Fen lisesinden Anadolu lisesine geçilmeli mi?

kremsantiG

Decapat
Daha fazla  
Şu an fen lisesinde 11. sınıfa geçtim ve lise kötü. 2 yıl hayatımı çöp ettiler ve ayrılamadım ailevi vb. durumlardan. Okulu şu an çok da anlatmayacağım ama okulun berbat ötesi olduğunu bilin yeter. Evimden 20 km uzakta ve servisle git-gel yapıyorum. Bu okuldan ayrılıp bir Anadolu lisesine gitmeyi düşünüyorum. 2 km uzakta okul ve daha 1 yıl önce yapıldı, gayet iyi konumda. Fen lisesinin hocaları kötü olduğu için hocalar kötü olsa da takmam. Anadolu lisesinde bayağı tanıdığım sık buluşlutuğum adamlar var, kızlar var ama sen hemen böyle ortama kaynaşabilen biri değilim, acaba ayak uydurabilir miyim bilmiyorum bunu. Çok yakından tanıdıklarım olsa da okuldaki keko ve ergen tiplemelerinden nefret ediyorum. Fen lisesinde de var ama bu kadar değil. Böyle ergen/keko ortamlarına gelemiyorum ama fen lisesinde de kalamam artık, o derece kötü bir yer. Sizce ne yapmam lazım?

Her okulda her tip vardır , anadolu lisesinde de bulursun illa kendi tipinden biri. Bence çok kasma zaten sınava çalışcan yani arkadaş filan çok düşünme 11 sınıfta. Hangisinin öğretmenleri ve eğitimi iyiyse oraya git.

Şu an fen lisesinde 11. sınıfa geçtim ve lise kötü. 2 yıl hayatımı çöp ettiler ve ayrılamadım ailevi vb. durumlardan. Okulu şu an çok da anlatmayacağım ama okulun berbat ötesi olduğunu bilin yeter. Evimden 20 km uzakta ve servisle git-gel yapıyorum. Bu okuldan ayrılıp bir Anadolu lisesine gitmeyi düşünüyorum. 2 km uzakta okul ve daha 1 yıl önce yapıldı, gayet iyi konumda. Fen lisesinin hocaları kötü olduğu için hocalar kötü olsa da takmam. Anadolu lisesinde bayağı tanıdığım sık buluşlutuğum adamlar var, kızlar var ama sen hemen böyle ortama kaynaşabilen biri değilim, acaba ayak uydurabilir miyim bilmiyorum bunu. Çok yakından tanıdıklarım olsa da okuldaki keko ve ergen tiplemelerinden nefret ediyorum. Fen lisesinde de var ama bu kadar değil. Böyle ergen/keko ortamlarına gelemiyorum ama fen lisesinde de kalamam artık, o derece kötü bir yer. Sizce ne yapmam lazım?
Dostum tamamen sana kalmış fakat sınav senene yakınsın ve ders çalışmaya başlayacaksın. Anadolu lisesinde gırgır şamata ortamlarına girmem, iradem çok güçlü dersen ne güzel. Fakat eğer o ortamlarda bulunursan dersleri bir kenara atarsın, iki sene sonra da ortada kalırsın. Fen Lisesi`ne katlanamıyorsan en azından puanın yettiği başka bir nitelikli liseye nakil aldırmaya çalış çünkü çalışma azmini en çok etkileyen rakiplerin olacak, rakiplerin ne kadar kaliteli olursa da sen de o kadar çok gayret göstereceksin. Uzun lafın kısası benim düşüncem mahalle lisesine değil de nitelikli bir liseye git en azından. Yoksa iki sene sonra pişman olursun.

Hocam öyle tipler her yerde var, ama bence Anadolu lisesine gidin, fen liseleri puanı daha yüksek olabilir ama Anadolu lisesinde okuyupta bir yerlere girebilirsiniz, ayrıca ortam filan daha iyi fen liselerinde çok inek var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı