İnceleme EXVEGA Andromeda

b1.png




EXVEGA ANDROMEDA

Süet kumaşı, 3D yönlü kolçakları, çelik iskeleti ve elyaf dolgulu yastıklarıyla yakın fiyattaki rakiplerinden ayrılan Andromeda modelini opsiyonsuz olarak internet sitesinde ($192) 5390 TL'ye bulabiliyorsunuz.



BOYUTLAR

Oturağın derinliği yaklaşık 49 santim, genişliği yanlardaki yükseltiler sayılmazsa 37, sayılırsa yaklaşık 56 santim. Oturağın yerden yüksekliği en düşük yükseklik ayarında yaklaşık 47, en yüksek yükseklik ayarında yaklaşık 55 santim. Koltuğun boyu ise yaklaşık 135 santim, kolçaklar arasındaki mesafe de aşağı yukarı 60 santim. Kolçak mesafesini azaltmak ya da artırmak isterseniz oturağın altındaki kolçak vidalarını daha ileri ya da yakın vidalamanız lazım. Sanırım kolçaklar birbirine en yakın şekilde vidalanırsa aralarındaki mesafe 57 santim olabilir, tam tersi durumda ise 63-64 santim.

EXVEGA Andromeda büyük bir koltuk, verdiğim yaklaşık ölçü değerlerini göz önünde bulundurarak satın alın zira, masanıza sığmayabilir.




KUMAŞ

Koltukta baş ve boyun destek yastıkları dahil süet kumaş kullanılmış, hissiyat olarak iyi olduğunu söyleyebilirim. Olabildiğince terletmeyen bir yapıya sahip ancak süet kumaş bel yastığı gerçekten terletiyor.

1699195020270.png


1697973054732.png


DİKİŞ KALİTESİ

Dikiş kalitesi güzel, beğendim. Atma, kopma yapabilecek şekilde değil.

1699204106402.png




YASTIKLAR VE TİTREŞİM MOTORU

BOYUN DESTEĞİ

Opsiyon olarak isminizi yazdırabiliyorsunuz, varsayılan olarak marka işlenmiş şekilde geliyor size.

1697973815316.png


Boyun yastığının arkasında fermuar var, olur da yastığı yıkamak isterseniz içindeki elyaf dolguyu boşaltıp çamaşır makinesinde ya da elde yıkayabilirsiniz.


Ekran görüntüsü 2023-10-22 142634.png


BEL DESTEĞİ

1697974155894.png


Elyaf dolgusu:

IMG_20231022_141933.jpg


Elyaf dolgu sayesinde bel yastığı oldukça rahat ve yumuşak ancak boyun desteği için ayni şeyi söyleyemem, konfor anlamında bir gömlek alt seviyede ve daha sert. Nedenini tam anlayamadım, sanırım boyun desteğini fazla kullanmadığımdan olabilir. Zamanla yumuşayabilir.


Titreşim motoru:

IMG_20231022_141946.jpg


VARTA pili ben taktım, varsayılan Supermax pillerle geliyor.

Normalde bunu incelemeye eklemeyecektim, o derece önemsiz bir alet ama sonuçta konulmuş. Bu titreşim motorunun şalterini açtığınızda yastık hafif titreşiyor, bu da belinizdeki uyuşmanın az da olsa önüne geçiyor ve rahatlatıyor ancak hatırlatayım, masaj koltuğu performansı beklemeyin kesinlikle. Üzülürsünüz, göstermelik bir özellik.

Bu arada bu motoru opsiyon olarak boyun desteğine de ekletebilirsiniz, ben öyle yaptım. Yorgun olduğum zaman arkaya yaslanıp masajı açıyorum, az da olsa rahatlatıyor.



KOLÇAKLAR

Üst kısmı süet kumaştan, yumuşak ve gayet rahat ancak plastik kalitesi kötü, dandik. Bu koltuğa yakıştıramadım.

Sağa, sola bir kademe oynuyor ve yükseklik ayarı yapabiliyorsunuz. Kolçaklar en düşük yükseklik ayarında yerden yaklaşık 65 santim, en yüksek yükseklik ayarında ise 72 santim yükseklikte.

1699195388639.png


Yükseklik ayarı kolçağın üstündeki yaylı tuştan yapılıyor. Tuşa basılı tuttuğunuz sürece kademe kademe yüksekliği ayarlanabiliyor.



KONFOR

Konforlu bir koltuk, ben beğendim. Özellikle bel yastığı aşırı rahat, onunla koltuk çok daha konforlu oluyor. Boyun desteğini de kullanırsanız rahatlık açısından pek eksiğiniz olmuyor. Üzerinde saatlerce oturuyorum ve koltuktan kaynaklı herhangi bir ağrı yaşamadım. Masajı da konfor açısından artı.



MEKANİZMA, ÇELİK AYAKLIK VE YATMA KABİLİYETİ

Yaklaşık 130-140 derece arkaya yatabiliyor.

1699203946808.png


Dik konumda ise 90 derece.

1699203900279.png


Yatma ayarını kırmızıyla çizilmiş koldan yapıyorsunuz. Kol yukarıdaysa koltuk yatıyor, aşağıdaysa mekanizma kilitleniyor ve koltuk o yatma seviyesinde kalıyor. Sarıyla işaretlenmiş kolla yükseklik ayarı yapılıyor.

Koltuğun yatması kilitlendiğinde dahi arkaya yaslanınca çok hafif oynuyor bu arada, çok kafaya takılacak sorun gibi göremedim.

Ekran görüntüsü 2023-10-22 155147.png


Mekanizma kısmıysa aşağıdaki şekilde. İskelet çelik üzerine oturtulmuş, koltuğun altı çelik. Class 3 amörtisör ve tek kollu mekanizma kullanılmış. Ucu ucuna yeterli olduğunu söyleyebilirim, yaklaşık 65 kiloyum ve doğal olarak sorun yok ancak 100 kilo üstünde yavaş yavaş sorun çıkarmaya başlar diye düşünüyorum. Mekanizma dayanıklı ancak 100 kilo üstü insanı uzun süreler kaldırabilecek kadar sayılmaz.

alt.jpg


Çelik ayaklığı da aşağıdaki şekilde, ayaklar plastik.

1699203803714.png





TESLİMAT SÜRECİ

Kargo oldukça hızlıydı. Genelde bu markayı ürünleri geç gönderiyor diye yeriyorlar, eskiden çok fazla şikayet vardı ama siparişimde sorun yaşamadım. İstanbul'dan Bolu'ya 23 saatte ulaştı. Geçmişte teslimatla ilgili sabıkaları var ancak bu şu an için geçerli değil.

Opsiyon eklemelerinde süre doğal olarak 1 haftaya kadar sarkabiliyor. Boyun desteğine masaj opsiyonu ekledim ancak süre uzamadı, stoktan gönderim sağladılar.





AVANTAJ/DEZAVANTAJLAR

  • Üstün konfor.
  • Koltukla beraber gelen titreşimli yumuşak bel yastığı.
  • Elyaf dolgulu kumaş yastıklar.
  • Süet kumaş.
  • Yakın fiyattaki rakiplerine kıyasla iyi sayılabilecek malzeme kalitesi. (kolçaklar hariç)
  • Süet kumaşlı yumuşak kolçaklar.
  • Bol opsiyon seçenekleri.
  • Kalitesiz kolçaklar.
  • 140 derece yatar mekanizma.
 
Son düzenleme:
İsim yazdırma+Marka kaldırmayla 6,000 TL oluyor. Eğer değerse direkt alacağım, yıllardır bakkal sandalyesi ile idare etmeye çalışıyorum.

O fiyata bence değmez, iyi hoş ama 5 bin TL üstünü biraz gereksiz görüyorum ben ama yine de dışarıda bir yerde denk gelirseniz deneyin, öyle karar verin.

Ben aldığım şeyden kolay kolay pişman olmam. Sadece monitörde oldum o da coil whine yapıyor diye.

İyi de ikisi farklı şeyler. Belki koltuk size rahat gelmeyecek, farklı sebepten dolayı sevmeyeceksiniz.

İmkanınız varsa deneyin. Exvega bazen mobilya fuarlarına katılıyor, ona benzer bir etkinlik bulursanız deneyebilirsiniz.
 
Hocam bence andromedanın fiyatı şu an çok çok uygun. kıyaslayabileceğimiz model örneğin xdrive kasırga şu an ortalama 9k.

15'li ve fab ile aynı segment bir ürün değil andromeda.
 
Hocam bence andromedanın fiyatı şu an çok çok uygun. kıyaslayabileceğimiz model örneğin xdrive kasırga şu an ortalama 9k.

15'li ve fab ile aynı segment bir ürün değil andromeda.

Muadillerine gore iyi olabilir ki oyle zaten ama 5 bin TL ustu koltuk icin gereksiz bana kalirsa. Yoksa tabii dediginiz gibi.
 
Dönüş yapıldı mı hocam? Bende bir sipariş oluşturmayı düşünüyorum.


Koltuk indirimde diyor 3 saati var. Sürekli olan bir indirim mi?
Dönüş yaptılar, özür dilediler, isterseniz değiştirelim falan dediler. Gerek yok dedim, kolçaktan rahatsız olduğumu söyledim. Bana eski kolçaktan göndereceklerini ve özür babında ayak uzatma modülü göndereceklerini söylediler. 1 haftaya yakın süre geçti hala göndermediler. Perşembe günü tekrar aradım bugün yarın gönderilecek dediler, bugün de gelen bir şey yok henüz elimiz boş.
 

Geri
Yukarı