Fitnes program tasiyesi

• Konuyu başlatan onurexe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 110

onurexe

Picopat
Daha fazla  
Pazartesi.
Göğüs/omuz/triceps

Salı.
sırt/biceps

Çarşamba.
omuz/bacak

Perşembe.
Off.

Cuma.
göğüs/triceps

Cumartesi.
sırt/biceps

Pazar.
Off.

Sizce bu program iyi mi? Ben kafamı kurcalayan tek şey omuzu hangi gün yapmam şu anlık böyle ama sizce nasıl iyi mi böyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pazartesi.
Göğüs/omuz/triceps

Salı.
sırt/biceps

Çarşamba.
omuz/bacak

Perşembe.
Off.

Cuma.
göğüs/triceps

Cumartesi.
sırt/biceps

Pazar.
Off.

Sizce bu program iyi mi? Ben kafamı kurcalayan tek şey omuzu hangi gün yapmam şu anlık böyle ama sizce nasıl iyi mi böyle?

İtiş çekiş bacaklar yapmanı öneririm. Güray aydın hipertrofi antrenmanı yaz onu yap.

Pazartesi.
Göğüs/omuz/triceps

Salı.
sırt/biceps

Çarşamba.
omuz/bacak

Perşembe.
Off.

Cuma.
göğüs/triceps

Cumartesi.
sırt/biceps

Pazar.
Off.

Kötü, itiş-alt vücut (karın kası da) - çekiş - rest - üst vücut - alt vücut - dinlen.
Bu daha iyi.

Artı olarak itiş gününde triceps yerine biceps, çekiş gününde biceps terine triceps yapılabilir. Nadir yapılan bir şey ama göğüsten sonra triceps çalışmak zor geliyorsa (bana geliyor) tam tersini yapıyorum ki daha rahat olsun.

Kötü, itiş-alt vücut (karın kası da) - çekiş - rest - üst vücut - alt vücut - dinlen.
Bu daha iyi.

Artı olarak itiş gününde triceps yerine biceps, çekiş gününde biceps terine triceps yapılabilir. Nadir yapılan bir şey ama göğüsten sonra triceps çalışmak zor geliyorsa (bana geliyor) tam tersini yapıyorum ki daha rahat olsun.
Hocam kafam çok karışık ya daha başlayalı 4.5 ay oldu nasıl bı program yapsam hala karar veremedim

Kardeşim diyorum ya güray aydın hipertrofi antrenmanını yap.
Yanlış yönlendiriyorsun milleti.

Hocam kafam çok karışık ya daha başlayalı 4.5 ay oldu nasıl bı program yapsam hala karar veremedim
Hocam 5 gün gidiyorsanız push pull legs rest upper lower rest yapın. 4 gün gidiyorsanız upper lower rest upper lower rest yapın. Zaten hareketler zaman geçtikçe siz setlerinizi hareketlerini ayarlayacaksınız programınız tamamen başka hal alıcak ama split yukarda dediğim gibi olsun. Hareketlerde de dikkat etmeniz gereken noktar: Stabil ve kolay yapılabilir olması, aynı kası çalıştıran 2 tane hareket yapmayın gereksiz hacim olur, hoşunuza giden hareketleri öncelikli tutun ama işe yaramıyorsa ya da sakatlık riski barındırıyorsa başka hareketle değiştirin. Tüm hareketleriniz her kası kapsıyor olsun geçmeyin hiçbir kası bacak dahil. Ben kendi programı paylaşırım isterseniz baya memmunum ama ben 9 ay gibi bir süreçte bu programa ulaştım sürekli değiştirerek. Siz direkt aynı programdan başlarsanız kötü olabilir, deneyimleyip zamanla kendinize göre yapsanız daha iyi.

Hocam 5 gün gidiyorsanız push pull legs rest upper lower rest yapın. 4 gün gidiyorsanız upper lower rest upper lower rest yapın. Zaten hareketler zaman geçtikçe siz setlerinizi hareketlerini ayarlayacaksınız programınız tamamen başka hal alacak ama split yukarıda dediğim gibi olsun. Hareketlerde de dikkat etmeniz gereken noktar: Stabil ve kolay yapılabilir olması, aynı kası çalıştıran 2 tane hareket yapmayın gereksiz hacim olur, hoşunuza giden hareketleri öncelikli tutun ama işe yaramıyorsa ya da sakatlık riski barındırıyorsa başka hareketle değiştirin. Tüm hareketleriniz her kası kapsıyor olsun geçmeyin hiçbir kası bacak dahil. Ben kendi programı paylaşırım isterseniz bayağı memmunum ama ben 9 ay gibi bir süreçte bu programa ulaştım sürekli değiştirerek. Siz direkt aynı programdan başlarsanız kötü olabilir, deneyimleyip zamanla kendinize göre yapsanız daha iyi.

Hocam 6 ya da 7 günde girebilirim vaktim bol :)

Hocam 5 gün gidiyorsanız push pull legs rest upper lower rest yapın. 4 gün gidiyorsanız upper lower rest upper lower rest yapın. Zaten hareketler zaman geçtikçe siz setlerinizi hareketlerini ayarlayacaksınız programınız tamamen başka hal alacak ama split yukarıda dediğim gibi olsun. Hareketlerde de dikkat etmeniz gereken noktar: Stabil ve kolay yapılabilir olması, aynı kası çalıştıran 2 tane hareket yapmayın gereksiz hacim olur, hoşunuza giden hareketleri öncelikli tutun ama işe yaramıyorsa ya da sakatlık riski barındırıyorsa başka hareketle değiştirin. Tüm hareketleriniz her kası kapsıyor olsun geçmeyin hiçbir kası bacak dahil. Ben kendi programı paylaşırım isterseniz bayağı memmunum ama ben 9 ay gibi bir süreçte bu programa ulaştım sürekli değiştirerek. Siz direkt aynı programdan başlarsanız kötü olabilir, deneyimleyip zamanla kendinize göre yapsanız daha iyi.

Hocam çok teşekkür ederim büyük adamsınız vallaha 🫡

Hocam bir de program 2 ayda 1 değiştirlmelimi sizce yoksa hep aynı kalsa sakıncalı olur mu?

Hocam bir de program 2 ayda 1 değiştirlmelimi sizce yoksa hep aynı kalsa sakıncalı olur mu?
Hocam ne kadar az değişse o kadar iyi ama benim 4. ay yaptığım programla şuanki programda çok fark var çünkü farkettimki bazı hareketler gereksiz yararından çok zararı oluyor vücut toparlanamıyor vesaire o yüzden bazen hareket ekledim çıkardım kötü bir şeyi varsa düzeltin gitsin ama çok büyük değişiklikler zevk için yapılmamalı. Bir anda split değiştirmek vesaire gereksiz çoğunlukla.

Hocam ne kadar az değişse o kadar iyi ama benim 4. ay yaptığım programla şu anki programda çok fark var çünkü fark ettim ki bazı hareketler gereksiz yararından çok zararı oluyor vücut toparlanamıyor vesaire o yüzden bazen hareket ekledim çıkardım kötü bir şeyi varsa düzeltin gitsin ama çok büyük değişiklikler zevk için yapılmamalı. Bir anda split değiştirmek vesaire gereksiz çoğunlukla.

Tekrar teşekklür ederim hocam bir sorum falan olursa sorabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı