Fazla proteinin zararı var mı?

TİMURİST

Decapat
Katılım
27 Eylül 2018
Mesajlar
184
Yer
Ankara/Yenimahale
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlaç falan kullanmıyorum, büyümemin olumlu gelişmesi için çok tüketiyorum, bir zararını görür müyüm? Yaşım 13.
Öğün;
  • 4 yumurta
  • 1 kase peynir
  • 2-3 bardak süt
  • 1 tane ton balığı
Çoğunlukla böyle.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla yumurtanın sarısı bir kaç yumurtadan sonra ilerisi için kanser gibi ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Yumurtaların birinin sarısını tüketmemeye özen gösterebilirsiniz. Eğer takviye gıda kullanacaksanız balık yağı kapsüllerini önerebilirim. 15 yaşından beri kullanmaktayım ben.
 
Ton balığı tükerimini azaltmalısın. Ton balıklarında vücutlarındaki civayı atacak sistem yoktur ve ileride sorun yaşarsın. 15 ile 20 gün arasında 1 porsiyon tüketilmesi tavsiye ediliyor.
 
Diğerleri sorun değil ama her öğün bir ton balığı yiyorsan bu sizde zararlı olur. Küçük boy bile yeseniz aşırı yağ alırsınız. Ayrıca @Sinanydk 'nın da dediği gibi vücudunuzda yüksek oranda civa birikir. Süt, peynir, yumurta bunları yemeye devam edebilirsiniz ama her gün bir tane ton balığı bile fazla bence. Ayrıca mideniz bulanır zaten bir süre sonra.
 
Proteinler vücutta depo edilmez. Alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yağın artması sporcunun performansını düşürüp istenmeyen vücut ağırlığı teşekkülüne sebep olur. Ayrı olarak fazla alındığı zaman vücutta su kaybına yol açar. Yumurta ve ton balığını aynı anda yemeyin ikisi de protein kaynağı neden aynı zaman yiyorsunuz? Günde 600 gram tavuk göğsü yiyeceksiniz diyelim, bunu 3 öğüne bölerek 200 gram olarak yemek daha iyidir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı