanmış.

klavye:

Kalitesini hissettiriyor. Ayarlardan rengini değiştirebiliyorsunuz ve oyun oynarken göze batacak bir şekilde parlaklığı yok şahsen ben çok beğendim.

soğutma performansı:

Yüksek performans ayarındayken bile 87-88 derecenin üstüne çıktığını görmedim. Soğutma konusunda bu sene bayağı toparlamışlar ısınma problemi vs. yaşatmıyor.

Excalibur Control Center:

Eki Görüntüle 2623549
Tasarım olarak iyi. Kullanabilirlik açısından iyi bir uygulama.

oyun testleri:

Eki Görüntüle 2623556

Battlefield 2042:

Ortalama 100-120 FPS aldım. GPU 84-85 derece CPU ise en fazla 80 dereceyi gördü.

Eki Görüntüle 2623558
Resident Evil 4 remake:

Ortalama 100 FPS civarında takıldı. GPU 80 derece CPU ise 72 civarındaydı.

sonuç: 51k gibi bir fiyata sahip olan bu cihaza bu para değer. 135W crossload limiti olması tek eksi yönü. İşlemcisi biraz daha iyi olabilirdi fakat fiyatı F/P olarak uyguna getirmek için 210 h kullanmışlar. 1x16 GB RAM var ekstra 1 slot var kendiniz takviye yapabilirsiniz. Genel olarak ben beğendim özellikle eski kasalar hakkındaki olumsuz eleştirileri görünce bu sene çok iyi toparlandıklarını düşünüyorum. Bu fiyat bandında tek rakibi Lenovo LOQ onlada kıyasıya kapışırlar malum GameGaraj'ın cihazları zamlandı. Almayı düşünenler varsa alabilirler uzun zamandır bu incelemeyi yazmayı düşünüyordum Excalibur hakkında denilenlerden dolayı. Merak ettiğiniz bir soru varsa beni etiketleyip sorabilirsiniz. Saygılarımla.
Eki Görüntüle 2623566

Ha bir de söylemeyi unuttum sanırım 4060 Mobile çok daha serin ama yine de işlemciler farklı olduğundan benim cihazla karşılaştırmak pek mantıklı değil.

Son düzenleme:
Control Center'ın UI'yı çok basit ve kullanışlı gerçekten özellikle Paradox'un EU5 faciasına göre son kullanıcı dostu denebilir. Yani hayatında hiç PC kullanmamış adam da çözsün diye yapmış olabilirler. Ama güncelleştirilmesi gerekiyor onun artık. RGB klavye ayarı çok güzel karanlıkta kurcalarken yeni yeni kombinasyonlar çıkarabiliyorsunuz 3 adet bağımsız bölge var. Onun harici sizin elinizdeki model PTM 7950 ile geldiğinden serin çalışıyor bende i5 12450H var 4 5 ayda bir macun değiştirmediğim zaman alev alıyor. Macununu değiştirdiğimde düzeliyor sıcaklıklar. Kasa kalitesi güzel, benim daktilo gibi klavyeye bakmadan takır takır yazı yazdığımı düşünürseniz dayanıklı olmasa şu ana kadar arıza vereceğine emin olabilirsiniz. Crossload kasadan dolayı biraz düşük ama kasa kalitesiz diye değil Quanta bu modellere bu limiti koyuyor. Önemli olan fiyatı, benzer fiyata Crossload'ı daha yüksek olan modeller tercih edilebilir ama kronik problemi yok. Eleştirileri asla hak etmiyor genelde Casper sevmeyen tayfa bu modeli kullanmasa da aman Casper diye gömer.

Bazı Lenovo LOQ'lar hala tek renk klavye ile geliyor. 🤠

Ha bir de söylemeyi unuttum sanırım 4060 Mobile çok daha serin ama yine de işlemciler farklı olduğundan benim cihazla karşılaştırmak pek mantıklı değil.

Uygulamanın şu anki halide çok iyi fakat bir güncelleme gelse fena olmaz. Kasasını ben beğendim özellikle almadan önce Victus ve Monster'ın kasalarına baktım kalite olarak nasıllar diye Excalibur onların yanında daha iyi kalıyor. Eski serilerin sıcak çalışması en çok yapılan eleştiriydi fakat yeni seride iyi derecede çözmüşler bu sorunu ben şu ana kadar yüksek bir sıcaklık görmedim cihazda ağır oyunlar oynamama rağmen. Crossload'ı daha yüksek olsa iyi olurdu onu da eski Casper'dan kalan bir kusur olarak sayalım sıkıntı edilebilecek bir şey değil. Genel olarak cihaz iyi bende yeni kasalar hakkında net bir bilgisi olmayanlar için bu incelemeyi yazdım umarım yararlı olmuştur.

Uygulamanın şu anki halide çok iyi fakat bir güncelleme gelse fena olmaz. Kasasını ben beğendim özellikle almadan önce Victus ve Monster'ın kasalarına baktım kalite olarak nasıllar diye Excalibur onların yanında daha iyi kalıyor. Eski serilerin sıcak çalışması en çok yapılan eleştiriydi fakat yeni seride iyi derecede çözmüşler bu sorunu ben şu ana kadar yüksek bir sıcaklık görmedim cihazda ağır oyunlar oynamama rağmen. Crossload'ı daha yüksek olsa iyi olurdu onu da eski Casper'dan kalan bir kusur olarak sayalım sıkıntı edilebilecek bir şey değil. Genel olarak cihaz iyi bende yeni kasalar hakkında net bir bilgisi olmayanlar için bu incelemeyi yazdım umarım yararlı olmuştur.
Soğutucu kullanıyor musun ? Genelde en büyük eleştiri klimalı odada test ediyorsunuz oluyor. 😂

Ben kullanıyorum ondan sizden belki de daha serin ekran kartım.

Soğutucu kullanıyor musun ? Genelde en büyük eleştiri klimalı odada test ediyorsunuz oluyor. 😂

Ben kullanıyorum ondan sizden belki de daha serin ekran kartım.
Kullanmıyorum hocam odamda klima dahi yok 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı