Fazla proteinin zararı var mı?

Kaç kilosunuz ?
76 1.73-175 boyundayım göstermiyorum
Proteinler vücutta depo edilmez. Alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yağın artması sporcunun performansını düşürüp istenmeyen vücut ağırlığı teşekkülüne sebep olur. Ayrı olarak fazla alındığı zaman vücutta su kaybına yol açar. Yumurta ve ton balığını aynı anda yemeyin ikisi de protein kaynağı neden aynı zaman yiyorsunuz? Günde 600 gram tavuk göğsü yiyeceksiniz diyelim, bunu 3 öğüne bölerek 200 gram olarak yemek daha iyidir.
büyümemin olumlu gelişmesi için alıyorum zaten
Spor yapıyor musun ?
hayır
Bildiğim kadarıyla yumurtanın sarısı bir kaç yumurtadan sonra ilerisi için kanser gibi ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Yumurtaların birinin sarısını tüketmemeye özen gösterebilirsiniz. Eğer takviye gıda kullanacaksanız balık yağı kapsüllerini önerebilirim. 15 yaşından beri kullanmaktayım ben.
balık yağı kulanmıştım 3 paket bitirdim bir faydası yok boya
Proteinler vücutta depo edilmez. Alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yağın artması sporcunun performansını düşürüp istenmeyen vücut ağırlığı teşekkülüne sebep olur. Ayrı olarak fazla alındığı zaman vücutta su kaybına yol açar. Yumurta ve ton balığını aynı anda yemeyin ikisi de protein kaynağı neden aynı zaman yiyorsunuz? Günde 600 gram tavuk göğsü yiyeceksiniz diyelim, bunu 3 öğüne bölerek 200 gram olarak yemek daha iyidir.
aynı anda yemiyorum zaten yumurtayı kahvaltıda ton balığını okulda veya akşam

76 1.73-175 boyundayım göstermiyorum
Kilonuzun 1.5 - 2 katı kadar protein almalısınız. Yani 76 kilo iseniz aşağı yukarı 130 - 150 gram arası protein tüketmelisin günlük. 1 ton balığı, 4 yumurta ve 2 - 3 bardak sütle bu gramaja çıkamazsınız.

Bu dediklerim sadece bir bilgi aktarımıdır o yüzden daha bilimsel açıklamaları sana Doktorlar yapar.

Kilonuzun 1.5 - 2 katı kadar protein almalısınız. Yani 76 kilo iseniz aşağı yukarı 130 - 150 gram arası protein tüketmelisin günlük. 1 ton balığı, 4 yumurta ve 2 - 3 bardak sütle bu gramaja çıkamazsınız.

Bu dediklerim sadece bir bilgi aktarımıdır o yüzden daha bilimsel açıklamaları sana Doktorlar yapar.
ozaman sadece 4 yumurtaya 2 bardak süte düşüreyim

bide bu yediklerim büyümeyi hızlandırırmı ?

@TİMURİST Yanlış anladınız. Gramaja çıkamazsınız derken sizin tükettiğiniz 1 ton balığı, 4 yumurta ve 2 - 3 bardak sütle sizin günlük ihtiyaç duyduğunuz protein miktarına (kilonuzun 1.5 - 2 katı kadar gram olarak) ulaşamazsınız.

4 yumurtada aşağı yukarı 24 gram protein mevcuttur, 1 ton balığında 20 - 24 gram arası, 2 - 3 bardak (500 - 700 ml) 6 - 10 gram.

@TİMURİST Yanlış anladınız. Gramaja çıkamazsınız derken sizin tükettiğiniz 1 ton balığı, 4 yumurta ve 2 - 3 bardak sütle sizin günlük ihtiyaç duyduğunuz protein miktarına (kilonuzun 1.5 - 2 katı kadar gram olarak) ulaşamazsınız.

4 yumurtada aşağı yukarı 24 gram protein mevcuttur, 1 ton balığında 20 - 24 gram arası, 2 - 3 bardak (500 - 700 ml) 6 - 10 gram.
affedin ama bişey anlamadım yani fazlamı alıyorum az mı onu merak ediyorum :D
ozaman sadece 4 yumurtaya 2 bardak süte düşüreyim

bide bu yediklerim büyümeyi hızlandırırmı ?
bu sorumuda cevaplarmısınız
Ayrıca böbrekleri yorma gibi bir mevzu varsa bol su tüketin.
hayır bazen karnım ağrıyor böbrekler rahat tuvalete zorlanmıyorum

@TİMURİST Az alıyorsunuz. Eğer dediğiniz gibi 76 kilo iseniz 1.5 - 2 katı kadar protein tüketmelisiniz (gram olarak) yani bu da 130 - 150 gram proteine varıyor. Şimdi benim yorumla birlikte gidip günlük protein miktarlarını artırmaya kalkma hemen :D Önce bir doktora ardından bir diyetisyene başvur birde onları dinle.

İkinci soruyu maalesef bilgim olmadığı için cevaplayamam.

@TİMURİST Az alıyorsunuz. Eğer dediğiniz gibi 76 kilo iseniz 1.5 - 2 katı kadar protein tüketmelisiniz (gram olarak) yani bu da 130 - 150 gram proteine varıyor. Şimdi benim yorumla birlikte gidip günlük protein miktarlarını artırmaya kalkma hemen :D Önce bir doktora ardından bir diyetisyene başvur birde onları dinle.

İkinci soruyu maalesef bilgim olmadığı için cevaplayamam.
teşekürler büyümem hızlandı çevremdekilerde öyle diyor geçen sene 1.63 tüm şimdi 1.73-1.75 boyundayım proteinden oldu galiba

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı