Fen lisesindeki hocalar neden bu kadar egolu?

Saayy_W

Femtopat
Daha fazla  
Konuyu uzatmayacağım, ilçemdeki %1 ile alan fen lisesine gidiyorum ve hocaların gerçekten egosundan geçilmiyor her fırsatta öğrencileri aşağılamak olsun, tavırları olsun diğer liselerdeki hocalardan kendilerini üstte görüyorlar gibi geldi bana. Bir hiyerarşi var sanırım sınavla alınan biz değil de onlarmış gibi davranıyorlar çünkü. Gerçekten nedenini merak ediyorum?

Son düzenleme:
Konuyu uzatmayacağım, ilçemdeki %1 ile alan fen lisesine gidiyorum ve hocaların gerçekten egosundan geçilmiyor, her fırsatta öğrencileri aşağılamak olsun, tavırları olsun diğer liselerdeki hocalardan kendilerini üstte görüyorlar gibi geldi bana. Bir hiyerarşi var sanırım sınavla alınan biz değil de onlarmış gibi davranıyorlar çünkü. Gerçekten nedenini merak ediyorum?
Örnek verir misin?
Nasıl kendilerini diğer hocalardan üstün tuttuğunu anladın ki. Veya size de egolu mu davranmakta.

Konuyu uzatmayacağım, ilçemdeki %1 ile alan fen lisesine gidiyorum ve hocaların gerçekten egosundan geçilmiyor, her fırsatta öğrencileri aşağılamak olsun, tavırları olsun diğer liselerdeki hocalardan kendilerini üstte görüyorlar gibi geldi bana. Bir hiyerarşi var sanırım sınavla alınan biz değil de onlarmışız gibi davranıyorlar çünkü. Gerçekten nedenini merak ediyorum?

Hocam o biraz okulla alakalı. Mesela ben de yüzde 1 le alan bir liseye gidiyorum. Öğretmenler birkaçı hariç neredeyse hepsi çok cana yakın. Hatta kendimi bazen filmlerdeki Amerikan okullarında okuyormuş gibi hissediyorum. Öğretmenlerin egolu olmasının nedeninin okulun puanının yüksek olması şeklinde düşünmüyorum. Öğretmen işi biraz şans işi. Mesela annem ünüversitede okurken bir hocasına dersle ilgili bir şey sormaya gittiğinde hoca beni rahatsız ediyorsun diye yanından kovmuş. Sonra o hoca ayrılmış başka bir hoca gelmiş. Yerine gelen hoca inanılmaz şekilde cana yakın ve samimiymiş.

Konuyu uzatmayacağım, ilçemdeki %1 ile alan fen lisesine gidiyorum ve hocaların gerçekten egosundan geçilmiyor her fırsatta öğrencileri aşağılamak olsun, tavırları olsun diğer liselerdeki hocalardan kendilerini üstte görüyorlar gibi geldi bana. Bir hiyerarşi var sanırım sınavla alınan biz değil de onlarmış gibi davranıyorlar çünkü. Gerçekten nedenini merak ediyorum?
Fen lisesi ya hani... Ondan işte

Örnek verir misin?
Nasıl kendilerini diğer hocalardan üstün tuttuğunu anladın ki. Veya size de egolu mu davranmakta.
Örnek vermem zor olur ama tavırlardan anlaşılıyor diyebilirim.Fen lisesiyle de alakalı değildir belki fakat üç tane okul değiştirdim(üçü de fen lisesi) hepsinde birkaç hoca hariç böyleydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı