Flash bellek üzerinden oyun çalıştırma

Aratus

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler internet hızım çok yavaş olduğu için bazı oyunları indirmekte güçlük çekiyorum. Örneğin: GTA 5 arkadaşımda yüklü olduğu için setup dosyasını flash belleğime atsam kendi bilgisayarıma takıp yüklesem sorun falan olur mu? Oyun aynı şekilde çalışır mı? Çoğu oyunu böyle yapmayı düşünüyorum setup aldığımda internet gerektirmiyor değil mi?

Bu dediğin korsan oluyor yalnız.
İnternet kafeden Steam hesabımdaki oyunları indiriyordum :) Evdeki bilgisayarda da dosyaları Steam\steamapps klasörüne attığımda Steam'dan "Yükle" diyordum, Steam da oyun dosyalarını kontrol ediyor ve bir dakika bile sürmeden oyun hazır oluyordu.

Güzel kardeşim soruna net cevap vermek gerekir ise. Oyunun setup dosyasını senin flash veya HDD'ine kopyaladıktan sonra sen eve gelip o HDD üzerinden oyunu kurabilirsin sıkıntı çıkmaz. Ama sana direk C/Program Files üzerinden atıyor ise o setup değildir ve oyun çalışmayabilir.

İnternet kafeden Steam hesabımdaki oyunları indiriyordum :) Evdeki bilgisayarda da dosyaları Steam\steamapps klasörüne attığımda Steam'dan "Yükle" diyordum, Steam da oyun dosyalarını kontrol ediyor ve bir dakika bile sürmeden oyun hazır oluyordu.
O şekil ise on numara yapmışsın :)

Eğer arkadaşı "ben sana vereyim al oyna" demişse %99 korsandır o oyun. Sadece dosyaları alarak orjinal oyun sahibi olamıyor işte, üstüne kendisinin de satın alması lazım.
Bence önceden satın alınmış oyunu arkadaşına vermek korsan olmuyor ya sonuçta. Düşünsene PS4'ün var arkadaşın oyun verdi al oyna dedi sen gidip oyunun parasını öder misin?

Oyun setup veya Steam ile kurulurken DirectX, Framework gibi programların eksik dosyaları varsa onları da kuruyor. Dosyalar direkt Steam klasöründen veya Program Files gibi yerlerden alındığında bu dosyalar kurulmadığından dolayı oyun çalışmayabiliyor fakat hata raporlarına bakıp eksik olan hangi programlar varsa onlar indirilip kurulduğunda sorunsuz çalışıyor

Bu arada GTA 5 de ücretsiz dağıtılmıştı, korsan oynayacağını sanmam :)

Son düzenleme:
Güzel kardeşim soruna net cevap vermek gerekir ise. Oyunun setup dosyasını senin flash veya HDD'ine kopyaladıktan sonra sen eve gelip o HDD üzerinden oyunu kurabilirsin sıkıntı çıkmaz. Ama sana direk C/Program Files üzerinden atıyor ise o setup değildir ve oyun çalışmayabilir.
peki c dışında nasıl alırsa sorunsuz çalışır

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı