Fiber için hangi internet sağlayıcı kullanılmalı?

Sevgili dostum. Normal Superonline fiber alt yapısı ile farklı ISS paylaşımı yapılıyor. Farkettiysen maksimum 100 MBPS fiber paketler mevcut. GPON alt yapıda eve kadar fiber geldiği için hızlar 500 MBPS, 1000 MBPS olarak değişiyor. Bana inanma gibi bir durumunuz yok. Superonline müşteri hizmetlerini arayıp GPON alt yapı ile başka bir ISS kullanabilir miyim diye sorarsanız daha sağlıklı cevaplar alırsınız. Ben bu söylediklerimi bir yerden uydurmuyorum. Müşteri hizmetleri ne dediyse onu iletiyorum sizlere.
FTTH fiber, GPON ve ONT bilgilerinizin olduğunu varsayarak bir görsel daha atıyorum ama bu size son cevabım, artık kendiniz araştırırsınız... İyi günler, iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• 1664287738115.png
    1664287738115.png
    756 KB · Görüntüleme: 45
Sevgili dostum. Normal Superonline fiber alt yapısı ile farklı ISS paylaşımı yapılıyor. Farkettiysen maksimum 100 MBPS fiber paketler mevcut. GPON alt yapıda eve kadar fiber geldiği için hızlar 500 MBPS, 1000 MBPS olarak değişiyor. Bana inanma gibi bir durumunuz yok. Superonline müşteri hizmetlerini arayıp GPON alt yapı ile başka bir ISS kullanabilir miyim diye sorarsanız daha sağlıklı cevaplar alırsınız. Ben bu söylediklerimi bir yerden uydurmuyorum. Müşteri hizmetleri ne dediyse onu iletiyorum sizlere.
Dostum Allah rızası için daha fazla saçmalama. Öncelikle o GPON dediğin şey altyapı değil bir sistem. Altyapı diye bahsettiğimiz şey FTTH (fiber to the home). Türkçesiyle eve kadar fiber. Superonline'ın ister FTTB ister FTTH altyapısı olsun Millenicom veya Vodafone kullanılabilir. Normal SoL fiber altyapısıyla "anormal SoL fiber altyapısı" arasındaki farkı bir açıklar mısın sana zahmet?
Millenicom SoL altyapısı üzerinden 500'lük, 1000'lik paket satmıyor diye o altyapıyı kullanmamış mı oluyor yani? Ben Türk Telekom'un FTTH altyapısında Millenicom kullanıyorum. Millenicom TT fiberi üzerinden de en fazla 100 veriyor. Bu durumda aslında Millenicom TT altyapısını kullanmamış mı oluyor? Veya senin mantığınla normal fiberi kullanıyor da anormal fiberi kullanmıyor mu? Bunları yazarken ben utanıyorum sen inatla savunuyorsun hâlâ.
SoL müşteri temsilcisi elindeki müşteriyi elbette başka bir firmaya kaptırmak istemez. Ki verdiği cevap da politik zaten. "Fiber altyapı kendimize aittir"miş. Biz sana ait değil demiyoruz ki. O altyapı elbette SoL'a ait. Ama o altyapı üzerinden Vodafone ve Millenicom da kullanılır. Git bir de Millenicom ile konuş. Sor bakalım SoL altyapısı üzerinden hizmet veriyor mu vermiyor mu? O da hizmet verdiğini söyleyecek çünkü veriyor. Google'dan "SoL altyapısı üzerinden Vodafone kullanılır mı" diye bir araştır. DonanımHaber forumda SoL altyapısından Vodafone kullanan birçok örnek mevcut.
Ama biz ne dersek diyelim nafile, sen kendini bir yalana inandırmışsın.

Ben 500'lük paket istiyorum. Sol altyapısı ile Vodafone veya Millenicom firması bana bu hızları veremedikten sonra ne anladım ben bu işten?

Konuda ki arkadaş 160 TL demiş. Arkadaşlar da ona göre önerme yapmış. Daha fazla istiyorsan Superonline kullanabilirsin.

Konu sahibinden özür diliyor, daha da konu dışına çıkıyorum.

Konuda ki arkadaş 160 TL demiş. Arkadaşlar da ona göre önerme yapmış. Daha fazla istiyorsan Superonline kullanabilirsin.
Bir de forumda özgürlük yok diyorlar, moderatöre beğenmedim atabilecek hatta ters cevap verebilecek kadar özgürlük yetmiyor demek ki 😂
Umarım bu yorumumdan ceza almam 😅

Bir de forumda özgürlük yok diyorlar, moderatöre beğenmedim atabilecek hatta ters cevap verebilecek kadar özgürlük yetmiyor demek ki 😂
Umarım bu yorumumdan ceza almam 😅
Moderatörlerle gayette iyi anlaşıyoruz, "özgürlük yok" diye takılan tayfa zırt pırt yazım hatası yaparak ban yiyen tayfa. 😀

Konu sahibine önerim SO kullanması olur, önümüzdeki sene TT için korkunç fiyatları konuşuyorlar. Taahütsüz paketlerin fiyatı da uçmasın sonra.

Konu sahibine önerim SO kullanması olur, önümüzdeki sene TT için korkunç fiyatları konuşuyorlar. Taahütsüz paketlerin fiyatı da uçmasın sonra.
Turkcell altyapıda Millenicom kullanmak daha ucuza geliyor aslında ama kullanmadığım için kesin yorum yapamıyorum. Bir de kurulum ücreti canımı sıkıyor ki orasını sormayın...

Turkcell altyapıda Millenicom kullanmak daha ucuza geliyor aslında ama kullanmadığım için kesin yorum yapamıyorum. Bir de kurulum ücreti canımı sıkıyor ki orasını sormayın...
Ben SO VDSL kullanıyorum.
Upload yaptığım durumlarda ping yükseliyor, başka sorunum yok.

Enflasyon bu kadar yüksekken yakında TT zam yapar diye düşünüyorum hocam, 200 altına paket zor bulunur herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı