F/P kavramının yanlış kullanılması

Makaleler
42
Herkese merhaba, F/P kavramının yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Her ucuz sayılabilecek ürüne F/P ürün şeklinde kullanılıyor. Ben bunun böyle kullanılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

F/P kavramının böyle değil de belirli bir ürünün verdiğiniz ücretinin karşılığının alınması yönünde iyi olan ürünlerde olmalı diye düşünüyorum.

Her uygun fiyatlı ürün F/P değildir diyerek kendi fikrimi belirtmek ve sizin de düşüncelerinizi almak isterim.

Aynı şekilde fiyatı yüksek olunca F/P olmayacağını düşünenler de var.

F/P kalıplaşmış artık, kimse ona "Fiyat/Performans" olarak bakmıyor, açılımını dikkate almıyor. "Ucuz ürün" olarak bakılıyor.

Mesela RTX 3070 özellikle yurt dışında F/P'ın sözlük anlamı denebilecek bir kart.
Ama 500$.

Kesinlikle katılıyorum. Bir yanlış kullanımı da yükseklik durumu bence. Bir oranın yüksek/büyük olması için payının büyük, paydasının küçük olması lazım. Bunu da F/P'ye uyguladığımız zaman F/P oranı yüksek ürün, performansına göre pahalı ürün oluyor.

Çok takılacak bir durum değil ama saçma işte.

Herkese merhaba, F/P kavramının yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Her ucuz sayılabilecek ürüne F/P ürün şeklinde kullanılıyor. Ben bunun böyle kullanılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

F/P kavramının böyle değil de belirli bir ürünün verdiğiniz ücretinin karşılığının alınması yönünde iyi olan ürünlerde olmalı diye düşünüyorum.

Her uygun fiyatlı ürün F/P değildir diyerek kendi fikrimi belirtmek ve sizin de düşüncelerinizi almak isterim.

Fiyat performansdan türemiş olduğunu düşünüyorum. Yani fiyat performans F/P olarak algılanmış olabilir buradan çıkmış olması çok olası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı