Fareye trojan bulaşır mı?

D3niss

Yoctopat
Daha fazla  
Yeni laptop aldım eski bilgisayarin mouse'u vardı ama eski bilgisayardada trojan vardı laptopa bulaşır diye korkuyorum. Mouse Lenovo C560 baya eski bir şey.

Dosya Ekleri

• 20220804_143940.jpg
    20220804_143940.jpg
    56,3 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, bulaşmaz. İmkansız gibi geliyor. Daha önce dünya genelinde böyle bir olay bile olmadı. Virüs farene bulaşırsa, fareye Kaspersky yükleyip tarama yapmayı deneyebilirsin. :D

Son düzenleme:
Yeni laptop aldım eski bilgisayarin fareyi vardı ama eski bilgisayardada trojan vardı laptopa bulaşır diye korkuyorum mouse Lenovo C560 bayağı eski bir şey.

Sesli güldüm affedersin. Sorunun cevabını gelirsek bulaşmaz. Trojan gibi virüsler internet üzerinden bilmediğiniz linklere tıkladığınızda veya bilmediğiniz uygulamalar yüklediğinizde bulaşır.

Yeni laptop aldım eski bilgisayarin mouse'u vardı ama eski bilgisayardada trojan vardı laptopa bulaşır diye korkuyorum. Mouse Lenovo C560 baya eski bir şey.
Farelerin bazılarında güvenlik açığı vasıtasıyla zararlı yazılımları PC'ye enjekte etmek mümkün hatta USB bellekler ile de mümkün sırf bu tür açıklardan zarar görmeyin diye USB'ler için kondom bile ürettiler.

Ama sizde bunların olması pek mümkün değil.
Aslında arkadaşlar gülse de teknik olarak bazı mouse modellerinde mümkün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı