Felsefe okunur mu?

• Konuyu başlatan 391969
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.966

Felsefe okunur mu?

• Oy verenlerin toplamı
    21

391969

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar, 10. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim. Birkaç ay önce alan seçimi oldu ve sayısal alanı seçtim ve hatta bilgisayar mühendisliğini bölümünü istiyordum. Fakat kısa süre önce hayatımda önemli sayılabilecek gelişmeler yaşandı ve bende yeni düzenimi kurmaya başladım. Artık eşit ağırlık seçip felsefe okumak istiyorum. Üniversiteden sonra öğretim üyesi olmayı planlıyorum. Hatta aklımda üniversiteler dahi belirdi. Fakat bu fikrimi aileme ve çevreme anlattığımda pek olumlu dönüşler alamıyorum özellikle ailemden. Benim sayısaldan vazgeçme sebeplerimden biride fen dersleri. Kimyanın bazı konuları ve fiziği neredeyse tamamen yapamıyorum arkadaşlarım bu iki dersin kötü olmasını okul hocalarıma bağlıyor. İki ders için de konuşmak gerekirse o kadar iyi hocalarımı yok maalesef özellikle fizik hocamız . Matematiğiminde o kadar üst düzey bir şey değil ama çalışınca halledebiliyorum. Ayrıca belirtmek gerekirse edebiyata özel bir ilgim var başarılı olduğumu düşünüyorum. Zaten çoğu denemede edebiyat kurtarıcım oluyor.
1646840907279.png
1646840980116.png
Fikirlerinizi merak ediyorum. Özellikle @333365 hocamın. Felsefe için de ya Galatasaray ya da Boğaziçi'ni hedefliyorum.

Ülkemizde en garanti sayılabilecek mesleklerden biri olan Öğretmenler bile iş bulamıyor. Felsefe okumak kendini ateşe atmakla aynı seviyede olacaktır.

Üniversiteler aile şirketine döndü maalesef.

1646841563375.png

Bu işin görünen yüzü, görünmeyen yüzü de var tabii ki. Açıkçası Türkiye'de pek önü açık olan bir bölüm değil. Millet tercih etsin diye bu bölüme girenlere burs bile veriliyor.

1646841640280.png

Ben sizin yerinizde olsam bu sıralamaya farklı bir bölüm bakardım, okumazdım açıkçası.

Bende sanırım vazgeçtim. Hobim olarak devam edecek. Mesleğimi elime aldıktan sonra ikinci üniversite olarak değerlendiririm büyük ihtimalle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı