Firefox vs Google Chrome

Fanboyları bir kenara bırakırsak Firefox hız konusunda Chrome ile yarışacak düzeyde değil. Sitelere girerken virüs taraması yapar gibi bir yavaşlık var. Arayüz akıcı değil. Bunu izleyici, çerez engellemesi yaptığı halde Chrome göre yavaş.

Blink ve Gecko karşılaştırması yaparsam hız, kaynak tüketimi konusunda halen Blink daha iyi diyebilirim.

Gizlilik tarafında daha iyi. Kaynak tüketimi senin için önemli ise Chrome daha az tüketiyor. Özellikle ülkemizde insanların sistemleri sürekli yenileyemediğinden, tarayıcının CPU ve belleği durduk yere abartılı tüketmesi Firefox'u Windows tarafında kullanılamaz hale getiriyor.

Ama ben şahsen Chrome yerine Edge tarayıcısını tavsiye ederim. Gizlilik takıntın varsa Mozilla Vakfından ayrılan insanların yaptığı Brave bakabilirsin. Bellek sızıntı sorunları olmasına rağmen, Firefox göre daha akıcı olduğunu söyleyebilirim.

Ben iki tarayıcıyı da kullanıyorum, kişiden kişiye göre değişir ama Google Chrome birkaç özellikle öne geçiyor gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı