Meslek Lisesi vs İmam Hatip

Merhaba, benim okul başarı puanım 94.5. Anadolu lisesi çıkarsa gideceğim ama eğer çıkmazsa sizce 45 kişi sınıfı olan bir meslek lisesine mi (elektrik elektronik bölümü) yoksa sınıfları 30-25 kişi olan herhangi bir imam hatip lisesine mi gideyim? Benim ailem imam hatip git daha iyi dediler sınıf az diye ama zorlamıyorlar. Ayrıca üniversite odaklıyım, liseden sonra çalışmayacağım direkt üniversite sınavına girmek istiyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?
Hocam 45 kişi bana çok geldi şahsen. 45 kişinin arasında her türlü insanın olabileceğini de düşünürsek İmam Hatip daha mantıklı gibi geldi bana.
 
Meslek lisesini gidenler meslek lisesini övücek imam hatibe gidenler orayı övücek iki yere de gitmiş biri olarak imam hatip daha iyiydi sigara içen insan olsun çevre olsun. Okuyup mezun olup iş bulmaksa konu evet meslek daha iyi ama 4 yıl okumak zülmden başka bir şey değil.
 
Meslek Lisesi okursan üniversiteye gitmen zorlaşır. Eğer kesinlikle üniversite okumak istiyorsan İmam Hatip Lisesi dışında başka bir alternatifin yok gibi. İmam Hatip Liselerinin yarısı genel olarak Suriyelilerden oluşuyor. Ayrıca Arapça dersleri biraz zor gelebilir.
 
Benzer meslekler kendi ailem, etrafımda da var hocam. Bizde de en çok maaş alan yine gariptirki babam, tır şoförü kendisi. Gerçekten bazen kafam karışıyor. Atıyorum mesela okumayan insan okuyandan nasıl fazla maaş veyahut para alabiliyor diye.
Okuyan adam çok olunca değeri düştü. Ama kolay mı şimdi bir kaynakçı bulmak? Geçen bir tanıdık bir kaynakçıya kendi şirketinde çalışsın diye 45 k önerdi. Adam elinin tersiyle itti.
 
Yine de imam hatipten iyidir. :)
Katiliyorum bende Imam Hatip taraftari degilim. Sadece soruya cevap verdim. En azindan bulundugum sehirde cevreye bakicak olursak insanlar (Imama Hatibe gidenler.(Eger nitelikli guzel bir Imam Hatip degilse.)) Daha cok kurallara boguldugu icin dahs hircin oluyorlar. Kotu bi liseden bile daha kotu ogrencileri olabiliyor. Bazi aileler cocuklarinu dini egitim alsin ve akillansin terbiye alsin diye gonderiyorlar ama nafile.
 
Piyasada çok fazla ara eleman sorunu var. Üniversite mezunlarının çoğunluğu maalesef bu sorunu yaşatıyor. Sanayici, tornacı, inşaatçı ve çiftçi gibi birtakım meslek kollarında göçmenler çalıştırılıyor. Açıkçası ilgin varsa meslek lisesini tercih etmelisin. Elektrikçi veya motor bölümünden mezun olup üstüne 2 yıllık ön lisans yaparsan, OSB'lerde yüksek ücretlerde çalışma imkanın olur.
 
Katiliyorum bende ımam hatip taraftari degilim. Sadece soruya cevap verdim. En azindan bulundugum sehirde cevreye bakacak olursak insanlar (ımama hatibe gidenler.(eger nitelikli guzel bir ımam hatip degilse.)) daha cok kurallara boguldugu icin dahs hircin oluyorlar. Kotu bir liseden bile daha kotu ogrencileri olabiliyor. Bazi aileler çocuklarinu dini egitim alsin ve akillansin terbiye alsin diye gonderiyorlar ama nafile.

Ben imam hatip okulunda okumuştum saçımıza bile karışıyorlardı hala karışıyorlarmış arada bakıyorum. Dine yakınlaşmak yerine uzaklaşan taraftayım ama aşırı dinine bağlı kalan arkadaşlarımda oldu. Ama hala meslekten daha iyi olduğunu düşünüyorum.
 
Okuyan adam çok olunca değeri düştü. Ama kolay mı şimdi bir kaynakçı bulmak? Geçen bir tanıdık bir kaynakçıya kendi şirketinde çalışsın diye 45 k önerdi. Adam elinin tersiyle itti.
Aynı şekilde dostum. Vinç operatörlüğü, kamyon veyahut tır şoförleri ve kepçe kullanan kişilerin kazandıkları paraları duymuştum bir ara. Dudak uçuklataçak cinsten. Üniversiteye gidiyorum, bazen çelişkiye düştüğüm bile oluyor okumadan babamın yanına işemi girsem diye 😀
 

Geri
Yukarı