Fen ve Sosyal Bilimler proje İmam Hatip vs Meslek lisesi

Buraya tıklayarak bilgi sahibi olabilirsin. Kısaca "1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak." deniliyor.

Buraya tıklayarak bilgi sahibi olabilirsin. Kısaca "1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak." deniliyor.
Hocam müdürle konuşmakta fayda var mı sizce ucundan kaybetmişim bakar mısınız?

Dosya Ekleri

• eeea.PNG
    eeea.PNG
    16 KB · Görüntüleme: 61
Okula sormakta fayda var ama şunu da aklında bulundurman lazım. Senin puanın X ise ve orası X+1 ile alıyorsa oraya gidemezsin çünkü o senin puanın baktığın "oraya yerleşen son kişi"'nin puanın yüksek olmalı. Eğer o kişiyi geçiyor ve gidemiyorsanız okulun kontenjanı dolu. Okuldan bilgi almanız lazım bu konularda, belki ek kontenjan vs açılabilir.

En iyi ihtimalle ikincil tercihle sizi okula alırlar, eğer olmazsa da yukarıda belirttiğiniz okullardan birine gitmeniz gerekiyor. Gidince de sık sık e-Okul üzerinden kontenjan var mı diye sorgulama yaparsınız. Eğer yer olursa e-Devlet'ten veliniz ile ya da okula giderek nakil başvurusu yaparsınız. Başvuru sonucunda telefondan nakil kısmında sıranız ve başvuran sayısı vs. yazıyor. Eğer diğer başvuranlara göre puanınız yüksek ya da tek siz başvurmuşsanız sistemin kararına bağlı sizi o okula alabilirler büyük ihtimalle. Bende başvurduğumdan 1. sıra ile beni almışlardı.

Son düzenleme:
Okula sormakta fayda var ama şunu da aklında bulundurman lazım. Senin puanın X ise ve orası X+1 ile alıyorsa oraya gidemezsin çünkü o senin puanın baktığın "oraya yerleşen son kişi"'nin puanın yüksek olmalı. Eğer o kişiyi geçiyor ve gidemiyorsanız okulun kontenjanı dolu. Okuldan bilgi almanız lazım bu konularda, belki ek kontenjan vs açılabilir.

En iyi ihtimalle ikincil tercihle sizi okula alırlar, eğer olmazsa da yukarıda belirttiğiniz okullardan birine gitmeniz gerekiyor. Gidince de sık sık e-Okul üzerinden kontenjan var mı diye sorgulama yaparsınız. Eğer yer olursa e-Devlet'ten veliniz ile ya da okula giderek nakil başvurusu yaparsınız. Başvuru sonucunda telefondan nakil kısmında sıranız ve başvuran sayısı vs. yazıyor. Eğer diğer başvuranlara göre puanınız yüksek ya da tek siz başvurmuşsanız sistemin kararına bağlı sizi o okula alabilirler büyük ihtimalle. Bende başvurduğumdan 1. sıra ile beni almışlardı.
Şu an 0 kontenjan var ama yine de başvuru yaptım sıraya telefondan mı bakılıyor anlamadım.

Şu an 0 kontenjan var ama yine de başvuru yaptım sıraya telefondan mı bakılıyor anlamadım.
Android ya da IOS model telefonlara indirince profil kısmından nakil bilgilerim yerine tıkla. Orada nakil sıran ve başvuran sırası yazacaktır büyük ihtimalle. Web tarayıcıda da oluyor galiba, seçim senin :)

Meslek dersleri zor mu peki?
Ben tercih hatası yaptığım ve arkadaşlarım gidiyor diye 9. sınıfta ve 10. sınıfın ilk döneminde gittim. Dersler gayet iyi ama normal dersten fazla meslek dersi görmüş olacaksın. Bizde haftanın üç günü dokuz, iki günü de sekiz ders vardı. Kendim okul değiştirmeyi çok istiyordum ve okulda nereden baksan en zeki öğrenci bendim diyebilirim. Hocalar da beni göndermek istedi ve bende başvuru attım. Ortaokul ve lise obp puanım yüksekti ve istediğim ilimin yüksek puanla alan okuluna gittim. Şahsen gitmek istersen sana kalmış ama 11'den sonra alan dersleri başlayacak, ana dersten daha da fazla göreceksin. Bizde duyum olduğu için müdür yardımcısına sormuştuk, 11. sınıfta anadolu lisesine geçiş olmadığını demişti, bizde hemen nakil işlemi yaptık, 1 ay sürdü fakat istediğim okula gittim. Şuanda gittiğim okulda daha da başarılıyım. Ek olarak meslek lisesinden (ben sağlık meslek lisesinde okuyordum, ilimizdeki en iyi meslek lisesiydi) anadolu liseisne geçiş yaparsan görsel sanatlar,müzik ve almanca gibi derslerden sorumluluk da vereceğini unutma. Tercih senin, kolay gele :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı