Fanlar hızlanıyor ve bilgisayar kendisini kapatıyor

Todo Tranquis

Centipat
Katılım
17 Nisan 2020
Mesajlar
33
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarı kullanırken birden pat diye görüntü gidiyor ve fanlar aşırı hızlanıyor. Bilgisayarı Power tuşuyla kapatmadığım sürece fanlar dönmeye devam ediyor. İşlemciye ve ekran kartına termal macun sürdürttüm ve bilgisayarı temizlettirdim ama yine bir fayda etmedi. Sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum. Bazen on saatte bir yapıyor, bazen iki saatte bir, bazen ise bir saatte. Yardımcı olursanız sevinirim. İşlemci sıcaklığı yüksek değil normal. Bilgisayar performansı da gayet hızlı ve hiç yavaşlık yaşamadığım halde oluyor bu.

Sistemim: i3 4160, AMD Radeon HD 6850, 8 GB RAM 250 GB SSD.
 
@Firehorse MK II Yani ondan dolayı mı böyle oluyor acaba? Bilgisayarı kullanıyorum diyelim hiç yormuyorum etmiyorum ve bazen 10 saatte bir bazen 2 saatte bir aniden görüntü gidiyo, atıyorum müzik dinliyorsam sesi görüntü yokken 2-3 saniye daha geliyor ve komple kayboluyor, power tuşuna basmadan fanlar durmadan hızlı dönüyor. Bir bilgisayarcı ile görüştüm ve %90 ekran kartındandır demişti, eğer ekran kartından olsa değiştirme şansım var.
 
@Firehorse MK II Yani ondan dolayı mı böyle oluyor acaba? Bilgisayarı kullanıyorum diyelim hiç yormuyorum etmiyorum ve bazen 10 saatte bir bazen 2 saatte bir aniden görüntü gidiyor, atıyorum müzik dinliyorsam sesi görüntü yokken 2-3 saniye daha geliyor ve komple kayboluyor, Power tuşuna basmadan fanlar durmadan hızlı dönüyor. Bir bilgisayarcı ile görüştüm ve %90 ekran kartındandır demişti, eğer ekran kartından olsa değiştirme şansım var.

Bizdede aynısı oldu temizlideğimizde kapanmama süresi arttı ama güç kaynağı sıkıntıkıymış. Değiştirdik kullanıyoruz şu an PC'yi.
Not: Masaüstü kullanıyorum bilgisayar Casper.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ya da Ekran kartına OC yapıldıysa bu durumu alırsın genellikle. BIOS Ayarlarını 2 kez sıfırla sonrasında ekran kartına OC yapılmışmı bir bak
 
@Sure hocam bunlar hiç anladığım şeyler değil overclock diye bir şey duydum ama yapılıp-yapılmadığını bilmiyorum. Normalde ekran kartı 1GB 256 Bit ama DxDiag'da 5GB'a yakın gözüküyor. BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra bir işlem falan gerekiyor mu, sıfırladıktan sonra düzelme olasılığı var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Firehorse MK II o zaman ben bir bilgisayarcıdan rica edeyim bana daha yüksek bir PSU taksın deneyeyim, eğer sorun çözülürse hiç ekran kartını da değiştirmeyeyim bir daha. Duruma göre tekrar yazarım teşekkürler, bu arada fan hızlandığında en üstteki fan hızlanıyor büyük olan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı