Fiat Egea nasıldır?

Arabaların dağılması çok normal bunu belirteyim dağılmaya göre bir kıyaslama olmaz içindeki insanları ne kadar koruduğu kıyaslanır. Yeni nesil araçlar 13 yaşındaki kişilere göre " teneke " şeklinde tabir edilir ama bilmiyorlar ki darbeyi emmesi ve yaya kazalarında yayanın az hasar alması için dağıldığını. Volvo'nun tamamen çelikten üretildiğini sananlar var. Burada teneke demek yerine euro ncap testlerine baksanız daha iyi olur. Kesinlikle egea veya başka bir aracı kötülemiyorum her aracın kendine göre artısı var.

Cevabım sizin içinde geçerli.

Ben sağlamlık anlamında teneke demedim.
 
0 km de diye can güvenliğimi tehlikeye atacağıma hem konforlu hem sağlam hem de sorunsuz motora sahip (6 yıl 2011 cerato kullandık 0 sorun, 2 yıldır 2014 sportage kullanıyoruz 0 sorun) 75-90k km de 2. el alırım. Hem de suv olur.
Sorunsuz motor derken? O motorla alakalı 5 tane soru sorarım size tekine bile cevap veremezsiniz. Motor hakkında gram bilginiz yok sorunsuz diyorsunuz neye göre? Şuan dünyanın en ömürlük motoru multijet motordur. 2021 model araç alıp can güvenliğini tehlikeye atacakmış :D Sanki bindiği araba 5.20 2020 model bmw. Yazık. Üzüldüm size :)
Ben burada marka fanboyluğu yapmadım bu bir. İkinciye gelirsek ben arabaya teneke demedim. Motoru benim bildiğim kadarı ile 1.4 olması lazım. Bu çok düşük bir güç. Ülkemizin yolları sebebiyle bayır yukarı yollarda araba öksürür.
Kardeşim bütün yorumlarını okudum o kadar komik görünüyorsunki anlatamam. 1 gram araç ve motor bilgin yok iken nasıl bu kadar bilgiliymiş gibi konuşmaya çalışıyorsun aklım almıyor. Motor 1.4 müş düşük bir güçmüş :D Motorun gücünü hacim ile belirliyor o kadar anlamıyor araçtan. Sana 20 tane örnek gösteririm 1.3 motor 2.0 motordan hem daha güçlü hem daha atik hemde daha ekonomik olacak şekilde. Motorun gücünü belirleyen tork ve hp dir. 1.4T astra 2.0 Atmosferik bir aracın motor olarak çok önündedir. Lütfen bilmiyorsan öğrenmeye çalış. 1.3multijet içinde yokuş yukarı zorlanır demişsin. 1.500 devirde 200torku veren araç dağa bile çıkar kardeşim. Lütfen insanları yanlış yönlendirme 0 bilgin ile
 
Son düzenleme:
Herkes merhabalar, dayım Fiat Egea almış sedan modeli kendisi 0 sıfır arabam olsun istiyor diye aldı herhalde fiyat 180.000TL gibi almış acaba dayımın aldığı araba değdimi yoksa başka arabalar bakıp alabilir miydi ben bir değdi bir değmedi gibi geliyor.
Değer merak etme. 20 yaşında araba 90 bin lira olmuş. Geçen sene 108 bin'e ben de Egea almayı planlıyordum sonra değmez diye etraftakiler vazgeçirdi. Şimdiki fiyatları görüyorsunuz.
 
Kiralık olarak kullandım. 1.4 benzinli motorlu, manuel, Urban ya da daha üst donanımlıydı. Sıfır araç isteyen biri için bu fiyatlarda fazla seçenek yok zaten, Egea belki de içlerinde en mantıklı olanıdır. Şehir içinde sürüşü gayet iyiydi ama uzun yolda ve rampada 1.4 atmosferik motor biraz üzebilir gibi geldi. Multimedya ekranını ve otomatik klima düğmelerini özellikle çok beğendim, kesinlikle kalitesiz hissetirmedi.
 
Sorunsuz motor derken? O motorla alakalı 5 tane soru sorarım size tekine bile cevap veremezsiniz. Motor hakkında gram bilginiz yok sorunsuz diyorsunuz neye göre? Şu an dünyanın en ömürlük motoru multijet motordur. 2021 model araç alıp can güvenliğini tehlikeye atacakmış :D Sanki bindiği araba 5.20 2020 model BMW. Yazık. Üzüldüm size :)

6 yıl Kia cerato kullandık. Toplam 56k kilopmetre yaptık. 1 defa arıza vermedi. 2.5 yıldır sportage sahibiyiz. 19k kilometre yaptık araç şu an 130k kilometrede hiçbir sorunu yok. Ayrıca motor hakkında gram bilgim olmadığını nereden biliyorsun ön yargı ile yaklaşıyorsun. Ayrıca sportage 2010 model sınıfnın en sağlam aracıdır. Bilip bilmeden yazıp bilmediğin araca laf atıyorsun. Ayrıca egeanın sağlam olmadığı ortada.
 
6 yıl Kia cerato kullandık. Toplam 56k kilopmetre yaptık. 1 defa arıza vermedi. 2.5 yıldır sportage sahibiyiz. 19k kilometre yaptık araç şu an 130k kilometrede hiçbir sorunu yok. Ayrıca motor hakkında gram bilgim olmadığını nereden biliyorsun ön yargı ile yaklaşıyorsun. Ayrıca sportage 2010 model sınıfnın en sağlam aracıdır. Bilip bilmeden yazıp bilmediğin araca laf atıyorsun. Ayrıca egeanın sağlam olmadığı ortada.
Ya kardeşim böyle bir mantık mı var? Peugeotun en sorunlu modellerinden hem şanzıman hem elektrik olarak 307 sini kullandım. 43.000km 3 sene. 140.000km de idi araç. 1 kere bile sıkıntı çıkarmadı diye şimdi bu araç sorunsuz mu oluyor? Böyle bir mantık böyle bir düşünce olabilir mi ya inanılmaz :D
 
Ya kardeşim böyle bir mantık mı var? Peugeot'un en sorunlu modellerinden hem şanzıman hem elektrik olarak 307'sini kullandım. 43.000km 3 sene. 140.000km de idi araç. 1 kere bile sıkıntı çıkarmadı diye şimdi bu araç sorunsuz mu oluyor? Böyle bir mantık böyle bir düşünce olabilir mi ya inanılmaz :D

Kia motorunu öven sadece ben değil kullanan herkes. İstersen tamircilere sor ister kullanicilara 2010 üstünde olanların aşırı az arıza verdiğini söyler.
 

Geri
Yukarı