Fiber internet kopma problemi

Gaddaryan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi. Sizlere uzun bir süredir çözemediğim ve başımın belası olan bir konudan bahsedeceğim. Evimde TTNET fibernet kullanmaktayım. Modemin olduğu oda da fiber internet hattına bağlı bir telefon, başka bir oda da ise bu telefona paralel başka bir hat bulunmakta. Yani toplamda evde 2 ev telefonu mevcut. Bir yıldan fazla süredir internetim gün içinde birkaç kez kopuyordu fakat birkaç aydır artık iş çığırından çıktı. İnternetim yarım saatte bir 5 dakikalığına kopmaya başladı artık. Modemde power ışığı yanıyor, diğer ışıklar sönüyordu. Türk Telekom teknik servisini aradığımda ilk başlarda “bizde kesinti gözükmüyor bir probleminiz yok diyorlardı” daha sonra ısrarlarım sonucu eve ekip gönderdiler. Gelen ekip: “Apartman girişindeki ankastre ile daire içindeki hız arasında farklılık olduğunu, ankastreden daireye gelen kabloda sıkıntı olduğunu, ankastreden direkt odaya yani modeme kablo çektiğim takdirde sorunun çözüleceğini söylediler. “ Dediklerini yaptım. Elektrikçi çağırıp ankastreden çektirdiğim kabloyu modemin bulunduğu odanın camından sokarak direkt modeme bağlattım. Fakat sorunum hiçbir şekilde azalmadı. Hala internetim yarım saatte bir kopmaya devam ediyor. Daha sonra tekrar ekip geldi. Evde ben yoktum annem ilgilenmiş. Modemin kablolarında oksitlenme olabileceğini veya modemde sıkıntı olabileceğini söyleyip gitmişler. Daha sonra çalışan başka bir modem taktım ve sorunum hala devam ediyordu. Türk Telekom artık ilgilenmiyor, hep aynı şeyleri söylüyorlar ve yapabileceğim bir şey kalmadı. Sürekli hız düşmeleri ve kopmalar yaşıyorum. Kimi zaman yan odadayken hız ölçümü yaptığımda 10 MBit'i geçmiyor, kimi zaman da kopma oluyor. Bir bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Kimseden bir öneri yok mu

Son düzenleme:
Şuan kafam şu açıdan karıştı. İnternetiniz Fiber mi (Gpon/Eve kadar optik kablo) yoksa VDSL mi? Ankastre ve ev arası hız farkı sadece DSL hizmetlerde olur, belki kablo kalitesizse bir de CAT6 FTTB’de olur ancak çok düşük ihtimal. Yani internetiniz VDSL ise Splitter kullanıyorsanız onu iptal edip sadece interneti kullanarak kopma olup olmayacağını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca kopma nasıl, kopma anında modem arayüzünde neler var bunları bilirsek, en azından modem kaynaklı bir hız düşüşü mü yoksa ISS(TTNET) kaynaklı bir hız düşüşü mü daha iyi yardımcı olabiliriz. Sizden modem arayüzünden xDSL istatistiklerini içeren tablonun resmini isteyebilir miyim?

İnternetim fiber. Modem olarak Airties 5650 kullanıyorum. Vdsl mi Adsl mi tam bilmiyorum bu konuları ama fotoğrafta ekleyeceğim şimdi. Elektrikçi çağırmadan önce splitter kullanıyordum. Fakat modeme bağlı olan ev telefonunu hiç kullanmıyorduk. Bu nedenle elektrikçi iptal edelim splittera gerek yok o zaman dedi. Splitterı çıkardık ve şu an ankastreden tek bir kablo geliyo. XDSL istatistiklerine nasıl bakılır bilmiyorum araştırdım fakat bulamadım. Umarım yüklediğim fotoğraf xDsl istatistikleridir. Ayrıca bir keresinde ttnet teknik servisle konuştuğum sırada internetim kesilmişti ve beklememi söyledi. Dsl ışığı yandıktan sonra karşıdaki kişi ip alamadığımı söyledi. Belki işe yarar bu bilgi. Kullandığım paket 24 Mbite kadar hız destekliyor.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-10-14 014129.png
    Ek Açıklama 2019-10-14 014129.png
    13,4 KB · Görüntüleme: 376
İnternetim fiber. Modem olarak Airties 5650 kullanıyorum. Vdsl mi Adsl mi tam bilmiyorum bu konuları ama fotoğrafta ekleyeceğim şimdi. Elektrikçi çağırmadan önce splitter kullanıyordum. Fakat modeme bağlı olan ev telefonunu hiç kullanmıyorduk. Bu nedenle elektrikçi iptal edelim splittera gerek yok o zaman dedi. Splitterı çıkardık ve şu an ankastreden tek bir kablo geliyo. XDSL istatistiklerine nasıl bakılır bilmiyorum araştırdım fakat bulamadım. Umarım yüklediğim fotoğraf xDsl istatistikleridir. Ayrıca bir keresinde ttnet teknik servisle konuştuğum sırada internetim kesilmişti ve beklememi söyledi. Dsl ışığı yandıktan sonra karşıdaki kişi ip alamadığımı söyledi. Belki işe yarar bu bilgi. Kullandığım paket 24 Mbite kadar hız destekliyor.
Maalesef internetiniz şuan ADSL. Portunuz VDSL ise kablolarınızda gerçekten sorun var demektir veya portunuz da ADSL olabilir ki büyük ihtimalle portunuz da ADSL. Sizden bir ricam olacak. Facebook NetSpeed sayfasına adresinizi mesaj yoluyla atın. Birkaç dakika içinde dönerler. Altyapınızın destekli olduğu hızı ve saha dolabına mesafenizi yazacaklar. Onu buraya yükler misiniz?

Bugün tekrar teknik ekip geldi. Kullandığınız paket biraz sıkıntı çıkaran bir paket, bu pakedi kullananlarda kopmalar oluyor dedi. Müşteri hizmetlerini arayıp VDSL e geç sorunun düzelir büyük ihtimal dedi. Ankastrede birkaç kabloyu yeniledim sadece dedi gitti. Sonra müşteri hizmetlerini arayıp VDSL e geçmek istediğimi söyledim. Alabileceğim hızı kontrol edip 77 Mbit dedi. 35 Mbitlik Vdsl pakede geçişimi yapacakken sizin daireye veremiyoruz bunu maalesef dedi. Sokağınızda gözüküyor fakat dairede sıkıntı var sanırım dedi. Sistemde en fazla 16Mbit lik pakedi verebileceğini söyledi. Ama hızım düşecek diye kabul etmedim. Acaba hızımı düşürtsem Snr değerim yükselir mi? Netspeed'e yazdım bir saattir cevap bekliyorum geldiği an ekleyeceğim buraya. Ayrıca son teknik ekip geldikten sonraki durumu ekte paylaşıyorum.
Kopma esnasındaki ve sonrasındaki değerler (1 ve 2 isimli görsel)
Maalesef internetiniz şuan ADSL. Portunuz VDSL ise kablolarınızda gerçekten sorun var demektir veya portunuz da ADSL olabilir ki büyük ihtimalle portunuz da ADSL. Sizden bir ricam olacak. Facebook NetSpeed sayfasına adresinizi mesaj yoluyla atın. Birkaç dakika içinde dönerler. Altyapınızın destekli olduğu hızı ve saha dolabına mesafenizi yazacaklar. Onu buraya yükler misiniz?
Cevap geldi netspeed’den.

Dosya Ekleri

• e.png
    e.png
    13 KB · Görüntüleme: 326
  • 1.png
    1.png
    12,3 KB · Görüntüleme: 213
  • 2.png
    2.png
    13,5 KB · Görüntüleme: 221
  • 3EC79DB2-1575-459D-B08A-8725877C8582.jpeg
    3EC79DB2-1575-459D-B08A-8725877C8582.jpeg
    55,3 KB · Görüntüleme: 333
Son düzenleme:
Evinizin altında fiber internet kutusu var mı? Var ise 50 mbps değil 100 mbps almanız gerekir. Mesafe 126 metre yazıyor. Fiber için uzak geldi bana.

Bugün tekrar teknik ekip geldi. Kullandığınız paket biraz sıkıntı çıkaran bir paket, bu pakedi kullananlarda kopmalar oluyor dedi. Müşteri hizmetlerini arayıp VDSL e geç sorunun düzelir büyük ihtimal dedi. Ankastrede birkaç kabloyu yeniledim sadece dedi gitti. Sonra müşteri hizmetlerini arayıp VDSL e geçmek istediğimi söyledim. Alabileceğim hızı kontrol edip 77 Mbit dedi. 35 Mbitlik Vdsl pakede geçişimi yapacakken sizin daireye veremiyoruz bunu maalesef dedi. Sokağınızda gözüküyor fakat dairede sıkıntı var sanırım dedi. Sistemde en fazla 16Mbit lik pakedi verebileceğini söyledi. Ama hızım düşecek diye kabul etmedim. Acaba hızımı düşürtsem Snr değerim yükselir mi? Netspeed'e yazdım bir saattir cevap bekliyorum geldiği an ekleyeceğim buraya. Ayrıca son teknik ekip geldikten sonraki durumu ekte paylaşıyorum.
Kopma esnasındaki ve sonrasındaki değerler (1 ve 2 isimli görsel)

Cevap geldi netspeed’den.
Saha dolabına uzaklığınız 126 Metre. Yüksel bir ihtimalle 75 Mbps de alırsınız. Ama size önerim 50 Mbps’lik pakete geçip SNR Margin değerinizi stabil bir yerde tutmanız. Ayrıca VDSL’e geçtikten sonra modem arayüz xDSL istatistiklerini tekrar atmanız. O zaman alabileceğiniz maksimum değer hakkında yorum yapabilirim.

Santrale uzaklığı onlara Facebooktan yazarak mı öğrenebiliyoruz? Onlar Türk Telekom dan mı bilgi alıyorlar?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı