Fiverr vergilendirme muhabbeti

Merhaba Ahmet, Mali müşavir ve iki muhasebeciyle konuştum ve şirketimi açmadan önce 2 ya da 3 milyar kadar para çektim fakat bunu bir ya da 2 ay içinde yaptım. Fatura kesip vergi ödemeni gerektirecek olay senin artık sabit bir gelire sahip olduğunda gerekiyor. Mukellef.co ya başvurmanı önermem çünkü muhatap olacağın kimse yok illaki çevrende muhasebeci tanıdığı olan birisi vardır onlara danışabilirsin. Çok korkulacak bir olay değil vergi ve fatura muhabbetleri zaten genç girişimci olduğumuzda gelir vergisi ve sigortadan belli bir süre muaf oluyorsunuz ki yurt dışına çalıştığın içinde KDV oranın 0 oluyor sonuç olarak onu da ödemiyorsun. Tek ödediğin aylık stopaj ve damga vergin ki bunlar 100 TL'yi geçmiyor ha bir de üç ayda bir gelen geçici vergi mevcut bu da 100TL civarlarındaydı sanırım. Yani en kısa sürede bireysel şirketini açmanı öneririm. Az çok kazanmana değil sabit bir gelirin var mı ona bakıyor hükümet.
Merhabalar. Sitede yeniyim. Fiverr'da iş yapmaya başladım ve 3-4 aylık ufak bir birikimim oldu. İşlerin nasıl yürüdüğünü anladıktan sonra bir Mali müşavir ile görüşüp şirketimi açtım. Ancak Fiverr'da fatura kesimi tam olarak nasıl yapılacak muhasebecim de bilmiyor. Burada birikmiş olan parayı topluca çektiğimde hepsini fiverr için kestiğim bir faturada toplayabiliyor muyum?Teşekkürler.
 
Merhabalar. Sitede yeniyim. Fiverr'da iş yapmaya başladım ve 3-4 aylık ufak bir birikimim oldu. İşlerin nasıl yürüdüğünü anladıktan sonra bir Mali müşavir ile görüşüp şirketimi açtım. Ancak Fiverr'da fatura kesimi tam olarak nasıl yapılacak muhasebecim de bilmiyor. Burada birikmiş olan parayı topluca çektiğimde hepsini fiverr için kestiğim bir faturada toplayabiliyor muyum? Teşekkürler.

Evet, toplu para çektiğinizde e-arşivden fiverra faturanızı kesebilirsiniz. Herhangi birine faturayı göndermenizede gerek yok.
 
Arkadaşlar freelancer olarak yabancı bir forum olan fiverr sitesinde video editörlüğü yapıyorum ve aylık gelirim 400-500 dolar arası, yaşım 19 ve bu vergilendirme olaylarını hiç anlayamadım. İnternet üzerinde araştırdım tatmin edici bir cevap bulamadım. e-Devlet üzerinden vergi borcum da gözükmüyor ben nereye vergi ödeyeceğim, ne yapmam gerek? Bu işin ileride başıma bela açmasını istemiyorum.

Hocam bu fiver de nasıl öne çıkıyoruz bir ben beceremedim sanırım bionluktan iş alıyorum freelance de çalışıyorum ama bir türlü fiverrden iş gelmiyor.
 
Evet, toplu para çektiğinizde e-arşivden fiverra faturanızı kesebilirsiniz. Herhangi birine faturayı göndermenizede gerek yok.

Hocam iyi günler. Zamanın var ise bir ara DC üzerinden konuşabilir miyiz? YouTube Twitch ve fiverr üzerinden hatırı sayılır gelirim var. Ama doğru düzgün bir makale yazı bulamıyorum. Dayım Mali müşavir ve bu avantajımı kaçırmak da istemiyorum. Şahıs şirketi açmış biri olarak sana danışmak istedim.
 
Ceza vergi ödemedim zaten ödemediğim vergi ayı 1 ya da 2 aydır oda sabit bir gelire girmediği için yani kısaca şirketimi erken kurduğum için ceza olmadı bundan sonra geleceğini de sanmıyorum çünkü sabit bir gelirim yoktu.
Şu anda ne durumdasınız?
 
Bu konuyu hallettiginizi söylemişsiniz ben de yeni başlamayı dusunuyorum ama bu vergi işine bir türlü kafam basmıyor anlayamadim bu surec hakkinda bilgi verebilir misiniz?
@emrygmr
 

Geri
Yukarı