Farede Dpı değeri

smtbcr

Megapat
Makaleler
7
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar dün farem bozuldu. İnternete baktığımda dpı değerleri beni karşıladı. Bu dpı nedir? Ne işe yarar? Yüksek olanımı yoksa düşük olanı mı almalıyım?

10cmX10cm boyutlarında karelerden oluşan bir alan düşün, fare bu karelerin kenarlarında ve köşelerinde hareket edebiliyor. Yani fareni sağa çekerken 1 kare yani 10cm atlıyor. DPI ayarı ne kadar yüksek ise bu karelerin boyutları o kadar küçüktür. Şimdi hesabı sen yap, fare 10cm atlayarak ilerlerse mi daha hassas olur yoksa 1'er cm atlayarak mı?

DPI'ın doğrudan yüksek olması artı değildir. DPI değeri ile çözünürlük doğru orantılıdır. DPI çözünürlüğe uygun olduğunda ekranda her piksele erişebilme imkanı sunar.

72 dpi çözünürlükte 1 pixelin eni ve boyu;
1 inch ( 2.54 cm) / 72 = 0,035 cm' dir.
Kaynak: Dpi Nedir? Dpi Anlamı ve Hakkında Bilgi

mousedpiqq9.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
DPI'ın yüksek olması neden bir artı değildir anlayamadım? Mesajınızdaki görüntüden de görüldüğü gibi fare'nin DPI'ı ne kadar yüksek olursa, ekrandaki hareket kabiliyeti de o kadar fazla olur. Benim anladığım bu ama?

DPI'ın yüksek olması neden bir artı değildir anlayamadım? Mesajınızdaki görüntüden de görüldüğü gibi fare'nin DPI'ı ne kadar yüksek olursa, ekrandaki hareket kabiliyeti de o kadar fazla olur. Benim anladığım bu ama?

DPI değerinin yüksek olması artıdır orada aynı fikirdeyiz. Fakat DPI değerinin çözünürlük ile doğru orantıda olması bir artıdır. Üstüne çıkınca sorunlar çıkabiliyor, altına inince ekranda erişilebilen yer azalıyor. Bu da yazılımsal olarak hallediliyor.

aq8XSHr.png

Son düzenleyen: Moderatör:
son_goku şimdi hemfikliriz. :) Ben şahsen 5 farklı DPI ayarladım ve normalde kullanırken en yüksek DPI'da kullanıyorum. Normalde en yüksek DPI'da fareyi kontrol etmek zor oluyor ama sistem ayarlarından hassasiyeti düşürünce istediğiniz hıza ulaşıyor fare, bu şekilde yüksek DPI'da sorun yaşamadan oyun oynayabiliyorum. Tabi oyuna göre fare üzerindeki tuşlarla DPI'ı azaltıp, yükselttiğim oluyor. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı