Film izlerken yenebilecek atıştırmalıklar

Eskiden Antep fıstığı, kaju ve bira ile film izlemeyi çok severdim. Şimdi yemeklerde 1-2 kadeh şarap hariç (kaliteli şarap kırmızı çizgim) alkolü tamamen bıraktım, Antep fıstığı ve kajunun yanına şekersiz meyveli maden suyu ya da meyve suyu ekledim. Antep fıstığı ve kaju her durumda değişmezlerim. Sonrasında da güzel bir çikolata olacak...

Nasıl 110 kilo oldum?
 
Milkshake, Soğuk Kahve, Meyveli Yoğurt (Probiyotik) veya bir kase normal yoğurda abartmadan kuru üzüm, yaban mersini, turna yemişi vs. veya istediğin herhangi bir şeyi katarak da yiyebilirsin.

Hem hafif hem sağlıklı oluyor. Çiğ kuruyemişler de iyi gider.
 
Benim favorim Biskrem + Beypazarı maden suyu veya naneli yoğurt + Lays klasik. Artı olarak, Sprite + Popkek ikilisi vazgeçilmezimdir. Bunların haricinde daha sağlıklı istersen mısır unu + fındık + yoğurt vazgeçilmezdir. Fındığı toz haline getirmeyi unutmayın.

Ya da bu tarifi tüm filmleri yanında uygulayabilirsiniz:
  1. Bebe bisküvisi ve fındığı blenderden geçirip toz haline getirin (isterseniz fıstık, badem gibi diğer kuru yemişleri ekleyebilirsiniz).
  2. Az tuzlu çekirdekleri ayıklayın ve de bir kaba ayırın.
  3. Yoğurt vb. sağlıklı yarı katılardan birine fındık + Bebe bisküvisini ekleyip karıştırın ve 3 saat dolapta bekletin.
  4. Çekirdekleri ve mısır gevreklerini bir kaba boşaltıp üzerine Sprite boşaltın.
  5. Salça ve yağı bir cezvede hafif kavurup soğumaya alın.
  6. Yoğurtlu karışımınızı dolaptan alın. Üzerine cezvede hafif kavurduğunuz salça + yağ karışımını dengeli bir şekilde dökün. ASLA KARIŞTIRMAYIN!
  7. Yoğurtlu karışımınızın ve çekirdekli mısır gevreğinin tadını çıkarın!
Bu karışım sağlıksız gelebilir. Ancak tadını alınca tüm bunları unutacaksınız! Tabii, herkesin damak tadı farklı. Bu sebeple, ilk başta azar azar yapın, beğenirseniz miktarı arttırırsınız. Yanında Beypazarı maden suyu içebilirsiniz. Yalnız, fazla gaz yapabilir. Bu nedenle, mısır gevreğinden fazla yemeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı