Feministler hakkında

Bir şeyleri sorgusuz sualsiz fanatizmle savunan herkes o konu hakkında doğru düzgün bir şey bilmiyordur. Bu da ülkemizdeki ideoloji savunucularının yaklaşık olarak %80'ine (tamamen sallamasyon yüzde) tekabül ediyor.
Bir konu hakkında bilgi olmadan atıp tutmak da fanatizm örneği.
Burada feminizm hakkında bir kitap okumamış; hatta makale bile okumamış tipler gelip bilmediği şeyi eleştiriyor.

Bir konu hakkında bilgi olmadan atıp tutmak da fanatizm örneği.
Burada feminizm hakkında bir kitap okumamış; hatta makale bile okumamış tipler gelip bilmediği şeyi eleştiriyor.

Benim söylediğim bu konudan bağımsızdı ama evet haklısınız. Buradaki en büyük sorun şu, bazı kavramları, mesela bu feminizm kavramını ele alalım. Bazı kendini geliştirmekten, okumaktan ve öğrenmekten bir haber insanlar, çevrelerinden duydukları(çoğu yalan yanlış uydurma) şeyleri kesin doğru sanıyor. Mesela X abisi(feminizm hakkında hiçbir bilgisi yok) feministler bla bla insanlar demiş. Bu arkadaşlar da sanıyor ki o X abisinin verdiği yargı( ne hakla?) kesin doğru sanıyor. O yüzden daha önce de söyledim tekrar söylüyorum, bu tarz konuların altına gelip abuk sabuk yorumlar yapanların mahalle abisi kafasından öteye geçemeyen insanlar olduğuna eminim. Sıfır bilgi, sıfır araştırma. Ben de yıllarca bu insanlardan birisiydim. Mahalle abileri kıvamındaki insanların her söylediğini doğru sanırdım. Sonra çevrem genişleyince, gerçekten kendini geliştirmiş insanların içinde bulundukça anladım ne kadar bomboş bir insan olduğumu. Maalesef ülkemizin hastalığı bu. Bilmeden her konuda atıp tutmak ve özellikle onu kötülemek.

Benim söylediğim bu konudan bağımsızdı ama evet haklısınız. Buradaki en büyük sorun şu, bazı kavramları, mesela bu feminizm kavramını ele alalım. Bazı kendini geliştirmekten, okumaktan ve öğrenmekten bir haber insanlar, çevrelerinden duydukları(çoğu yalan yanlış uydurma) şeyleri kesin doğru sanıyor. Mesela X abisi(feminizm hakkında hiçbir bilgisi yok) feministler bla bla insanlar demiş. Bu arkadaşlar da sanıyor ki o X abisinin verdiği yargı( ne hakla?) kesin doğru sanıyor. O yüzden daha önce de söyledim tekrar söylüyorum, bu tarz konuların altına gelip abuk sabuk yorumlar yapanların mahalle abisi kafasından öteye geçemeyen insanlar olduğuna eminim. Sıfır bilgi, sıfır araştırma. Ben de yıllarca bu insanlardan birisiydim. Mahalle abileri kıvamındaki insanların her söylediğini doğru sanırdım. Sonra çevrem genişleyince, gerçekten kendini geliştirmiş insanların içinde bulundukça anladım ne kadar bomboş bir insan olduğumu. Maalesef ülkemizin hastalığı bu. Bilmeden her konuda atıp tutmak ve özellikle onu kötülemek.
Ve evet o bahsi geçen bilgisiz temelsiz atıp tutan şahıslar, feminizmin erkek düşmanlığı değil de; kadınların erkeklerden eksik ya da zayıf varlıklar olduğunu iddia eden zavallı fikirlere karşı verilen bir mücadele olduğunu algılayamazlar.

Evet çünkü toplum tarafından onlara empoze edilen erkeklik(adamlık) algısından başka hiçbir şeye saygı duyamazlar ve o algının zarar görmemesi için her şeyi yaparlar. Ayrıca çevrelerinde gördükleri 2-3 tane feminizm hakkında hiçbir bilgisi olmayan ve Feminizm'i kendi çıkarları için eviren çeviren kadından edindikleri izlenim ile çıkıp "feminizm saçmadır, feministler kötüdür" diye bomboş bir argüman ortaya atarlar. Yani yıllardır şu ülkedeki "kadın erkek için vardır" denen zavallıca algı yıkılmadı gitti, arkadaş ne tutucu milletmişiz biz ya. Tomris hatundan "kadın erkek içindir" algısına doğru kamikaze bir gidiş.

@gregor cemsa

Sadece belli bir milletten bakmak da şart değil; eski anaerkil toplumları yaşamış insanlık.
Birçok şeyde olduğu gibi mülk edinme, insan doğasında birçok şeye zarar vermiş.

Evet çünkü toplum tarafından onlara empoze edilen erkeklik(adamlık) algısından başka hiçbir şeye saygı duyamazlar ve o algının zarar görmemesi için her şeyi yaparlar. Ayrıca çevrelerinde gördükleri 2-3 tane feminizm hakkında hiçbir bilgisi olmayan ve Feminizm'i kendi çıkarları için eviren çeviren kadından edindikleri izlenim ile çıkıp "feminizm saçmadır, feministler kötüdür" diye bomboş bir argüman ortaya atarlar. Yani yıllardır şu ülkedeki "kadın erkek için vardır" denen zavallıca algı yıkılmadı gitti, arkadaş ne tutucu milletmişiz biz ya. Tomris hatundan "kadın erkek içindir" algısına doğru kamikaze bir gidiş.

@gregor cemsa
Kadın erkek ilişkilerine de tabii.

Ayrıca çevrelerinde gördükleri 2-3 tane feminizm hakkında hiçbir bilgisi olmayan ve Feminizm'i kendi çıkarları için eviren çeviren kadından edindikleri izlenim ile çıkıp "feminizm saçmadır, feministler kötüdür" diye bomboş bir argüman ortaya atarlar.
Çünkü bahsi geçen ideoloji çok yanlış lanse ediliyor insanlara, sonra içinde olan da olmayan da zarar görüyor.
Çok yanlış insanlar örgütleniyorlar, olay o.
Adamın teki gelip "feminazi yapıyorlar, erkek düşmanlığı yapıyorlar, pozitif kadın ayrımcılığı yapıyorlar" derse tâbi kavga çıkar, çünkü o adam ideolojiyi öyle tanıyor.

TR'deki "feminist"lerin hepsi aynı, kadını erkekten üstün sanarlar ve eşitlik, eşitlik diye gezerler. Ancak gel gör ki, boşanmalarda erkek tarafından nafaka ister. Ancak gel gör ki kendi "özel" günlerinde full saygı isterler ancak erkeklerin psikolojik günlerinde asla saygı göstermezler. Ancak gel gör ki kendileri erkeklerle ilgili cinsel şaka yapabilir ancak kendilerine yapılınca hemen mahkeme mahkeme koşarlar. Türkiye'deki feministlerin akıl sağlığı yerinde değildir.

Doğru diyorsunuz "bir defadan ne olacak sanki" yahut "o da o kadar kısa giyinmeseydi" ya da durun "o saatte orada ne işi varmış" demeleri daha iyi olurdu.
Böyle bir şey ima ettim de benim mi haberim yok? Bu şahıslar daha kesinliği olmayan durumlarda bile şüphelileri ağır şekilde linç ediyor. Ve bu yaptıklarıyla bişey değişecek gibi davranıyolar. Mesajımdam böyle bir anlam çıkartmak size kalmış tabi.

Böyle bir şey ima ettim de benim mi haberim yok? Bu şahıslar daha kesinliği olmayan durumlarda bile şüphelileri ağır şekilde linç ediyor. Ve bu yaptıklarıyla bir şey değişecek gibi davranıyorlar. Mesajımdam böyle bir anlam çıkartmak size kalmış tabii.

Bu kadar eğitimsizlikten ancak bu olur zaten. Herkes kavramları kendine göre yeniden anlamlandırır. Ama bir grup Feminizm'i kendi çıkarları için kullanan kadına bakıp bütün feministler kötü demek yanlış olur. Bu islamik teröristler var diye bütün Müslüman'ların terörist sayılması ile aynı mantık. Veya papalar erkek çocuklarına tecavüz etti diye bütün Hristiyan'ların bununla suçlanması vs. Bu liste uzar gider. Asıl önemli olan eğer biz bilinçli olursak bu tarz kavramları kendi çıkarları için kullanmak isteyen kişiler de başarısız olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı