Fiber için daireye kablo çekmek

RJ45 modem ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı kurar. Modeminizdeki DSL bölümüne RJ11 uçlu kablo takmanız gerekecek. Bina için telefon kutusu ve modeminiz arasındaki kablonun bir ucu RJ11 olmak zorunda bu yüzden. Diğer ucu zaten açık bir şekilde porta bağlı olacak.

Kablo tipleri aşağıdaki gibidir. STP veya S/FTP kablo almanızı öneririm. Dış katmanı kalın olmalı. Benim önerim Cat 6.
IMG_20200717_001349.jpg

Fiber kutusundan dairemde kadar CAT 6 kablo çekili, bunun için tekrar fiber hat çekilmesi gerekli midir?
Merhaba hocam,
Size FTTH (Eve kadar fiber) değil FTTB (Binaya kadar fiber) tip fiber altyapı çekilmiş. Altyapıyı getiren firmanın verebileceği bir karar bu maalesef.

Fiber kutusundan dairemde kadar CAT 6 kablo çekili, bunun için tekrar fiber hat çekilmesi gerekli midir?

Ne zaman çekildi.

Merhaba hocam,
Size FTTH (eve kadar fiber) değil FTTB (binaya kadar fiber) tip fiber altyapı çekilmiş. Altyapıyı getiren firmanın verebileceği bir karar bu maalesef.

Merhaba hocam bizede yeni geliyor fiber binaya turuncu kablo çekildi artık FTTB fiber çekilmiyor diye biliyorum doğru mu FTTH çekerler mi?

Merhaba hocam, bize de yeni geliyor fiber. Binaya turuncu kablo çekildi artık FTTB fiber çekilmiyor diye biliyorum, doğru mu? FTTH çekerler mi?
Hocam merhabalar,
FTTB veya FTTH tamamen çeken firmanın inisiyatifine kalmış. Kalabalık apartmanlarda çekmeyebiliyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı