Felsefe ve Din temelde inanç mıdır, değil midir?

Felsefe ve Din temelde inanç mıdır, değil midir?

  • İnançtır.

    Oy: 25 56,8%
  • Değildir.

    Oy: 19 43,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    44
Bir sitede takılıyorum. Sitede temel konu inanç, islam, ateizm ve bilim. Paragraflarca çok iyi tartışmalar yapılıyor. Her iki taraf için de saygı ve cevap çok önemli. Sırf cevap yazmak için girip 2 cümle yazılmıyor. Sitede konuya girip daha konuyu okumadan savunan insanlar yok, konuya girip "buralar karışacak vaziyet alın" gibi saçma mesajlar veya görseller atan yok, Youtube'dan ne olduğu belirsiz kişilerin videoları atılmıyor. Yani kısacası konulara; konuyu bilen kişiler, tartışmayı bilen kişiler giriyor. Peki bu forumun üyeleri yada bazı üyeleri neden yukarıda yazdıklarımın aksini yapıyor?

Felsefe bölümüne özel kurallar getirilebilir mi?
 
burası karışmayacak.jpg
 
Günümüzde felsefe ile inanç kelimesi aynı amaçla kullanıldığı için sanki ikisi aynı şeymiş gibi algılanıyor, yaşam felsefesi vs şeklinde. Hem bu kullanım yanlıştır hem de inanç ile felsefe arasında direkt bir bağ yoktur. Felsefe bir bilgi arayışıdır, insan inandığı şeyleri de sorgulayabilir o yüzden felsefe=inanç demek felsefeyi çok ama çok kısıtlar.
 
Felsefe inanç değildir. Düşünmektir, sınırı yoktur. Herkes yapabilir. Mantığın ağzınıza gelme yoludur.
 
Dini konular hassas konular olabiliyor. Ne yazık ki düzgün şekilde tartışılmazsa, mecbur yasaklanır. Kaldı ki çoğu kişi, illa benim dediğim doğru kafasında olduğu için pek düzgün bir tartışma ortamı oluşmuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı