Gaddaryan
Kilopat
Daha fazla
Merhaba Technopat ailesi. Sizlere uzun bir süredir çözemediğim ve başımın belası olan bir konudan bahsedeceğim. Evimde TTNET fibernet kullanmaktayım. Modemin olduğu oda da fiber internet hattına bağlı bir telefon, başka bir oda da ise bu telefona paralel başka bir hat bulunmakta. Yani toplamda evde 2 ev telefonu mevcut. Bir yıldan fazla süredir internetim gün içinde birkaç kez kopuyordu fakat birkaç aydır artık iş çığırından çıktı. İnternetim yarım saatte bir 5 dakikalığına kopmaya başladı artık. Modemde power ışığı yanıyor, diğer ışıklar sönüyordu. Türk Telekom teknik servisini aradığımda ilk başlarda “bizde kesinti gözükmüyor bir probleminiz yok diyorlardı” daha sonra ısrarlarım sonucu eve ekip gönderdiler. Gelen ekip: “Apartman girişindeki ankastre ile daire içindeki hız arasında farklılık olduğunu, ankastreden daireye gelen kabloda sıkıntı olduğunu, ankastreden direkt odaya yani modeme kablo çektiğim takdirde sorunun çözüleceğini söylediler. “ Dediklerini yaptım. Elektrikçi çağırıp ankastreden çektirdiğim kabloyu modemin bulunduğu odanın camından sokarak direkt modeme bağlattım. Fakat sorunum hiçbir şekilde azalmadı. Hala internetim yarım saatte bir kopmaya devam ediyor. Daha sonra tekrar ekip geldi. Evde ben yoktum annem ilgilenmiş. Modemin kablolarında oksitlenme olabileceğini veya modemde sıkıntı olabileceğini söyleyip gitmişler. Daha sonra çalışan başka bir modem taktım ve sorunum hala devam ediyordu. Türk Telekom artık ilgilenmiyor, hep aynı şeyleri söylüyorlar ve yapabileceğim bir şey kalmadı. Sürekli hız düşmeleri ve kopmalar yaşıyorum. Kimi zaman yan odadayken hız ölçümü yaptığımda 10 MBit'i geçmiyor, kimi zaman da kopma oluyor. Bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Kimseden bir öneri yok mu
Kimseden bir öneri yok mu
Son düzenleme: