Farklı olmak ya da farklı olmaya çalışmak nasıl bir şey?

682784

Hectopat
Makaleler
6
Merhabalar sizce farklı olmak nasıl bir şey? İçimde isteksizce olan ve diğer insanlardan farklı olma çabası var. Şöyle örnek verebilirim; mesela dinlediğim şarkılar, çok fazla bilinmeyen veya bilinen ama herkesin dinlediği bir anda patlayan şarkıları genelde dinlemiyorum yani sevmiyorum. Sadece bu değil mesela telefon alırken çok fazla önerilmesine rağmen herkeste var diye almamıştım(bu arada herkeste vardı çevremde, arkadaşlarımda vs.) Oysaki özellikleri gayet iyiydi. Aslında bu söylediklerimden rahatsız olduğumdan dolayı değil sadece fikrinizi öğrenmek için böyle bir konu açtım. Belki de herkeste olan şeylere değil insanlara karşı olan bir soğukluk.

Farklı olmaya çalışmak çok saçma ve imkansız bir şeydir. Eğer kendin olursan zaten farklı olursun.

Farklı olmaya çalışmak çok saçma ve imkansız bir şeydir. Eğer kendin olursan zaten farklı olursun.
Bilmiyorum belkide kendim farklıyımdır genelde normal insanlardan farklı düşünürüm, farklı şeyler yaparım ya da kendimi kandırıyorum ama her insanın aynı düşünmesi aynı şeyleri yapması çok saçma geliyor bana.

Bence insanın bir çoğunluk yapıyor, beğeniyor, kullanıyor, dinliyor diye o şeylerden kendisini mahrum bırakması basitçe bir davranış. Ki bu insanı farklı yapan bir şey değil çünkü senin gibi düşünen milyonlarca insan var.

Kendini kısıtlamak yerine beğendiğini düşündüğün her şeyi dene. O şey popüler olsun olmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı