Ezberde Berbat Olmak

Tıp fakültesinde ögrenciyken kullandığım birkaç yöntem vardı. Ancak herkeste işe yarayacak diye bir olay yok tabii ki. Herkesin öğrenme, ezberleme biçimi ayrı. Neyse uzatmadan olayın özünü anlatayım. Benim ezber sistemim tekrar üzerine kuruluydu. Bir bilgiyi öğrendikten 1 saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay, 6 ay şeklinde çok sağlam şekilde, gerçekten öğrenmek amacıyla tekrar etmen lazım, tekrar ederek kalıcı olmasını sağlıyordum.

Mümkünse Erasmus programlarına katılın. En azından İngilizce bilginizi geliştirin.
Oyunlar,diziler ve merakım sağolsun şuanlık idare edicek kadar biliyorum.
Tıp fakültesinde ögrenciyken kullandığım birkaç yöntem vardı. Ancak herkeste işe yarayacak diye bir olay yok tabii ki. Herkesin öğrenme, ezberleme biçimi ayrı. Neyse uzatmadan olayın özünü anlatayım. Benim ezber sistemim tekrar üzerine kuruluydu. Bir bilgiyi öğrendikten 1 saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay, 6 ay şeklinde çok sağlam şekilde, gerçekten öğrenmek amacıyla tekrar etmen lazım, tekrar ederek kalıcı olmasını sağlıyordum.
Biyolojideki sayfa sayfa bilgiler bu aralıklarla tekrar sonucu kafamda kalıcaksa gerçekten işime yarar teşekkürler öneriniz için.

Son düzenleme:
Ezbere dayanan derslerde kodlama kullanabilirsin. Ezberlemen gereken bilgilerin yalnızca anahtar kelimesine odaklan. Birden fazla anahtar kelimeleri bir araya getirerek bunların baş harfleriyle anlamlı bir kombinasyon oluşturmayı dene.
Örneğin sınavda sana Cybertruck'ın 5 tane özelliğini soracaklar.
Metindeki parargraftan anahtar kelimeleri bul. Ardından bunların baş harflerini kodla:
1)Cybertruck 400 kilometre menzile sahiptir
2)Fiyatı 40.000 dolardır
3)Firma sahibi Elon Musk'tır
4)Cybertruck 250kV bataryaya sahiptir
5)Ekstradan fiyat eklendiğinde Otonom sürüş özelliğine sahip oluyor

1)400
2)40BİN
3)MUSK
4)250kV
5)Otonom

Çok iyi bir örnek olmadı ama umarım anlamışsındır. En azından sınavlarda yardımcı olur. Ben yıllardır böyle yapıyorum.

Ezbere dayanan derslerde kodlama kullanabilirsin. Ezberlemen gereken bilgilerin yalnızca anahtar kelimesine odaklan. Birden fazla anahtar kelimeleri bir araya getirerek bunların baş harfleriyle anlamlı bir kombinasyon oluşturmayı dene.
Örneğin sınavda sana Cybertruck'ın 5 tane özelliğini soracaklar.
Metindeki parargraftan anahtar kelimeleri bul. Ardından bunların baş harflerini kodla:
1)Cybertruck 400 kilometre menzile sahiptir
2)Fiyatı 40.000 dolardır
3)Firma sahibi Elon Musk'tır
4)Cybertruck 250kV bataryaya sahiptir
5)Ekstradan fiyat eklendiğinde Otonom sürüş özelliğine sahip oluyor

1)400
2)40BİN
3)MUSK
4)250kV
5)Otonom

Çok iyi bir örnek olmadı ama umarım anlamışsındır. En azından sınavlarda yardımcı olur. Ben yıllardır böyle yapıyorum.
Anlatmak istediğinizi anladım teşekkürler.

Ezber iyi bir eğitim yolu değildir. Eğitim sistemimizin en büyük sorunu zaten ezberdir.
Ya kardeşim eyvallah da hani bazı bilgileri de ezber yapmadan büyük resmi yorumlayamazsın. Ezber de gerekli tabii, Matematik formüllerini aklına kazımadan nasıl soru çözeceksin ya da biyolojide mitoz mayoz evrelerini ezberlemeden nasıl şekili yorumlayacaksın. Ha tabii ki de her konuda ezbercilik olmaz. Ezberci sisteme bende karşıyım ama yerine göre de ezber şart bunu da kimse inkar edemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kardeşim eyvallah da hani bazı bilgileri de ezber yapmadan büyük resmi yorumlayamazsın. Ezber de gerekli tabii, Matematik formüllerini aklına kazımadan nasıl soru çözeceksin ya da biyolojide mitoz mayoz evrelerini ezberlemeden nasıl şekili yorumlayacaksın. Ha tabii ki de her konuda ezbercilik olmaz. Ezberci sisteme bende karşıyım ama yerine göre de ezber şart bunu da kimse inkar edemez.
Ezberle hiçbir şey olmuyor. Unutulup gidiyor. Tecrübeyle sabit. 12 senedir öğrenciyim. Benden daha fazla okumuş olanlar bunu daha iyi anlar. Yurt dışında okuyanlar daha da iyi anlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı